17 Haz 2014

Püsküllü Kimono DIY


Kimonoları yeni yeni sevmeye başladım. İlk defa da bikini üstüne giymeyi planlıyorum. Açıkçası ilham kaynağım da bu bikini oldu. Kumaşsa üzerindeki deniz - su baskısı ile bana serin sulara dalacakmışım hissi veriyor giyince.
Kumaş: pazardan
Gözlük: www.firmoo.com

Yapım aşamalarını fotoğrafladım bakalım tembel kimono DIY fikrim hoşunuza gidecek mi...


1. Önce kumaşı dörde katladım ve boynumun tam ortasından dirseğime kadar olan kısmı ölçerek o uzunlukta kol belirledim. Siz isterseniz tam kol da çalışabilirsiniz. Resimde 1'de püsküllerin geleceği yer kol kenarlarınız olacak ve boyun kısmı da tam karşı köşe.
2. Şöyle genişçe kol ve beden kesiyorum. Ölçüm göz kararı;) Bol bol mesafe bırakıyorum bedenim ve kollarıma, ne de olsa kimono bol giyilir.
3. Şimdi boyun oyuğu açıyorum. Şimdilik ön arka aynı.
4. Sonra katların birini kat yerinden dikkatlice ikiye ayırıyorum. Ön kısmı belirliyorum.
5. Artık ön kısımda biraz daha oyuk açabilirsiniz. İsterseniz benim kadar abartmazsınız. O an içimden geldi ve bir V şekli yaka kesmiş bulundum.
6. Son olarak alt kol ve yanlar birleşsin ve püskülü nerede istediğinize üzerinizde karar verebilirsiniz. Ben kollarımda ve alt etekte istiyordum ama püskülüm yetmedi. Alınca etek uçları tamamlanacak ve size boy boy kimonolu fotoğraflar yayınlayacağım. Şimdilik siz de hazırlayın bakalım Resort Koleksiyonlarınızı;) Kolay gelsin...

4 yorum :

Shelby dedi ki...

Ama ben de bugun bu kumaştan diktiğim eteğimi yayınlayacağım:) Geçen hafta da kolları ve eteği püsküllü kimono yapmıştım:)Benim kumaşım aynı desen ama pamuk gabardin. Şifon olsa ben de kesinlikle kimono yapardım böyle. Muhteşem olmuş canım üzerinde görmeyi merakla bekliyorum:)

Unknown dedi ki...

Süper olmuş,bir tane de püsküllü komono dikmek şart oldu. Çok beğendim elinize sağlık.

gooogoook dedi ki...

Hımm benim bu güzel çalışmaya yaptığım yorum gitmemiş anlaşılan. Güzel Günlerde giyilsin Desene bittim, püsküller de çok iyi fikir;)).

Unknown dedi ki...

Cok guzel olmus canim uyi gunlerde kullan. Benimde boyle bir puskul dusuncem var.ada insani olarak cok kullanirim .insallah senin kiminon kadar guzel yapabilirim