24 Haz 2014

Drapeli Sarı Elbise


Düğünler başladı... Sizin elbiseniz hazır mı?



 Geçen cumartesi, küçükken okul bahçesinde basketbol oynadığım çok sevimli bir arkadaşım evlendi. Düğününde özel bir şeyler giymek gerekirdi ancak çok yakın arkadaşlarım olan kuzenlerinin önüne de geçmemeliydi elbisemin şıklığı. O nedenle dolabımda drapeli etek olmayı bekleyen bu sarı jarseyi elbiseye nasıl çevireceğimi gecelerce düşündüm. Sonunda yapabileceğime inandım ve dikiş odama doğru yola çıktım. Henüz düğüne iki gün vardı ve yapamazsam nasıl olsa dolabımda imdadıma yetişecek çok hayat kurtarıcı elbisem vardı.


Elimde sadece 1m en ve 1,7 m boyda olan kumaşı yettirmek için üst kısma hiç drape vermedim. Anvelop kestiğim ön üst kısmın altlarını teğelledim. Arka sırtın fotoğrafı yok ama sporcu atleti gibi omuz küreklerini açıkta bırakan bir açıklık var. Enseye doğru daralıp omuz askıları kalınlığında bir şerit kalıyor. Onu ön kısmın askılarının ensede birleştiği yere diktim. Yan dikişler de kapatılınca sıra geldi artan parça ile anvelop eteği yapmaya. Artan parça "r" harfi gibi biçimsiz olsa da belime doladığımda tam da üzerimde gördüğünüz etek modeli ortaya çıktı. İğnelerle drapelerimi yaptım. Karşı taraftan da alttan giden parçayı biraz sardım ki açılmasın. Kumaş çok esnek olduğu için fermuar yok, kendime güveniyorum yırtmayacağım:D Eteği üzerime iğneler batmadan çıkarınca ilk işim drapeleri makinada sabitlemek. Sonrasında atlete belden dikmek. Sonraki provada eteğin alt kısmında parça parça sarkanları kestim ve daha hoş bir şekil verdim. Artık kenarlar kaldı. Onları da makinam güzel dikmeyeceği için yapışkan bantla kapattım. Hatta öndeki dekolteyi sabitledikten sonra alt kısımdaki açıklığı da yapıştırdım. Aksesuar olarak uzun püsküllü bir zincir çok işime yaradı. Drapelerin üzerine iğne ile tutturduğum püsküller broş görevinde (farkında değiller, onlar 9/8 oynarken fırfır etsinler diye ordalar sanıyorlar). Bir de çanta sorunsalı, tavuz kuşu tüyü ile süslediğim basit bir el çantası ile çözüldü. Ayakkabılar çok eski İnci. Artık dansa hazırım:)


Son olarak Lili'nin elbisesini görün. Yarın detayları. Kumaş: Baykumaştan

12 yorum :

Necla Şölen dedi ki...

Canım, ellerine sağlık çok şık olmuşsunuz analı kızlı:=)

Adsız dedi ki...

Wow! Hem hamarat hem güzel diye buna denir!

altıüstüevkadını dedi ki...

Tebrik ederim..Çok şık bir tasarım olmuş çok beğendim.
Lily'nin kıyafeti ise tek kelime ile muhteşem tek eksiği bir çift kanat:)Sevgiler

Suzy dedi ki...

Necla Solen: Çok teşekkür ederim:D

Sinem: Ayy, kızarıyorum ama:(

altıüstüevkadını: Çok teşekkür ederim. Kanadı düşünemedim:D Vardı beyaz kanatlar evde:( Tüh... :)

ANTİGONE dedi ki...

muhteşem görünüyorsun!!

Suzy dedi ki...

ANTİGONE: Hihi, olmuş yani:D Teşekkür ederim. xoxo

Unknown dedi ki...

Bu kadar kısa sürede harika bir kokteyl kıyafeti muhteşem olmuş. Pratikliğinize hayranım :) sevgiler

Shelby dedi ki...

Harika olmuş! Çok güzelsin:)

Adsız dedi ki...

süpersin :) (seda)

serpil dedi ki...

Görünce tek kelime geçti aklımdan sadece.. nefisss..elinize sağlık, gerçekten hem renge hem modele bayıldım. güle güle giyin, salının:)

shadoweyes_ontheway dedi ki...

Hazır alınsa ikisi de bu kadar güzel olmazdı ;) Çok güzel olmuş. Eline sağlık

renklidesign dedi ki...

Çok şık olmuşsunuz. Ellerinize sağlık.