3 Nis 2014

Çilek oyalı bluz



Çember oyalarının ince olanları Lili'nin tulumlarına askı oluyordu şimdiye kadar ama bu çilekli olanı kendime sakladım. Uzun yıllardır ne olacağı belli değildi. Sonunda anvelop bluzuma yaka süsü oldu. 



Anvelop bluz için daha önce diktiğim bomber ceketin kalıbını kullandım. Linki takip ederseniz kalıp ve dergi numarası yazıyor sayfada. Ön kısımda kalıbın ön kısmını kumaşı ikiye katlayarak 2 tane biçtim. İki ön kısım oldu ve sonra üstüste koyup yaka kısmından belime doğru paralel düz bir biçimde kestim. Bu bluzden bir daha dikerken fotoğraflı anlatım da hazırlarım. Dün yorumlarda sorulmuştu. Çok da zor olmadığını göreceksiniz. Alta geniş lastik geçtim ama içe doğru katladım. Kolları da kıvırıp oya ile sabitledim. Burada önemli olan üstünüze rahat olan bir kalıp bulmak.


Pantaloun kalıbını artık söylemeye yüzüm yok. Sürekli aynı kalıpla dikiyorum. Bu defa paçaları kot pantalonumu koyarak biçtim ki biraz dar olsun. Audrey Hepburn kalıbı, EVEEEEET:)
 Burda 2010/02
model: 111 (Audrey Hepburn)




Gömlek ve Pantalon: Ben diktim
Ayakkabı: Burdan
 Çanta: Choies

14 yorum :

magbel dedi ki...

harika bayıldım :))

Unknown dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel olmuş.
Bluze ayrı bayıldım. Salaş bir bluz bekliyordum ama daha iyisi çıktı.

Zaten hem yöresel hem de modern tarzın bir arada kullanılmasını her zaman çok sevmişimdir.

Bir de ben dikmeyi öğrensem böyle gördükçe daha çok hevesleniyorum. :)

Melislicious dedi ki...

pantolonun kalıbı harika, sana da gerçekten iyi giden bir model bence:))) bluzün o kadar tatlı o kadar bahar dolu o kadar tatlı ki! bu tarz bir oyayı böyle bir bluz modeliyle birleştirmek harika bir fikir, çok farklı olmuş...
ellerine sağlık:)

Suzy dedi ki...

özlem öner: teşekkürler:)

burçin başak: Ben tam aklımdakini elde edebildim bu defa bu bluzde. Çoğu zaman kalıp sorunu yaşıyordum ama sanırım artık aştım:D Hadi sen de başla dikmeye. Macera gibi bişey:D

Melislicious: Teşekkür ederim:D Bazen güzel şeyler çok basit ve çok yanımızda oluyor. Yani öyle saatlerce tasarlamak zorunda olmuyoruz. Bir anda ışık gibi parlıyor aklımızda. Bu bluz de öyle bir anda dizi izlerken parladı:D

gullerledikis dedi ki...

Buluzunu cok sevdim
Kucuklugumuzden kalan bir dunya oya var
Bende tuniklerde kullaniyorum kol etek ve yakada
Güle güle kullan canim

ANTİGONE dedi ki...

bayıldım sana, bahar gibi ışıl ışılsın! bluzda oya kullanman süper fikir bu arada. bu pantolon kalıbını ben de çok merak ediyorum, deniycem ilk fırsatta :))

ANTİGONE dedi ki...

bayıldım sana, bahar gibi ışıl ışılsın! bluzda oya kullanman süper fikir bu arada. bu pantolon kalıbını ben de çok merak ediyorum, deniycem ilk fırsatta :))

Suzy dedi ki...

gül güllerledikiş: Teşekkür ederim:D

ANTİGONE: Çok teşekkür ederim:D Bu pantalonun paçaları biraz daha bol aslında ama bu defa yazdığım gibi dar kotlarımdan birinin paçasını koyarak kestim. Böylece daha dar oldu. Deneyince görürüm zaten blogda;) Öperim xxx

Blogcu Sultan dedi ki...

çok güzel fikir ben bayıldımm :) Bu tarz irşey bende yapmak istiyorum...Güle güle kullan...

Tarkanın Annesi dedi ki...

Ne denirki sana bayıldım demekten başka:)

Harika oldu dedi ki...

Bluza zaten bayıldım ancak ben size pantolonu sormak istiyorum. Benim anladığım kadarıyla scuba dalgıç kumaş, paçaları dikişsiz ve de önünde fermuar yok galiba. dOĞRUMU ANLAMIŞIM..

Suzy dedi ki...

Tokideki ses: teşekkür ederim :)

Tarkan'ın annesi: çok teşekkür ediyorum:)

Türkan Engin: Az likralı koton, paçalarda dikiş var ama fermuar yanda evet;)

Adsız dedi ki...

sahane olmus bu bluz pantolonda cok guzel size herzaman naif kiyafetleri yakistirmisimdir sevgilerimle.arzu

Unknown dedi ki...

Evreka! Altınolukta yol üzeri bir eskiciden aldığım iğne oyalı yazmaları ne yapacağımı buldum :)