13 Haz 2014

Bahçe işleri


Havaların güzelleşmesi ile yazamaz oldum. Zamanımın büyük bir kısmını bahçeme ayırıyorum bu aralar. Taşınır taşınmaz ektiğim çiçek fidanları zar zor büyürken çim çabucak çıktı. Geçen haftaların yağmurları sayesinde. Çim ilk kez biçilirken de çiçeklerimi biçen görevliye kızdım ve bir günde şu öndeki yeri çimden arıttım. Minik çapamla bütün çimleri söktüm ve kenarlara beyaz taş dizdim. Minik ağaçların etrafına da beyaz taşları dizerek onları da çim biçenlerden korumaya aldım. Böylece şık da durdu.


Evin arkasında ise şöyle gizli bir organik bahçe yaptık annemlerle. Kabaklar, sarımsaklar, soğanlar, domatesler, salatalıklar hatta patlıcanlar bile var. Tabi minik meyve fidanlarımızı da unutmayalım. Meyve fidanı demişken sarı kiraz (golden) aradım bizim fidancılarda ama bulamadım. Sonradan internette çiçek tohumu almak için gezinirken bu siteyi buldum. Orada sadece sarı kiraz fidanı değil sarı karpuz tohumları bile buldum. Nasıl mutlu oldum anlatamam. Sarı kirazı sevdiğimi söyledikçe eşim bana tuhaf tuhaf bakıyor ama ben mutluyum bulduğuma.
Site benim gibi acemiler için destek hattı da kurmuş. Keşke ben çiçekleri ekmeden önce biri bana çimi yakınına ekmemem gerektiği konusunda uyarsaydı. E-fidancım'ı daha önce bulmuş olsaydım muhtemelen bu kadar yorulmak zorunda kalmazdım. Acemiliğim ve merakımla kendimi daha çok yormuş oldum. Bahçenin kenarlarına dikilebilecek olağanüstü güzellikte ağaçlar da buldum sitede. Üstelik daha önce hiç görmediğim güzellikteler... Satışı yapılan fidanların hepsi aşılı ve sertifikalı. Bu konu önemli çünkü aşı olmayınca meyve vermeleri zor ya da meyveler çok minik olabiliyor. Bu nedenle fidanınızı alırken güvenilir sitelerden almayı unutmayın. E-fidancım bu konuda ilk akla gelenlerden. Fidan fiyatları buralardaki fidancılarla aynı. Üstelik 100TL'lik alışverişte kargonuz ücretsiz. Zaten her halükarda kargoda bi %65 indiriminiz var. Bu arada ev ya da bahçe için size gerekli olan tüm alet ve ekipmanları da orada bulabilirsiniz. Hatta çiçeklerinizin açması ya da böceklenmemesi için gereken vitamin - gübre ya da ilaçları da.
Sitede biraz gezinirseniz meyve ağaçlarınızı meyve vermeleri için hangi dönemlerde ekmeniz gerektiğini tablo ile açıkladıklarını buluyorsunuz. Baştan söyleyeyim de öyle kafanıza göre ne zaman isterseniz ekerseniz meyve ağacı değil sadece ağacı yetiştirmiş oluyormuşsunuz. Siteyi daha da çok karıştırdıkça bakalım neler öğreneceğim!

9 yorum :

Melislicious dedi ki...

Ne kadar güzel bir bahçen var Suzy'cim şanslısın:)) hem de mini bir organik bahçe bile yapmışsın. Tüm bu işlerden sonra orada oturup bi kahve içmek ne keyifli olur:)
sevgiler

Suzy dedi ki...

Melislicious: Süper keyifli oluyor, ev yapımı limonatalar, ice tealer, Lili'nin yumurtalarını kırdığı keklerim:D Beklerim tatlım. Gelince haber ver;)

gooogoook dedi ki...

Çok beğendim, hayran kaldım Suzy' ciğim ;) bayılırım böyle şeylere, hele arkadaki gizli bahçe süper birşey, güzel şeyler çıkacar şimdi oralardan, Maşallah diyeyim de nazara gelmesin, o siteyi daha önce görmüştüm, bir bakayım yeniden neler gelmiş, sevgiler ;).

Melislicious dedi ki...

yakın zamanda temelli gelicem gibi görünüyor oralara:P Biliyosun çok isterim seninle tanışmayı, mutlaka hbr veririm yerleştikten sonra:)))

Begonvilli Ev dedi ki...

Bahçe tutkusunu biliyor ve seviyorum. Her bir fidenin büyüyüşünü izleme, tomurcukların sayılması,açtığı anı bekleme nasıl da keyiflidir. Elbette bütün bunlar emek istiyor. Bahçenizde güzel anlar geçirmenizi diliyorum..

Unknown dedi ki...

Doğayla iç içe bir yaşam,harika.

Suzy dedi ki...

gooogoook: Çok teşekkür ederim:D Ben de sever oldum uraya taşınınca. Aslında sadece dikiş makinam beni mutlu ediyordu ama bahçede sebzelerin büyümesi, çiçeklerin açmasını izlemek çok zevkliymiş.

Melislicious: Biliyorum biliyorum, alıyorum güzel haberleri eşimden. Kesinlikle beklerim:) Zaten buralar küçük yerler, kesinlikle bir yerde görüşürüz:D

Begonvilli Ev: Çok teşekkür ederim. Ben de bunu tadıyorum bu günlerde. Kabağın büyümesi bu kadar mı mutlu edermiş insanı:D

Nuryll: Evet, ben çok seviyorum:D Bazı arkadaşlarıma göre dağ başı ama bence keyif:D

Ebrushka Blog dedi ki...

Bahçeli ev hayalim benim de, ama ankara da değil :) bayılıyorum çiçeklere, çimlere, minik bostanlara :)

Derya BIYIK TUNA dedi ki...

bahçen çok güzel bizimde üçük bir bahçemiz var komşularla ortak ekiyoruz çok güzel oluyor insanın ruhunu dinlendiriyor. kolay gelsin