20 Haz 2014

Nakışlı elbise DIY



Stella Mc Cartney: http://bit.ly/1vWFDms
Mango Kids: http://bit.ly/1njroS1
Bu yaz minik kızları çok zarif gösterecek nakışlı kıyafetler her yerde. Beğendiğim bir kaçı burada. Bense basit bir DIY projesiyle bunu hallettim. İşte Kiğılı gömlekten Lili'ye elbise projem.





Öncelikle bunu yapabilmek için minik süslemeli dikişler (nakış gibi) yapan bir makinanız olursa çok daha çabuk olur. Yoksa elle düzgün nakış yapmak için gömleğin üzerine önce işaretlemeler yapmak zorunda kalırsınız.
Şimdi başlıyoruz:
1. Gömleğin düğmelerini kapatın ve katlayın (resim 1deki gibi) Mümkün olduğunca düzgün katlanmalı!
2. Kalıbınız yoksa kızınızın üzerine uyan bir elbise yeterli. (dikkat etmeniz gereken seçeceğiniz elbisenin esnek kumaştan olmaması. Gömlek esnemez unutmayın)
3. Kesim tamamsa minik bir operasyonla dikişe geçin. Kollar yanlar, omuzlar kapatılsın. Süsleme işini en sona bırakın. Belde ince lastik hoş oluyor benim gibi siz de geçebilirsiniz. Ya da kemerle kullanılabilir.
4. Artık makinanın nakışlarına geçmeden önce dikiş aralıklarını ve modellerini gömleğin bir parçasında çalışın. Zevginize göre seçin.
5. Bittiğinde geçmişin hatırası markayı silmek isterseniz cebe de süslemeler yapabilirsiniz ya da kurdele dikerek kapatabilirsiniz.

1 yorum :

Unknown dedi ki...

Bu fikri çok sevdim yeni ilhamlarlar verdiniz :) sevgiler