12 Ağu 2010

GD- Straples kot elbise

Üzerimdeki kot elbise bir zamanlar en sevdiğim kot pantalonumdu. Giye giye yıprandı ve beni en sonunda bıraktı ama ben onu bırakamadım. Yaklaşık bir yıldır bu fikir için dolabımda kumaşların en altında duruyordu. Artık çıkmasının zamanı geldi!
Fotoğraflarda bana eşlik eden taşlı turuncu gravatım bana annemin hediyesiydi. Uzun zamandır kullanmıyordum. Bu fotoğraf çekimimi çok eğlenceli kıldı doğrusu. Değişik bir aksesuar oldu. Bir de aklıma kışın bir gömlekle bu elbiseyi kombinleyip yine gravatımı takmayı getirdi. Siz ne dersiniz? Sanırım bir kota bu kadar eziyet edilir mi diye soruyorsunuzdur! Bana bu kadar yakışan bir kot daha bulamadım ben, onu bırakamam, beni anlayın...
Yapım aşamalarına yabancı değilsiniz. Bir GD kot elbisem daha vardı (tıklayın) ! Ancak orada eşimin kotunu kullanıp biraz bol olmasını sağlamıştım elbisemin. Burada ise kendi kotumu kullanıyorum ve bu derece üzerime oturabilmesi için de mutlaka likralı kot tercih ediyorum bir de düşük belli olması gerek ki beli geniş olsun ve büstümüze olsun. Kotun kemer kısmını önce büstünüze tutun da olacak mı olmayacak mı önceden kestirebilin. Yani şansınız yoksa boşuna kotu paralamış olmayın. Yok eğer şansınız var gibiyse birinci aşamada size makas gerekecektir.
1- İşte birinici adımda kotu yine iç dikişlerden ayırıyoruz ve ilk önce içinden geçip büstümüze kadar çekiyoruz. Bu ilk provamız! Üstünüze oturuyor mu? O zaman devam edin.
2- Kotu fotoğraftaki gibi tersten ikiye katlıyoruz. Arka paçalar üstü üste gelmiş durumda. Üzerindeki sarı çizgi gibi siz de öyle bir çizgi çizin. Bu ön ve arkadaki potlukları kaybettirmek için bir adım. Sonra da onları teğelleyin ve sıra ikinci provaya geldi. Üzerinize deneyin ve hala potluk varsa bunları azaltın (tabi yine teğelleyerek).
3. İşte bu aşamada fazlalıkları kesip atıyoruz çünkü kotumuz üzerimize oturtulmuş durumda değil mi?
Üzerinize tam olarak oturtacaksanız ve kotunuz yeteri kadar likralı değilse bu aşamada fermuar dikebilirsiniz kotunuzun arkasına.
4. Potluğu mümkün mertebe düzeltiyoruz.
5.Yanlardakileri bile...
En son da etek boyunu ayarlıyooruz ve giyiyoruuuuz.

37 yorum :

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım süper olmuş harika bir fikir. ben ilk kez böyle bir GD görüyorum bayıldım ,çok da yakışmış sana ellerine ve fikrine sağlık.
sevgiler

Suzy dedi ki...

örgüçantam: çok teşekkürler, benden de kucak dolusu sevgiler...

Unknown dedi ki...

Bety Boop'um şahane olmuş şahane. Çanakkale'de buna benzer bi elbiseye ağzımın suları aka aka bakmış ve sadece bakmakla kalmıştım. Şimdi bende yapayım bundan hemde hemen yaz bitmeden :) Sen bu işte müthiş başarılısın. Tam gaz ileri, durmak yok anladın sen onu :)

PS: Fotoğrafların harika :)

Suzy dedi ki...

Müge: Likralı eski kotun varsa sadece 15'dknı alır. Koççum benim yürrü beee:) Sen daha yemeğe gitmedin mi? Yoksa bu kadar çabuk mu yedin!

Unknown dedi ki...

Gitmedim, gidemedim :( İşyerinde yiyemiyorum anlatırım bi ara :(

Suzy dedi ki...

