10 Eki 2013

Pop Art Yemek Odası



Yemek odasında pop art stilde döşemek evi aldığımızdan beri aklımda vardı. Aslında duvarın tümü pop art bir tablo olabilirdi ya da pop art bir duvar kağıdı da kullanabilirdik.
Hayal ettiğiniz evi dekore ederken elinizdeki ve mağazalardaki imkanlar çok önemli. Biz bu tabloları çok uygun fiyata IKEA'da bulunca duvar kağıdı fikrini bir kenara bırakıp duvarı boyatmaya karar verdik. Daha doğrusu ben verdim;) 
Evin bazı köşeleri tamamen eşime, bazıları da tamamen bana ait. Mesela yatak odasına hiç karışmadım. Hepsini kendi çizdi, tasarladı ve yaptırdı.


Dediğim gibi hem cebinizin bütçesi önemli hem de mağazalardaki ürünlerin hayallerinize cevap vermesi gerekiyor. Örneğin ben şeffaf plastik sandalyelerden yanaydım ama baktık ki fiyatları süper pahalı ben de kılıf dikmeye karar verdim. Üstelik bulduğum yöntemle daha farklı renkler de dikip yemek odamla oynayabilirim. Çıkarıp yıkaması da çok pratik olacak.


Sandalyelerin altına cırt cırt zımbaladım ve kılıfların alt kısımlarına da cırtın karşısını diktim. Böylece cırtları çıkarıp yıkayabilirim. Ya da farklı kılıf dikip değiştirebilirim. Ikea'ya gidince aynısını orda da gördüm ama maalesef sandalye ölçüleri çok farklıydı böylece iş gene başa düştü. Olsun böylece istediğim renk ve desende oldular.


Cırtları sandalyelerin altına zımbalamak işin en zor kısmıydı. Bir tanesini kendim yaptım ama diğerlerine gücüm kalmayınca eşimin yemek sonrası dizi keyfini bölmek zorunda kaldım. Anlayacağınız "Kurtlar Vadisi"ni mundar ettim AMA DEĞDİİİ:)
Geriye masa örtüsü ve amerikan servisi fikirlerim kaldı. Sabırlı olun çok ilginç fikirlerle geliyorum!!!

10 yorum :

Unknown dedi ki...

Bayıldımmmmm, harika olmuş...

Sinem Özer dedi ki...


Cok beğendim suzy zevkine sağlık :)

Sinem AKA ÖZER

Sinem Özer dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hayattan Azıcık dedi ki...

Bende mutfağıma ikeanın kuşlu kumaşından perde ve stor yaptım. Sandalyeleri bitsin hepsini eklerim diye düşünüyordum. Pop art gerçekten çok güzel durmuş emeğine sağlık... Sevgiler...

Colorful dedi ki...

cok zevkli olmus gercekten.
Ben ayrica parkelerinize de bayildim

Pembegrihayalim dedi ki...

Cok hoş olmuş.iyi ki fikir degiştirmişsiniz boylece cok daha kullanişli olmuş.ellerinize sağlik.kirmiziyada bayildim ^_^

Adsız dedi ki...

merhaba ellerine sağlık harikalar yaratmışsın yine ama sandaliye kaplama işini benim gibi bu işe yeni başlayanlar için anlatsan biraz uzun süredir salon sandaliyelerimi kaplamak istiyorum ama olmadı:)=

Suzy dedi ki...

Herkese güzel yorumlar için teşekkürler.

Adsız: Sandalye kaplama işinde önce sandalyenin üzerine kağıt sererek kalıbını çıkartın. Yoksa başka yöntem yok bildiğim. Kalıbı çıkardıktan sonra alttan cırt koyacağınız yerlere pay da bırakırsınız olur biter. Aslında başlamadan çok zor gözüküyor ama değil. Ben oturma yeri için ayrı kalıp, dayanma yeri için ayrı çıkarttım ardından birleştirdim. Fotoğrafla bile zor anlatılır bu nedenle post hazırlamaya cesaret bile etmiyorum. Dilerim biraz cevap olmuştur.

selma dedi ki...

merhaba güle güle kullanın çok güzel olmuşlar benimde merak ettiğim 6 sandalye için kaç metre kumaş harcadınız

Suzy dedi ki...

selma: yaklaşık 5 - 6 m kumaş kullandım. Tabi benim sandalyelerimin ebatları için. Yapmayı düşünüyorsanız şimdiden kolay gelsin:)