14 Ara 2011

Nasıl bir 38 derece?


Her pazar Lili'yi dışarıda gezdiriyoruz ve nasıl yapıyorsak onun hasta olmasını mutlaka sağlamış oluyoruz. Belki buna, dışarıda gümbür gümbür öksürüp ağzını kapatmayanlar çok yardımcı oluyordur ama başka sebepler de yok değil. 
Bunlardan bir tanesi havaların sıcak gitmesinden dolayı ortalıktaki virüsler çok hızlı yayılıp güçleniyorlar. Yani hava sıfırın altına düşmeli ki sterilize olalım.
Sonra Lili'nin burnu sürekli akıyor. Burun akıntısı, burunda tıkanıklığa sebep olur olmaz ağızdan nefes almaya başlıyor minikler. Soğuk ve kuru hava da boğazının şişmesine sebep oluyor. Şişen ve kızaran boğaz da ateşe neden oluyor. Boğazını iyileştiremezseniz ve aşağıya inerse ciğerlerin tıkanması olası. Bunu aldığı kısık -az - yarım nefesten anlayabilirsiniz bir de çook çok yüksek ateşi varsa ve verdiğiniz ateş düşürücülere tepki vermiyorsa ya da verilen tepki çok kısa süreliyse korksanız iyi olur.
Geçen senelerde öğrendiklerim bunlar oldu. Bu pazardan beri de 38 derecede kararlı ve 39 derecede ısrarlı bir ateşle uğraştım. Doktorumuza gidince ilaçlarımız bir gecede etkili oldu. Doktor ciğerlerinde hiç bir sıkıntı olmadığını söyleyince ellerimin titremesi durdu. Lili ile hastaneye yatmak benim için en büyük kabus. Böylece bu haftanın ateşli macerası daha korkutucu oldu bizim için. Bu gün Lili okulunda ve ben kaldığım yerden devam ediyorum.

Bu aralar yarım bıraktığım işleri süratle bitirmeye çalışıyorum. Lili hastayken bile onu uyutunca bir şeyler yaptım. Bu fotoğraflar da geçen hafta yaptığımız Lili Butik çekiminden. Onları en nihayet www.lilibebek.com'a yüklüyorum. 
Yukarıdaki siyah kazağın görselini beğenmediğim için onu eklemedim. Siyah yün ve altın pırıltıları olan bir triko kazak. Kalıp olarak scoop top kalıbını Lili'ye uyarlayarak diktim.


15 yorum :

CREATIVE KHADIJA dedi ki...

Love it simply! so cute

bahar yorgun dedi ki...

çok geçmiş olsun canım, havalara güvenip biraz ince giydiriyoruz belki de çocukları ondan hastalanıyorlar. belki de bu minnoşa nazar değmiştir. kocaman bir maşallah diyelim ona

Tarkanın Annesi dedi ki...

Hastalıklar malesef dediğin gibi bir türlü tam anlamıyla gelmeyen kışın etkisinden iyice azdı. Çocukları dışarıya çıkarmaya korkar oluyorsun çok geçmiş olsun bu arada Lili'nin cicileri bir harika..

designbyeda dedi ki...

geçmiş olsun hafif atlatmasına sevindim..lili'nin dolabı çok şık o leoparlı tayt nedir Yarabbim..küçük ikoncan.büyüyünce alışveriş canavarı olacakmış gibi bir his var içimde..

Lavinya dedi ki...

küçük Lili ye geçmiş olsun.Somon rengi elbisesi de harika :)

ANTİGONE dedi ki...

geçmiş olsun kuzuya, pozlar da süper yalnız ;p

Kuzununannesi dedi ki...

cok cok gecmıs olsunnnn bızde yasadık ve gercekten cok kotu bır surec....hele ateste sayıklıyorsa durum cok daha kotu :(( kıyammamm

Unknown dedi ki...

so cute in the pink!!!

kiss,
http://cocobloggers.blogspot.com/

Did Dans La Mode dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun. Lili bir an evvel sağlığına kavuşsun. Ama bu kadar tatlı olursa, annesi böyle güzel şeyler ortaya çıkartırsa ve Lili de tüm şirinliğiyle taşırsa nazar değmesi de kaçınılmaz :)

Suzy dedi ki...

creative mind: Thanks..

Bahar Yorgun: Kalın da giydirince hastalanıyor bu saksı çocukları, biz karda yuvarlanırdık köyde ama temiz hava işte artık her yer virüs, mikrop. Napalım böyle büyüyecek işte. Nazar hep okuyorum, inanıyorum ben.

Tarkanın annesi: Teşekkür ederim. Kar yağsııın istiyorum:)

designbyeda: Alışveriş canavarı mı, oldu bile artık ama ben çalışmadığıma göre bu tamamen babasının sorun;) haha:D

Hayat Kafe: Teşekkürler.

Antigone: Aaa havamızdan ödün vermeyiz ana kız;) Bakma sen, dediğim gibi nasıl bir 38 dereceyse hiç oturmadı yerinde. 39 derece olunca uuyudu, 38e inince evi dağıtmaya devam.

Kokoss;))) kelebek: Nefret ediyorum o hallerinden, elimde bayıldığını bile hatırlıyorum ateşten şoka girmişti. Artık tecrübeliyim, erken önlem!

cocobloggers: thank you.

Did Dans La Mode: Nazar mı dersin?! Okuyorum ama ben onu! Geçti artık zaten, gelecek pazardan korkuyorum, gezmesem mi acaba...

Unknown dedi ki...

Kıyamam bebişime :( Çook geçmiş olsun. Nasıl da hamarat birileri böyle bu aralar Maşallah :)

Suzy dedi ki...

Müge: sağ ol Mügem geçti bitti maşallah. Şimdi okuldan gelecek merak ediyorum durumunu. Ben de hamaratımdır bu arada heee;)

Emre Bora Bebek dedi ki...

Çok geçmiş olsun Lili Ablacığıma, umarım bir an önce iyileşir...

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Geçmiş olsun kıyamam ona.
MAŞALLAH nasıl güzel poz veriyor tam yemelik oldu:)

Unknown dedi ki...

Liliye çok geçmiş olsun canım..
Yine çok güzel şeyler yapmışsın ellerine sağlık..