20 Ara 2012

Tayt dizine aplike - DIY


Dışarıda hava -6 derece ve Lili okula yine taytla gitti. Tayt aşkı o kadar fazla ki pijama altları bile tayt küçük hanımın. Okulda oyun oynarken dizleri giden en sevdiği taytı Lili'nin kalp ve yıldız fikri ile bakın nasıl kurtardık.


Malzemeler yukarıdaki fotoğrafta gibi:
1 - Kolay işlerden zevk almayanlar yanlarına bir adet Lili alsınlar. Tam dikeceksiniz iğnenizi saklar, keseceksiniz makasınızı, yapıştıracaksanız tutkalınızı... Şu minik aplike bile 1,5 saat sürer oyun oynarken;)
2 - Lili'nin dizi yırtık taytı.
3 - Aplike malzemesi olarak deri bulamayanlar benim gibi, bir arkadaşlarının İtalya'dan aldığı ve kullanmaktan eskittiği çantasının suni derisini kullanabilir. (Çanta ölmüş ama organ bağışı için elverişli olmalı!)
4 - Fotoğrafta olmayan bir malzeme kullandım o da kumaş tutkalı.
5 - Kenarları tutturmak için farklı renkte iplikler. (Ben kalbi kırmızı ile yıldızı da mavi ile diktim.)
Artık operasyon başlasın! (Neşter, pardon fazla havaya girdim, makas...)


 Çantadan deri donörünü en sağlam yerlerinden kesip Lili'nin istediği şekli veriyoruz. (Yıldız - çiçek - kalp tercihleridir.) Hazırlanan parçayı dizin yıpranan yerine yapıştırıyoruz. Kenarları da süslü bir şekilde dikiyoruz. Operasyon bittiğine göre taytı narkoz etkisinden çıkması için Lili'ye teslim ediyoruz. O ona ne yapacağını biliyor zaten. Mesela bunu 3 gün önce yaptık şu anda yıldız ve kalp de yırtık! İtalyanlar daha sağlam derili çanta dikselermiş iyi olacakmış.


ÇEKİLİŞE KATILMAYI UNUTMAYIN!

13 yorum :

rüya dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK HARİKA FİKİR SİZDEKİ HINZIRDAN BİR TANE DE BENDE VAR :)

pınariko dedi ki...

çok güzel tarif şahane ama ben liloşu alayım yaaaa:))
ben dikmeye çalışayım o saklasın herseyi koşuşturalım beraber:))

Suzy dedi ki...

rüya: kolay gelsin o zaman;)

pınariko: evet, koştururken de boğuluk gibi gülüceksiniz ama, kızaracaksınız- terleyeceksiniz, baba kızıcak, komşu üstten vuracak amaaaa:D haha tımarhane oluyo bazen ev:D

Alyaminahome dedi ki...

Biz de 3 tane bizde çok yaşadık o tımarhane hallerini Allahtan 2 tanesi büyüdü de şimdi normale döndük.herşey bir yana Allah uzun ömür versin hepsine .Fikrinize sağlık.Bende beklerin.Sevgiyle kalın

Huzur Moda dedi ki...

Deri asinir polar kece yada farkli kumastanda yapilabilir.kocamb olms mas. lili

Elift dedi ki...

fikir güzel ama, ben mankene bayılıyorum, onun dizini ısırırım, aplikelerini de yanında yerim..Not: sen izah edersin çocuğa artık, anormal bir durumun olmadığını, yaş ilerledikçe çocukların ısırıkla sevilmeye başlandığını :)))

Suzy dedi ki...

İlknur Şenel: Oooh bir tek ben yaşamıyormuşşum tımarhanede, rahatladım şimdi;)

Huzur Moda: Beğendiremedik ki küçük hanıma! Diğer malzemeleri gözü tutmadı, renk açısından bu ona daha şirin geldi yoksa farklı kumaşlarla çok şekil kesmiştim.

Elift: Görev anlaşıldı!

gooogoook dedi ki...

Hımm lili herşeyi beğenmiyor demek. Ama beğendikleri de çok şirin yani.. Ameliyat başarıyla tamamlanmış bence. Lili onlara daha da ilginç eklentiler isteyebilir ileride bence:).. Sevgilier .

Suzy dedi ki...

gooogoook: İstemek için geleceği beklemiyor miniğim, maşallah istekleri bitmiyor. Bana dedi ki "senin diktiklerini giymek istemiyorum, hazırları daha güzel!". Bundan sonra sadece kendime çalışırım arkadaşım:(

ANTİGONE dedi ki...

çok güzel fikir canım. bu arada pozlara bak sen ;p

Suzy dedi ki...

ANTİGONE: haha, bayılıyor fotoğraf çekmeye ama çektirmeye gelince keyfi yerindeyse böyle pozlar veriyor. Tayttaki kalp ve yıldız keyiflendirdi belli ki.

gooogoook dedi ki...

AAA bir şaşkınlık yaşadım... Tatlı Lili'min dili neler söylüyor öyle:P)) kuzum. Anacığımmmm, bende öyle derdim çocukken anneciğim neler dikmedi de, onunkini de severdim ama ille de çoğu zaman hazır istiyorum derdim ,ay dur çok utandım şimdi:))ben de zira bize niye bişey dikmek istemiyor diye düşünürdüm, sen isteme sonrada diksin diye bekle:)))

Gurme Şirine dedi ki...

merhaba ben geldim ...
tayt dizine aplike olayını çok sevdim :))
blogunuz çok şeker...

sizi izlemeye aldım...
sizde beni izlemeye alırsanız sevinirim...

sevgiler...