19 Ara 2012

Siyah deri pantalon



Pantalon kalıp: Burda 2010/02
 Bluz: Vintage
Küpeler: Forever New
Ayakkabılar:  Graceland


Siyah deriyi bol bulunca pantalon, etek, artanla da bir montuma deri kol takmıştm. Dün gece davetli olduğum bir yemeğe deri pantalonum ve ipek vintage gömleğimi giyerek katıldım. Bu kesimde bir deri pantalon günlük hayatta bir çok yere adapte edilebilir. Paça boyundan dolayı da hem topuklu hem de düz ayakkabılara ayak uydurur. Sanırım dolabıma bir joker eklemiş oldum.

Deri dikimekle ilgili, gelen bir soru vardı yorumlarda. En son deri etek diktiğimde makinam bozulmuştu ve o zamandan beri cesaret edemiyordum. Servisteki yetkili bey ise resmen bana moral vermişti; "Bu makina herşeyi diker ve üretilmediği için de ikinci eline çok talep var kullanmak istemiyorsanız alayım." deyiverince makinam birden kıymete bindi. Makinam Mars 2818 ve dişli sistemi plastik olduğu için kalın ya da zor kumaşları sevmiyor, çabuk kırılıyor ama bu defa bana torpil geçti. Deri dikerken hangi iğneyi kullanacağımı bilmediğimden üzerindeki 9 numara jarse iğnemi bıraktım ve tansiyon 2'de denedim ama 2,5 - 3 daha iyi sonuç verdi. Adım aralığını ise 3mm yaptım oldu;) Kumaşın dört kat olduğu yerlerde tansiyonu 2,5'e düşürdüm 2 kat yerlerde de 3 tansiyonla çalıştım. Paçaları kumaş yapıştırıcısı ile yapıştırdım. Ütü yaparken mutlaka arkadan buhar tutuyoruz yoksa ütüye yapışma olasılığı yüksek. Kat ve kıvırma yerlerini ütülerken de üzerine kumaş koyarak ütüleyelim. Buna rağmen benim pantalonumun yüzeyi kumaşa yapıştı kaldı ama kemerin iç kısmı olduğu için görünmüyor. Bu yüzden ütülemeden önce belki de artan bir parça üzerinde biraz denemeler yapmalı.

11 yorum :

Çiy Tanesi dedi ki...

çok şıkk... çok beğendim özellikle de paça boyu gerçekten de her şeyle giyilebilir durumda. gömleğiniz de öyle. ellerinize sağlık. makinenize iyi bakın ( : bizi de böyle yeteneklerden mahrum bırkmayın...
sevgiler...

Elift dedi ki...

Çok güzel pantalon, çok da güzel durmuş üstünde, ellerine sağlık. Bir hususu da ben belirteden duramayacağım, senin bedeninde değil de, benim gibi XL ve ötesi hatunlar, üzerine bol, dökümlü bir şey giymeden giymeyin şu parlak ya da deri pantalonları, çevreye rahatsızlık vermemek açısından, malum biz arkamızı görmüyoruz ama, görenlere de acıyalım...:))

Melislicious dedi ki...

wowwwww cidden süper olmuş! harika gözüküyorsunuz, deri pantolonun vucuda güzel oturmadı, tam istenildiği gibi durması çok zor, ama size harika oturmuş, çok beğendim bide vintage bluzle çok stylish durmuş. Ellerinize sağlık:)))

arch.fikriye dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuş.ben bu tarz pantolonu kullanamıyorum.eteklerimi diktim.fırsat bulsam bloğumda yayınlayacağım.

zeynep dedi ki...

Birde burda dergilerindeki modelleri kimse beğenmez:)demek taşımak lazım..
Ayakkabılara bayıldım.
İmitasyon yada gerçek deriyi aslında teflon ayakla dikmeli ama normal ayakla dikiyorum dikiş boyu 4 tansiyon 5 de,makinemi standart ayarlarıbazen biraz arkadan çekiştirerek dikmek gerekiyor yada yüzündeki dikişlerde biraz sıvıya yahut makine yağı damlatılmış pamukla kolayklıkla dikilebiliyor.
Ütü ise 3 kat tülbenti ütü bezi yaparak ütüleyebiliyorum yoksa dediğiniz gibi yapışıyor:)
Kıyafetin tümü öyle uyumlu ve şık olmuş ki çok beğendim gerçekten..

gulsah aydin dedi ki...

Bayıldım size harika görünüyorsunuz.Burda'nın pantolon kaliplarına nedense çekimser yaklaşıyorum.Ama bu kalıp güzelmiş.Güle güle giyin.Gömlekte çok yakışmış bu arada..

Kürksever dedi ki...

Hiçbir zaman modası geçmeyecek şıklıkta bir kombin olmuş, çok güzel!

Unknown dedi ki...

Çok hoş bir kombin. Bu arada postlarınızı bir süre ihmal etmiştiniz sanki :) Bu hafta her gün post yazmanız beni çok mutlu oldu. Unutmayın sizi takip eden birileri var :)))

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
keyf_i sibel dedi ki...

pantalon okey güzel ama ben bluza bayıldım .süper ötesi bir parça..

gooogoook dedi ki...

Suzy'cim bu 111; Audrey Hepburn kalıbı sende mükemmel duruyor farkındasındır. Ben çok beğeniyorum. Eline sağlık çok hoş olmuş.