17 Nis 2014

Yengeç Köftesi


Deniz ürünlerine bayılırım. Üstelik onları öyle hep bildiğim gibi yemem. Değişik değişik sunumlar çok hoşuma gider. Farklı lezzetler ararım hep. Bazen gittiğim restoranlardan öğrenirim bazen de sadece o anda moduma göre istediğim lezzeti ararım mutfağımda.
Yengeç köftelerine gelince... Aldığım iki paket yengeç bacağını salatada kullandım, ev halkı yemedi. Sonra güveç yaptım yine puan toplayamadım. Son sekiz - on parça bekledi durdu buzlukta. Ta ki ben bir restoranda yengeç köftesi yiyene kadar.
İnternette araştırdığımda genelde sadece yengeç etiyle yapılmış tarifler buldum, bazen de patatesle yapılanlarını okudum. Sonunda açtım buzdolabını ve kalan 1 bardak pilavla başladım...
Malzemeler:
1 bardak pilav
1 yumurta
biraz köfte baharatı
8-10 adet yengeç bacağı (ince doğranmış)
1 ad. taze 1 ad. de minik kuru bir soğan (yine ince doğranmış)
1 - 2 bardak galeta unu
kızartamak için sıvı yağ, (Kızartmalarınızda kanola yağı kullanmanızı öneririm. Ayçiçek yağı sağlıklıdır ancak yüksek ısılara kanola kadar dayanmaz. Düşünsenize makinelere dayanacak kadar yüksek ısılara dayanıklı bir yağ kanola yağı - biodizel o bitkiden üretilir. Çok daha yüksek ısılarda yanacağından kanserojen etkisi siz yemeğinizi kızartana kadar çıkmayacaktır. Yağ sektöründe çalışmış olmak mutfağımı da etkilemiş olabilir;)

Yapımı: Çok ince doğradığınız soğan ve yengeç etine bütün malzemeleriniz katıp yoğurun. Baharatlar ve tuzu ayarlayın. Minik köfteler yapıp galeta ununda yuvarlayarak kızartın. Salata ve soslarla harika tüketilir.
Afiyet olsun.

3 yorum :

Sevda ÜNLÜ dedi ki...

hımm enfes görünüyor

gooogoook dedi ki...

Çok değişik bir lezzete benziyor Suzy'ciğim, benim gibi enteresan lezzetler denemeye meraklı birine hitap ediyor, yengeç bacağını büyük marketlerde buluruz tahmin ediyorum. denenmeye değer. Hakikatten de bazı lezzetler var ki, farklı uygulamalarda daha çok puan topluyor;))eline sağlık, gerçekten enteresan bir tarife kavuştuğum için sevindim, sevgiler canım.!

Unknown dedi ki...

Bende bunun hayranıyım, denemek şart diyorum :) sevgiler