15 Oca 2015

Rengarenk DIY


Sanırım ilk bakışta bu fotoğrafta neyi fotoğrafladığımı anlayamamışsınızdır. Sonra dikkatli bakmışsınızdır ve "Yok canım, yapmış olamaz, olabilir mi?" demişsinizdir. Sonra benim bloğumda olduğunuzu hatırlayıp, "Ha evet yapmıştır, Suzy bu, yapar!" demişsinizdir:D 
Dediniz mi?



Ben hemen hikayeyi anlatayım. Evin giriş kapısının yanındaki elektrik sayacı panosu (kutusu nasıl denirse işte), evlerin tamamlanması uzun sürünce çirkin bir şekilde paslanmış. Eve taşınınca, giriş kapısının önünü kapatıp dolaplar yaptırdık. Dolaplara ayakkabılarımı koyabildiğim gibi üzerlerine yaptığım ikat desenli kot minderlere de oturup ayakkabılarımı giyebiliyorum. Gelen misafir de çizmesini rahat rahat oturarak çıkarabiliyor mesela. Hatta ayakkabı şeklindeki nazar boncuğumu da arkadaşlarım burası için hediye etti. 


Tabi misafirlerim de ben de o minderlere oturunca, karşımızda işte şu paslı çirkin ve benim görmekten bunaldığım ve hatta diyebilirim ki eve girerken bütün enerjimi çökerten panoyu görüyorduk. Ondan gerçekten nefret ediyordum. 
Ev yeni olunca eksikleri bitmiyor tabi bu işi halletmem bu zamanı buldu. Bunca zamandır aklımda binlerce proje eledim. Aman ne tasarımlar ne fikirler... Sonunda en basiti ile 10dk'da işi bitirdim. 


Yapışkan kaplama kağıtlarının en eğlencelisini seçip aldım. Bana en yakındaki makas mutfak makasıydı, onu da aldım ve kestim gitti. Önce çerçevesi, sonra kapağı her yerine yapıştırdım ve artık o çirkin şeyi hatırlamıyorum bile:) Hatta baktıkça derin derin nefes alıp "Geçti Suzy, geçti..." diyorum. Öyle dert etmişim!


İşte burada da önce ve sonra görselleri yan yana. Nereden geldiğini unutmayacaksın! Öyle değil mi?


Artan kağıtla da pringles kutularımı kapladım. Mutfaktaki cupcake ve kurabiye kalıplarımı, ceviz ve badem gibi kuru yemişleri saklamak için kullanıyorum. Bu kağıtların yüzeyi silinebildiği için sorun olmuyor. Tabi yine de yıkamam gereken yüzeylere kullanmıyorum.

13 yorum :

Unknown dedi ki...

kurabiye kaliplarini pringles kutusuna koymak harika fikir eee tabiii ustunu kaplamak sartiyla, harika olmus kaptim bu fikri denicem en kisa surede ki mutfak çekmecesinde basina buyruk dolasan kaliplar soyle bi hizaya gelsinler bakiim, tesekkurler sevgili blogger

Gülşah önen dedi ki...

Çok güzel fikir anneminde boyle bir sıkıntısı vardı aksama hemen önereyim onada sevgiler :)

Suzy dedi ki...

Sultan Baspinar: Feci dağınık oluyor ortalık mutfak gereçleriyle. Bende de aynı sıkıntı vardı. Zaten bayılırım mutfak yardımcılarına minik minik:D

Gulsah Onen: Ayy anneler sıkıntı edecek şey arıyor desene:D Ben attım sıkıntıyı şükür, darısı annenin başına:D

Unknown dedi ki...

Seçilen kağıt gerçekten çok eğlenceli, panonun havasından geçilmiyordur :) pek bi güzelleşmiş

Terzi Begum dedi ki...

"Sanırım ilk bakışta bu fotoğrafta neyi fotoğrafladığımı anlayamamışsınızdır." Kesinlikle, tam olarak böyle oldu :D Sonra tablo sandım, gerçeği anlayınca ise çok hoşuma gitti! Kapı önündeki ayakkabı dolaplarını da iyi düşünmüşssünüz. Ben oturmadan giyip çıkaramıyorum pabucumu :) Sevgiler...

berry dedi ki...

çook güzel olmuş suzy senin elin değince herşey daha neşeli oluyor zaten :)

Cansu'nun Moda GEzegeni dedi ki...

tamda dediğin gibi oldu resme baktım bu ne ya diye önce anlamadım sonra yazıyı okuyunca döndüm bi daha resme baktım. harika hem çok kolay hemde çok yaratıcı bi fikir olmuş :)

Siyahdantel dedi ki...

Ne kadar eğlenceli bir folyoymuş bu!... artık oraya oturduğunda için açılır ne güzel... :)))

fatma artan dedi ki...

elektrik sayacı mu o :)
eğer öyleyse harika :))

ANTİGONE dedi ki...

çok güzel olmuş ikisi de ;))

NeOn dedi ki...

bir de ortaya ayna, süper olurdu bence hem çerçevesi de hazır (:

Shelby dedi ki...

Harikalar!

Unknown dedi ki...

Fantastic ideas