17 Eyl 2009

Ayak bilekliği

Şu tuhaf havalarda, bir üşüyüp bir sıcak gelirken hastalanmamak için pratik bir fikir ürettim. Bu bileklikler minicik olduğu için çantada yer kaplamıyor ve ayak bileğinize takabileceğiniz gibi boynunuza da takarak yaka olarak kullanabiliyorsunuz. İster yakalık yapın ister bileklik bence kesinlikle şıklığınızdan alıp götürmüyor. Minicik oldukları için de örmesi de bir o kadar çabuk ve pratik.
Bir önceki yazımda da fotoğraflarda bu bileklikleri kullandım. Farklı bir modelim daha var ki onu da daha sonraki yazılarda paylaşırım.
Yapım aşamaları ise çok kolay:
Mazlemeniz: Anchor - pegasos kulanarak, 5 no şişle ördüm (aslında 10 ile örmem lazımken:).
En iyisi mi siz kendi şişiniz ve ipinizle bileğinizin ölçüsüne göre ilmek atın, ben yine de benim sayılarımı aşağıda veriyorum.
Yapımı:
*30 ilmek atıp 7 sıra iki ters iki düz lastik gidiyorum. Bu arada üçüncü sırada, kenardan bir ilmek dolayarak ilmek açmayı unutmayın düğme için. (arttırma yapar gibi şişe bir kez doluyoruz ipi ve diğer sırada o arttırmayı iki örerek düzeltiyoruz, ilmek açıldı bile:) Daha iyi yöntemi olan varsa yazsın, çünkü ben örmeyi de internetten öğrendim:)
1* Lastik bitti geçelim ilk modelli sıraya. Düz örgü ile bir örün, "bir dolayın (arttırma), iki örün (kesme)." Sonuna kadar kırmızı yeri tekrarlayın.
2* Tersinde sadece ters örüyoruz.
3* iki örün, " bir dolayın, iki örün", sıra sonuna kadar tekrarlayın.
4* ters örgü olarak gidin
Diğer sıraları 1, 2, 3, 4, numaralı sıraları tekrarlayarak gidin. Ben 2 kere tekrarladım bu sıraları siz istediğiniz kadar büyütebilirsiniz.
5* Bitirirken 2 sıra haraşo ördüm ki kıvrılmasın diye ama zaten nemlendirme ve gerdirme aşamasında bu sorun ortadan kalkacaktır.
Nemlendirme ve Gerdirme aşaması: Örgülerinizi ördükten sonra ıslatarak hafif nemli hale getirin. Gerçek şekillerini vererek düz bir zemine sabitleyin (ben sabitlerken toplu iğne kullanırım). Sonra üstüne bir havlu örtün ve bir gece bu şekilde düz kalmasını sağlayın. Buharlı ütü ile de sağlamak mümkün ama buharı fazla yakın kaçırırsanız örgünüz çöpe gidebilir. Bu yüzden riske girmeden ilk yöntemi deneyin.

6 yorum :

Ayca Karaoglan dedi ki...

Blogun yeni teması çok şık ve iç açıcı olmuş suzycim. Bilekler çok şirin, güle güle kullan tatlım, öpüyorum.

Suzy dedi ki...

Valla sırf benim de içim kararıyor diye değiştirdim. Beğenmene sevindim. Bileklikleri beğenmene de sevindim. Çok teşekkür ederim.

Birileri anlatsın dedi ki...

Çok kullanışlı olmuş valla.
Nerede istersen orada kullan, tuttum bu fikri. Bu arada geçen gün çanta için 2. yorumumu bırakmıştım ama bağlantı kopmuştu sanırım gitmedi.
Bu bağlantı sorunu her blogta var sanırım.

Suzy dedi ki...

birileri anlatsın: yazık yaa, bu sorun da nedir nasıl çözülemedi anlamadım. Yorumun güme mi gitti şimdi...
Beğenmene sevindim arkadaşım ama yorumuna üzülüyorum hala:(

Bizim Gibiler dedi ki...

Çok hoş bir fikir, ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

çok harika duruyorlar gerçekten güzelim ayaklarında