8 Nis 2014

İnstagram Yemekleri


Sürekli kuru fasulye - pilav yemezmiş erkekler. Katılıyorum! Ben de yemem. Ara sıra canım değişik şeyler pişirmek, değişik lezzetler tatmak istiyor. Bazen gittiğim bir restoran bana ilham oluyor bazen sadece dışarıdaki bahar. İşte instagramda paylaştığım ve günüme renk katan yemeklerim.
1. Yeşil ravioli (Ispanaklı mantı) Mantı hamurunu kararken içine koyacağınız su yerine hafif soteleyip rondodan geçirdiğiniz ıspanakları kullanırsanız mantınız yeşil olur. İçini neyle dolduracağınız serbest. Ben peynir kullandım. Sos olarak da sarımsaklı yoğurda biraz da kaymak ekledim. Süper!
2. Fırında makarna tabağı: Fırında beşamel soslu makarna asla yapmamıştım. Beşamel sosun da sihiri muskat evde yoktu ama onun yerine kuru fesleğeni kullandım. İnanın bana çok farklıydı. Parfüm yemek kadar farklı:D
3. Eşimin doğum gününe hazırladığım benekli sofrada fırında patateslerim çok sevildi. Yuvarlak dilimlediğiniz patatesleri zeytinyağ, kırmızı biber, karabiber, tuz ve kekikle karıştırın. Borcama şık bir biçimde dizin. Fırına borcamın üstünü kapatarak verin. Pişince üstünü biraz açın ki kızarsınlar. Sağlıklı kızartma ve nefis aroma garantisiyle.
4. Gül kokulu lokumlu gül kurabiyeler: Tarif internettendi, bu şekli vermekse lokumun verdiği ilhamla oldu. Gül kurabiyesi yerken gül yemek gibi ilginç bir an!
5. Yengeç Köfteleri: Tarifi detaylı yazmayı düşünüyorum blogda. Çok sevdim!
6. Marshmallow'lu tart: Marshmallow şekerleri ateşte kızartılınca süper oluyorsa tartın üstüne de yakışır dedim. Sonra ceviz reçelinin cevizlerini tüketen Liloş'tan arta kalan reçel sosunun içine ceviz karıştırdım ve tart hamurunun üstüne yaydım. Boş kalan yerlere marshmallowları da dilimleyerek dizdim. Sonuç hmmmm...
7. Kaya kurabiyeler: Daha önce yapmadığıma çok pişmanım. Süper hızlı ve lezzetli. Tarif portakalağacında. Teşekkürler...

3 yorum :

Neslihaneryuksel dedi ki...

Hem dikiş dik,hem tasarım yap,güzel yemek de pişir...Aaaa bu kadar da becerikli olmaya gerek yok canım.)))Ellerinize sağlık,ilgiyle takip ediyorum..

Melislicious dedi ki...

hiç aklıma gelmeyecek şeyler valla nasıl da yaratıcısın! ben hala yengeç köftesini bekliyorum merakla:))))
ellerine sağlık!

gooogoook dedi ki...

Şu sıralar yemeklere daldım ben de inan, zayıflayacağım yerde dün akşam "Süt Reçeli" yaptım müthiş karamelli bir lezzet. Yemekler benim de favorim, sen yaparsın bekleriz biz de... Bir de liloşumun sevdiği türden olursa annesi, dimi yengeçli filan çok merak ettim:))