16 Şub 2016

Anne boyu triko elbise


Hala triko elbise hevesim geçmedi. Yukarıda gördüğünüz tuhaf boyda dikince bir de pratik oluyor ki anlatamam. Biliyorum karşıdan ne çekici ne de modern görünüyor ama inanın acayip rahat ediliyor içinde. Ne oturup kalkarken dert ne çocuğunu kucağına alırken. Ben buna anne boyu diyorum!




Krem renkli - lacivert kırçıllı triko kumaşla diktim. Bir tunik kalıbımı evirip çevirip kullanıyorum bu elbiseleri dikerken. Boyunu uzatıp kapüşon ve ön cep ekledim. Cebi biçerken kumaşı dik kullandım ama resimlere bakıyorum da pek hoşuma gitmiyor böyle! Hata yapmışım fikrimce.



6 yorum :

Ayselce örgüler dedi ki...

Ben beğendim arada anne boy ve salaş bir elbise de dikilir dediğiniz gibi rahatlık açısından elimde triko kumaşım var bir türlü ne dikeceğime karar veremedim keşke sizin gibi pratiğim olsa da aynısından bende dikebilsem :)mutlulukla giyin.

Harika oldu dedi ki...

Ne güzel olmuş ama o boy böyle pek bir vintage durmuş sizde.

Aycan Ulus dedi ki...

Elbisede kanguru cep acayip şık durmuş ve ayrıca kapüşon ;)) Ellerinize sağlık :))

darkolivee dedi ki...

aaa çok pratik...

Suzy dedi ki...

aysel melike: Bence potansiyelini küçümsüyorsun benim önceden yaptığım gibi. Korkmadan al o makası eline ve sadece biç gitsin. Eğer yapamayacağına inanıyorsan bir kaç kalıbı incele internette ve kendince nasıl keseceğini kestirmeye çalış. Baktın ki kesme işlemi başarısız oldu, kaybettiğin bir parça kumaş olacak sonuçta, üzülmeye değmez ama deneyim edinmeye değer;)

Türkan engin: Hm teşekkür ederim, pek bi anlamı olmayan bir boy ama rahat ne yapayım. Eşimin en sevmediği boy bu ve ben de gidip onunla en rahat ediyorum iyi mi...

aycan ulus: Çok teşekkür ederim.

darkolivee: yep, teşekkürler;)

Melislicious dedi ki...

Ben gerçekten farklı ve çok hoş buldum cnm. Böyle kendine has salaş değişik bir havası olmuş. Eee bir de pratik ve kullanışlı daha ne olsun:))) Harika!
Ellerine sağlık:) Evet bir ara görüşelim mutlaka ben de özledim:P