Müge: ama açken mutsuz olursun. İşini de yapamazsın. Oruçsan tamam da...

tuba can dedi ki...

işte buna bayıldım tebrikler hem feminen olmuş bayaa çekici hem kotun ruhunu öldürmemiş asi olmuş çok beğendim bravo işte DIY budur :))güle güle giy

Suzy dedi ki...

tuba: motive edici yorumun için çok teşekkürler Tubacım. sevgiler...

ANTİGONE dedi ki...

çok şık olmuş tatlım, güle güle giy ;D

Suzy dedi ki...

Antigone: teşekkürler canım arkadaşım.

umudunmaceraları dedi ki...

bu gerçekten harika...farklı bir elbise olmuş

Suzy dedi ki...

devince: teşekkürler, beğenmene sevindim.

Fatma Sultan dedi ki...

suzycim müthiş bir değişim olmuş.. bayıldım, çekimlerde süper olmuş.. Sen bu pozlarla değme mankene taş çıkarırsın ;))

Suzy dedi ki...

Fatma Sultan: Teşekkürler, iltifatlarınla beni uçurmaaaa:)

Dressed4Success dedi ki...

So sexy dress!!

Visit my blogs! >:-)
...1KiSs!!*

Trudy dedi ki...

This is an amazing dress. I have never seen anything like it; it is so unique. I love it. Thanks for sharing the how to. And thank you for adding the language translator so I can read all about it. Love your blog.

Trudy
www.sewingwithtrudy.blogspot.com

STYLE M dedi ki...

suzy katolog cekiminden sanki fotograflar. yani o kadar süperrrr

Banuca dedi ki...

Gene müthiş bir fikir, gene müthiş fotoğraflar, gene müthiş bir elbise, sen ne güzel ve becerikli bir kadınsın böyle, nazar değmesin :)

Sinem Özer dedi ki...

ahhhh muhteşem, bide yakından görmenizi tavsiye ederim. ee tabi herkesin böle bir şansı yok... ama ama ben grdüm canım harika olmuşş sanada çok yakışmış bende alpin kotlarınımı parçalasam kendiminkilere kıyamam da:) şeviyorum şeviyorum :)))

Suzy dedi ki...

claulovesfashion: thanks... I sow your blogs dear:) I like them! Kiss from Turkey XXX

trudy callan: Thank you Trudy, I'm happy that you like it:)

style m: yapma be:D Teşekkürler:D seviniyorum takdir edilince, motive oluyorum.

banuca: çok teşekkür ederim... Amin:)

Suzy dedi ki...

miss: günaydııınnnn tatlı kuşum:) Kıyarsın da sadece eskiyenleri:) Yani yırtıkları! Çünkü sağlam olanlarını giymiyorsa onları giymeye muhtaç kişiler olabilir. Be sadece yırtılanları kesiyorum bu yüzden. Alpinkiler mi? Bence uygundur:D Ayretten sanırım "şen biji şeviyoşuuuuun şeviyoşuuun AŞKOŞŞŞŞ:D"

Sinem Özer dedi ki...

canım benim bende eskiyen bişi olmuyor çünkü güzel kullanırım ayrıca bizim evde benim kıyafetlerime muhtaç bi kızkardeşim war :)))) ve her bulduğu fırsatta benim kıyafetlerimi giyiyor:( olsun napalım bencede alpinlerinden çok güzel modeller çıkarırız :) siji şeviyoyum aşkoşşşşşşş

Suzy dedi ki...

miss: aynen, benim de kardeş var ya, donum ortada kalsa kapar cadı:)hahaaa Gerçi bir de Liloş yetişiyor işim zor:D Bu giymekten yırtabildiğim 2. kotum. Ne sevgi ama... Sen de aşkoşunkileri keseceksin artık, napalım kardeş de içimizin yarısı di mi ama. Olmazsa olmazımız:D Pek de tatlı olur insanın kardeşi olunca. Hiç uyuşmasanız da kayıtsız şartsız seversiniz işte. Hem de öyle erkek arkadaşını sever gibi değil...sonsuza dek, napalım:)

Unknown dedi ki...

E ben geliyim göriyim bari, herkese nasip olmuyormuş ama. Boşmusun haftasonu ?

SiNirlicikolata

Suzy dedi ki...

