22 Haz 2013

Haftasonu İşleri

Haftasonları zaman bulursam biraz bloğumu geliştirmek için okuyup bir şeyler yapmaya çalışırım. Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki güncel kalmak sürekli okumak da gerektiriyor. Böyle olunca da neyi okuyacağınızın önemi daha çok artıyor. Çocuklu bir blogger olmak zamanı bir hayli kısıtlıyor. Kısa sürede doğru veriyi almak çok daha önemli artık benim için.
Bulduğum bir blogtan bahsetmeliyim şu halde. Çünkü her düzeyde bloggerın okuyup kendini geliştirebileceği bir site orası. Sitede bulduğunuz bilgilerle internet sitenizin seo çalışmalarını kendiniz de yapabilirsiniz.
Peki nedir SEO ve neden bu çalışmalar yapılmalı? SEO; Search Engine Optimization demektir ve sitenizin google sorguda listeye girmesi için yapılan ya da yapılması gereken çalışmalardır diye anlıyorum ben. Elbette uzman değilim bu konuda bu nedenle bu konuda ahkam kesemem ama konuyla ilgili bilgi veren bir yazı var ki sitede yeni başlayan bloggerların kesinlikle işine çok yarayacaktır. Bu yazıyı bulmak için ilk yazılan yazılarını bulmanız yeterli.
Sitede anlamadığınız bir çok terimin görsel ya da videolarla anlatımı ile her algımıza hitap edip çok yönlü öğrenmemizi sağlamışlar. Örneğin yukarıdaki resim Page Rank anlatımı için kullanılmış sitede. Ben bir kaç yıl önce okuyarak anlamıştım ama bu görsel çok daha pratik anlatıyor mantığını.
Bunun dışında googleın yeni araçları hakkında ve nasıl kullanacağınız hakkında detaylar bulurken bunları neden yapmanız gerektiği ile de çok ayrıntılı bilgilere ulaşacaksınız.  Sitenizin bulunabilirliği artarken reklam gelirlerinizin artmasını istemez misiniz? SEO, SMO gibi araçları doğru kullandıkça bloğunuzun da değeri artar. SMO ile ilgili de bir çok yazı var. Yeni başlayan bloggerlar çok şanslı bu konuda çünkü bir zamanlar bu kadar profesyonel ekipler yoktu açıkçası. Onlara güvenerek sosyal medya işlerinizi daha dikkatli ve güvenli adımlarla geliştirebilirsiniz.
Siteyi görünce sanırım siz de benimle hemfikir olacaksınız...

Hiç yorum yok :