5 Oca 2015

Estetik ve Güzellik


Size yazmadan edemedim. Yarın benim için büyük bir gün olacak. Yıllardır korktuğum bir tedaviye adım atacağım ve sonrasında estetik olarak daha sağlıklı bir gülüşle karşınızda olacağım. Bu süreçte beni biraz daha farklı görmeye alışmanız gerekecek. Hayır hayır konumuz burun estetiği ancak ben yarın diş teli taktırıyorum sadece. Ortodontistim tedavi olmazsam yüzümde oluşabilecek deformasyonları bir iki vaka ile görsel olarak gösterince çok çabuk karar aldım. Çünkü ileride yüzümde oluşabilecek deformasyonlardan biri de yüzümün çökerek burnumun yamulması idi. 
Bu nedenle bir de burun estetiğini merak ettim ve internette okumaya başladım. Yıllarca burun ameliyatlarını çok ağrılı ameliyatlar sandım ancak yukarıda verdiğim linke girerseniz bunun bu kadar da ağrılı olmadığını okuyacaksınız. Yeter ki doğru cerrahı seçin. Muhakkak tecrübe, yetenek ve hassasiyet çok önemli bir cerrah için. Hele ki yüzünüz söz konusu olunca. Öte yandan hiç bir kadın aynaya bakmaktan korkmamalı. Sadece geniz eti ya da eğri bir buruna sahip olanlar estetik olmuyor. Burnunuz çok küçük ve solunumunuzu zorluyor olabilir ya da sadece yüzünüzle olan proporsiyonu dengesizdir. Belki de benim burnum gibi büyükçedir ve yüzünüzün fazlaca bir kısmını kapladığından onu öyle görmekten bıkmışsınızdır. Beni sorarsanız eh işte idare ediyorum. Bazen makyaj hileleri ile özel davetleri kurtarıyorum. Ya durum makyaj hilesi ile kurtarılamayacak durumda ise...


Op. Dr. Salih Emre Üregen'in sitesinde burun estetiği ile çok detaylı bilgi var ancak ben size yüzeysel olarak burun estetiğinde dikkat edilmesi gereken unsurlardan bahsedeyim. Öncelikle doğru cerrahı seçin demiştim. Ameliyatta yüzünüzün dokuları ne kadar az zedelenirse o kadar az morluk oluşacaktır. Bu nedenle tecrübeli, burnunuzdaki soruna uygulanacak en iyi tekniğe hakim, zarif dokunuşlara sahip biri olsa mesela... Her şey yolunda giderse 24 saat sonra taburcu olabiliyormuşsunuz. Öyle ameliyattan sonra ağrı olduğunu da sanmayın. Her vaka ağrı çekmezmiş. Geçireceğiniz ameliyatta uygulanan tekniğe ve yapılan operasyona dayalı olarak ağrı durumu değişiyormuş. Söylediğim gibi bazen geniz eti alınıyor, bazen küçültme - büyütme yapılıyor, bazen burun kemiği üzerinde işlem uygulanıyor dolayısı ile her operasyonun ağrı düzeyi de farklı. Bu arada geçmişten kalma bir inanış da burun düşmesi sanırım. Böyle bir durum belki eski tekniklerde oluşuyormuş ancak şu anda uygulanan yöntemlerle böyle bir şeyin mümkün olmadığını okudum ki içim rahatladı. Siz iyisi mi size güven telkin eden bir cerrahla görüşün ve aklınıza gelen her şeyi sorun. Op. Dr. Salih Emre Üregen'in iletişim bilgilerine verdiğim linkten ulaşabilirsiniz arzu ederseniz sitesinden de sorularınızı iletebilirsiniz görüşmeden önce. 
Çalışıyorsanız bu estetik operasyonun zamanınızı fazlaca çalacağını sanmayın. En fazla 6 gün içerisinde işe dönebiliyorsunuz. Bir çok vakada ise bu süre sadece 3-4 gün. 
Amma da burun estetiği konuştum öyle değil mi? Sanırım asıl takıntılı olduğum konu dişlerim değil de burnumdu:) Siz, diğer estetik operasyonlarla ilgili bilgi almak isterseniz yukarıdaki linkten siteyi ziyaret edin ve detayları öğrenin. Güzel olmak artık sadece an meselesi kızlar;) Benden söylemesi, doğal güzelliğinizi elden bırakmayın yeter! Öyle prototip gibi şu sanatçıya benzeyeyim, bu şarkıcı gibi görüneyim demektense kendi güzelliğinizin arkasında olun ve onu ortaya çıkaracak bir cerraha başvurun. Linki yukarıda...

Hiç yorum yok :