Müge: e boşum şimdilk plan yok:D ayyy, geyçekten miiii? şakacıktan mııı?

Unknown dedi ki...

Geyçekten kuşum tabi E' ye de bağlı biraz. Aklımda ne zamandır ama dur bakalım AMİN :)

ceren ipek dedi ki...

sevgili suzy,ne kadar tatlısın.rol modelimsin ama asla senin kadar becerikli olamayacağım sanırım.siteni yeni yeni keşfettim,tam inceleyemedim ama sanırım göçmensin.gerçek adın mı suzy,ve gerçek adı mı lily kızının???
bir de fiziğini böyle tutmayı neye borçlusun?yeni evliyim ve ilerde çocuk sahibi olursam böyle kalabilmeyi umuyorum.ellerine sağlık,devamını bekliyooruz böyle çalışmalarının :)

Sevtap dedi ki...

çok güzel olmuş canım ellerine sağlık

boncukdevrim dedi ki...

Cok ho$ olmus iyigünler de giyin...papatya tacli $eker kiza bayildim.Keyifli bir haftasonu dilerim sewgiler...

Suzy dedi ki...

Müge: duğa edicem:)

ceren ipek: çok teşekkür ederim öncelikle iltifatların için. Becerikli olma konusunda ise yanıldığını düşünüyorum, allah yaratıcıdır ve hepimize ruh denen kendisinden bir parça vermiştir ki bu da insanı yaratıcı kılar. Sadece hangi konuda yaratıcı olduğunu keşfedememiş olabilirsin bu güne kadar. Bu konya eğilmen gerekiyor. Çünkü bulduğunda kendini bulmuş gibi hissedeceksin adeta var olmayı keşfetmek gibi:) Sorularına gelince göçmenim evet (Bulgaristan-Deliorman:) Suzy ise Bulgaristanda ismimizi değiştirdiklerinde bana konulan Bulgarca adın kısaltması. Lili ise kızıma koymak istediğim ama koyamadığım ismin kısaltması. Fiziğime gelince öncelikle kilolar, kafa onlara yoruldukça çoğalıyorlar. Onları düşünme ve sağlıklı yaşamaya bak. İmkanın varsa spor yap ve sağlıklı beslenmeyi hayat şekli haline getir! Bir günde harcayacağından fazla kalori almamak çok önemlidir. Bu bir tür israftır. İbadet sadece ramazan ayında değil yılın her ayına yayılmalı ve israf diğer insanları da düşünerek önlenmeli. Sorular bu kadar. Umarım istediğin zaman sapasağlam bir bebeğin olur ve sen de onu sağlıkla kucaklayıp büyütürsün. Birbirinize ve Allaha emanet olun. Sevgilerimle...Yine beklerim!

karabıdıkım: Teşekkür ederim arkadaşım. Nereye kayboldun sen, özlemişim:) Dur ben bi bakayım bloğuna neler oluyor orada:)

boncukdevim: Teşekkürler... sizlere de keyifli haftasonları, yine beklerim.

BynFavori dedi ki...

suzy yine harika bi iş çıkarmışsın tebriklerrr...

Suzy dedi ki...

bynfavori: teşekkür ederim:)

Nilgün Komar dedi ki...

şekerimmmmmm... ne güzel bir elbise olmuş buu.. ilk fotolara bakan kesinlikle hazır öyle dikilmiş sanır.. dönüşüm olduğu hiç belli değil.. dönüşüm olması ayrıca takdire şayan.. tebrik ediyorum...

Suzy dedi ki...

celebi74: çok sağ ol canım. Eskiler atılmasın öyle değil mi?

ceren ipek dedi ki...

uzun uzun verdiğin yanıt için çok teşekkür ederim,çok özenlisin.
çok ilham vericisin ve bazı konuları çok güzel netleştirmişsin.çok sevdim seni.kolay gelsin :)

Suzy dedi ki...

ceren ipek: bu günlerde bu kafamın içerisini netleştirmek konusunda çalışmalar yapmaktayım ve doğru zamanda sorduğun sorulara en net cevapları aldın diyebilirim. Yine beklerim!

Suzy dedi ki...

tiryaki: :) çok teşekkür ederim:)