7 Eki 2013

İp perde, artısı ve eksisi


Yeni evin salonuna ip perde aldık. Perde rengini duvar rengine uyumlu beyaz renkte seçtik ama krem rengi koltuklarla müthiş bir renk çatışması yaşıyoruz. Hadi o sorunu halı ile çözeceğimizi düşünüyoruz ancak beyaz perdenin krem şeride dikilmesi sorununa ne yapılır ki...


Durum en başta kötüydü. Krem ve beyazlarla sorun yaşarken buna bir de perdenin eklenmesi noktayı koydu ama yine telaş etmedim. Biraz düşününce kumaş sponsorumun kumaşları geldi aklıma.


Baykumaş - sevgili sponsorum ben ev dekore ediyorum diye bir sürü perde, döşemelik kumaş göndermişti. İşte o perdelerden biri ile bulduğum çözümü sunarım. Yuvarlak desenlere sahip perdeyi şeritler halinde kestim ve ip perdenin krem renkli olan yerine diktim. Hem tül perdenin beyazı biraz krem rengini açtı hem de simli yuvarlaklar perdenin içindeki simlere uyum sağladı ve daha şık oldu.


Perde üreticileri bu detayı atlamışlar sanırım ama benden minik bir fikir onlara;)
İp perdenin eksilerine gelince: İplerin altını kendiniz istediğiniz boyda kesiyorsunuz ama eşitliği yakalamak imkansız. Yani uçları mutlaka kısalı uzunlu oluyor. Yıkayınca da çekme yaşadım. Siz siz olun eğer alırsanız, yıkamadan önce uzun kesin sonra yıkayınca zaten kısalacaklar. Artısına gelince, şıklığı diyorum. 

4 yorum :

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

İp perdelerin ilk çıktığı sıralar, Afyonda bir bayan, makinaya attığı gibi yıkamaya kalkışınca hem perdesinden hem de makinasından olmuştu. Perdeci nasıl yıkanacağını söylememiş:) Olacak iş mi?

Blogcu Sultan dedi ki...

sonradan yaptığın o simli şeyler perdeye ayrı bir hava katmış benim çook hoşuma gitti güle güle kullan:)

sld dedi ki...

Benim de ip perdelerim var ama her yere takılıyor sanki. Bir de kışın soğuk geliyor bana. Yaza daha uygun olduğunu düşünüyorum. Evi şık gösterdiği de bir gerçek. :) Güle güle kullanın.

Derya BIYIK TUNA dedi ki...

güzel olmuş güle güle kullanın :)