2 Oca 2015

Pamporovo'da kayak


Geçen senenin son günlerinde yazıp da internet kesintisi yüzünden yayına alamadığım bir yazı geliyor. Artık yeni bir operatörle kesinti yaşamamak ümidi ile, keyifli okumalar ve unutmadan mutlu yıllar...

Lili'ye ilk kayak tulumu 3 yaşında alındı. Babası kış sporlarına çok meraklı olsa da ben soğuktan hasta olur korkusu ve onu koruma içgüdüsü ile hep karşı çıktım ve o kayak tulumları sadece Tekirdağ'da - anneanne gezmesinde giyildi. Artık bir yelkenci olarak bir optimisti denizde tek başına üstelik bu soğuklarda kullanıp da hastalanmadığını görünce ilk defa kayağa gitmeye karar verdik bu kış.
Okullar tatil olunca yarıyıl tatiline rezervasyonumuzu yaptık ancak komşularımız geçen hafta sonunda, Pamporovoda ski pistlerinin açılış şenliklerine gideceklerini söyleyip bizi davet edince biz de ön deneme yapmaya karar verdik. Bakalım kış tatilini sevecek miydik? Üstelik ders de alır büyük tatilde rahat rahat kayak yapma keyfi yaşarız diye düşündük ve Pamporovo'da butik bir hotelde rezervasyon yaptırdık.


Ski pistlerine yaklaşık 200m yakınlıkta minik bir butik hotelde kaldık; Hotel Markony. Çocuklar için pistlere yakın olmak daha uygun olur diye düşündük. Gerçi liftlerle yukarı çıktığınızda her yer cafe ve restoranlarla dolu ve çocuklar acıkırsa kesinlikle sorun olmuyor ya da tuvalet ihtiyaçları için. 
Çok sevimli bir aile tarafından işletilen bu hotelin altında da Slavi'nin Ski Okulu vardı ki bu da başka sevimli bir aile. Solumda hocam Stoyan ve sağımda annesi, onun yanında da Lili'nin ski hocası Anton ile harika bir fotoğraf oldu geri dönüş yoluna çıkmadan önce. 


Pamporovo Bulgaristan'da, Türkiye'ye Edirne'den sonra en yakın kayak merkezi. Bu nedenle çocukla gitmek için en yakın mesafeyi tercih ettik. Bansko çok daha gelişmiş teknolojilere sahip bir şehir ancak biraz daha uzak. İkisini kıyaslarsak Bansko'da Pamporovo'daki turistik eylenceleri daha zor buluyorsunuz. Pamporovo hem kayak tatili hem de eylence merkezi olarak lanse edilebilir. Bansko'yu daha profesyonel kayakçılara önerebilirim. Dokuz adet farklı zorluk derecesinde pisti var Pamporovo'da 4 farklı düzey söyleyebilirim. Fiyatlarsa 100 TL - 200 TL arasında kalacak düzgün hoteller bulabiliyorsunuz. Tabi bunlar limit değil. Daha fazla fiyatlar ve daha lüks hoteller de elbette mevcut. 
Pamporovo Edirne'den sonra 234km. Tabi Bulgaristan'a gitmek için Türk vatandaşlarına Vize zorunluluğu var. 
Bansko 
Ski derslerinin fiyatları ise saati 45 levaydı bizim aldığımız okulda. 1 leva = 1,5 TL olarak düşünebilirsiniz. Evet, Türk Lirası Bulgar Levasından bile ucuz inanamıyorum:( Hocalarımız bize 3 saat dersten fazla almamamızı önerdiler.


Hiç yorum yok :