6 Şub 2014

Tatil ve mutfak önlükleri


Yarıyıl tatili güzel geçenler parmak kaldırsın!



Bizim tatilimiz neredeyse mutfakta geçiyor. Bir gün içerisinde hem krep, hem puding, hem börek, hem kakaolu kek hem de elmalı ya da cevizli tart yaptığım oluyor. Böyle olunca mutfak önlüğü dikmek farz oldu. Lili ve ben aynı desende mutfak önlüklerimizle kırıyoruz yumurtaları artık. Harika bir asistanım var. Hep yanımda mutfaktayken. Böylece odasının daha az dağılmasını sağlıyorum desem büyük bir yalan olur. Yine de birlikte zaman geçirmek çok güzel. Ağzımızda hep aynı söz "İyi ki varsın" diyoruz birbirimize ve sonra öpücükler konduruyoruz... Kekin kabarmasını izliyoruz mikrodalgada ve son dakikanın saniyelerini büyük bir heyecanla geri geri sayıyoruz bağıra bağıra, sanki yeni yılı karşılar gibi.


Yeni mutfağımı merak edenler için bir kısmı yayınlanmış oldu. Bulaşık makinemin desenlerini merak edenler olacaktır; sprey boyayla (fosforlu yeşil ve gri) perdemin desenini boyadım. Bir de lambaları fosforlu yeşil spreyle boyadım. Yansımada görülüyor. 
Perdeyi bir sonraki postta yayınlarım. Çünkü Lili'nin önlüğüne diktiğim şapkayı bu posta yetiştiremedim. Malum mutfakta bu kadar zaman harcayınca dikişe çok az vakit ayırabiliyorum. Halım ise yenilenmedi henüz. Lili'nin bebekken üzerine şeker, bulgur dökerek mevlitlik yemek yaptığı halı bu:) Takip edenler hatırlayacaktır. Son olarak fotoğraf makinamızı koyduğumuz bar var karşımızda. Mutfağın sürprizi bu. O da sonraki posta söz! Şimdilik müthiş aşçılarla idare edin. Eee bir de söyleyin bakalım, sizin yarıyıl tatiliniz nasıl geçiyor?

11 yorum :

Mihrican dedi ki...

Maşaallah harikasınız, Allah daim etsin huzurunuzu :)

Ebrushka Blog dedi ki...

Süper :)çok eğlenceli görünüyor...

Unknown dedi ki...

Çok guzel bir aktivite olmuş.:) Benim kız bir an önce büyüse de, biz de mutfakta bir şeyler yapsak.

Sinem Özer dedi ki...

Çok çok güzelsiniz gerçekten... Sizlere bakınca hem mutlu oldum hemde gözlerim doldu.. Enerjisi hiç bitmeyen Lili ile iyi eğlenceler :*

Sinem Özer dedi ki...

Çok güzelsiniz Gerçekten .... Okurken hem çok mutlu oldum hemde azıcık duygusal anlar yaşadım...Enerjisi hiç bitmeyen Lili ile size iyi eğlenceler.. :*

tosbagalar dedi ki...

bulaşık makinası da sizin eseriniz mi?

gulgoktuna dedi ki...

kızlarım küçükken yıllık iznimi onlara göre ayarlardım.Yarıyıl tatilinde sinema,çarşı,pazar gezerdik.O günleri andım şimdi,teşekkürler size.
Gül Göktuna

öce dedi ki...

ana kız mutfak keyfi, harika. bizde kuzularımla birlikte mutfakta zaman geçirmeyi çok seviyoruz. sevgilerimle...

beijaa vintage dedi ki...

Ne eğlenceli bir anne kız :)

Suzy dedi ki...

Herkese mutluluk verici mesajlar için çok teşekkür ederim. Seviyoruz sizi... xxx

tosbagalar: Eser denebilirse:D

Adsız dedi ki...

Ohh mutfakta kimler varmışş?! bayıldım bu aşçılara ben. :)) eh bir tadına bakarız artık değil mi? ellerinize sağlık.. mutlu tatiller size. :)