23 Şub 2016

Yeni dikilenler ve Duru Görü


Dolaptaki yeniler ısrarla baharı getirmeye çalışıyor gibi. Dolabımda yan yana duruşları bana kendimi gösterdi bir anda. Dikerken kendini keşfetmek ne ilginç. Sanki yeşiller ve çiçekli kumaşlarla baharı - yazı ister gibi içim ama yine de unutmuyor kış olduğunu, soğuk renkleri seçmişim:)
Modacılar da yeni sezon kreasyonları böyle içinin sesine kendilerini kaptırarak mı hazırlıyorlar acaba? Bir şeyleri yaratım sürecinde kesinlikle tanrısal bir şeyler var. Sanırım kanala girmek denen şey oluyor. Sanırım yaratırken bir anda bir yerlerden bilgi akıyor ya da kişinin ruhundan fikirler akıyor da diyebiliriz. Bu bilgi genelde görsel zekası yüksek olanlarda üçüncü göze görsel bir resim ya da film gibi bir anda aks eder. Görsel zeka ressamlarda, fotoğrafçılarda yani görsel sanatlarla uğraşanlarda yüksektir. Modacılar da bu kitleye mensuptur.
İşitsel olarak da müzisyenlere aynı şey olur. Bir anda bir müzik akmaya başlar. Beyinlerinin içinde duymaya başlarlar. Bazı işitsel zekalıların hissel yetenekleri de gelişmiştir. Yani bedenleri ile ruhlarından akan yaratıcılığa açıktırlar ve müziği bedeninde içinde ya da kalbinde diyelim, duyanlar da oluyor.
Hissel algıları açık olanlar bir anda bilginin indiğini fiziksel olarak hissederler. Yani o diğer boyuttan akan bilgi, bedenlerinin her hücresine bir anda iner ve bir bilme hali gelir. Bir anda bilmeye başlarlar. İlginç olanı onlar o anı tanımlarken farklı hislerle anlatırlar. Bazıları ürperir, bir anda üşüyenler ya da bir anda vücut ısıları yükselenler de olur. Yani her hangi yeteneğe sahipseler onlar kendilerini bilir.
Tıpkı benim kendimi bilebildiğim gibi. Müzikte duru işitimi kullanıyordum. Şimdi dikiş dikiyorum ve duru görüm arttı. Hissel yeteneklerimi kullanmayı ise yeni öğrendim.
Sizin hangi yeteneğiniz daha ağır basıyor? Kendinizi bu yönden hiç tanımaya çalıştınız mı? Aslında çalışırsanız yani kendinizi daha iyi analiz ederseniz günlük hayattaki bir çok işiniz daha kolaylaşır. Yani bu bilgiyi doğru değerlendirirseniz zaman kazanırsınız ve hedeflerinize ulaşırken daha etkin stratejiler planlayabilirsiniz.
Dilerim bunu bulmanın çok zor olduğunu düşünmüyorsunuzdur! Çünkü değil. Aslında tek yapmanız gereken gözlerinizi kapatıp hayal kurmaya çalışmak.
Hayal kurmaya başladığınızda ilk önce bakın bakalım yapabiliyor musunuz? Kurduğunuz hayal resim gibi mi film gibi mi? Renkleri parlak mı soluk mu? O görsel gözünüzde büyük dev bir ekran gibi mi yoksa minik bir vesikalık gibi mi? Oyun oynayın onunla ekranı tutup büyütün büyütebiliyor musunuz? Büyütmek size nasıl bir his veriyor?
İşte buraya kadarki sorulara genellikle olumlu cevaplar verdiyseniz siz: görsel zekası yüksek olan birisiniz.
Eğer hayal kuramıyorsanız korkmayın. Bu daha önce de bilimsel bir araştırma ile ıspatlandı ki bazı insanlar hayal kuramaz. Hayal kuramayanlar genellikle hissel tiplerdir ya da işitsel;)
Hissel biri sonradan da olabilirsiniz benim gibi. Minik ekzersizleri var ve bedeninizi dinlemeyi öğrenmeniz gerekiyor. Yaklaşık altı ayda hissel biri oluverebilirsiniz çok kolay ancak meditasyona ve içinizi yani hislerinizi dinlemeye zaman ayırmalısınız.
Şimdi deyin bakalım: Sizin duru görünüz hangisi?

1 yorum :

GÜLENGÖRÜCÜ hobi dünyası dedi ki...

elllerınıze saglık cok guzel gorunuyorlar bende bekllerım