9 Eyl 2009

Pratik yelek yapımı

Okurlarımdan biri (thebard) bu yeleği ASOS'ta görmüş ve bana nasıl yapacağımı sormuştu bir süre önce. Düşündüm taşındım ve böyle bişey yaptım ama tabi kolayına kaçarak yaptım bunu. Aslı biraz daha farklı olacak. Her ikisini de aşağıda anlattım. Bu arada geç kaldığım için okurum thebard'tan özür dilerim. Aslında hazırdı da yayınlamam zaman aldı. Neden diye sorma thebardçık, sadece bloğun ismini oku, beni anlarsın:) Sebep açık işte...
Öncelikle kullanacağınız kumaş esnek olmalı. (penye, jarse, triko ile uygulanabilir)
* Bir dikdörtgen kesiyoruz 150cm- 65 cm olarak ve onu şekildeki gibi katlayarak (noktalı yerler kat yeri boy yine 65 cm yamzayı unutmuşum çizime) kırmızı nokta koyduğum yeri 33 cm içerden 1 cm dikiyoruz.
* Asıl ASOS'taki görünüm için uzun kenarlardan biri 150 cm diğeri ise 250 cm olmalı. Dikdörtgen değil de yamuk kesiyoruz yani. Yine ikiye katlıyorsunuz ve bu sefer kırmızı noktanız 250 cm olan kenarda 50 cm içeriden 1 cm olarak değişiyor.

28 yorum :

THEBARD dedi ki...

çok güzel bir sürpriz oldu bugün bana.tahmin ediyorum liliyle ne kadar yoğun olduğunu o yüzden de unuttun sanmıştım ama çok sevindirdin beni.çok teşekkür ederim.

Suzy dedi ki...

Thebard: canım benim seni sevindirdiğime ben de sevindim. Bu kadar önemli olduğunu bilsem biraz uykusuz kalırdım valla:) Neyse, kolay hali fotoğrafta; hoşuna gitmezse orjinali denersin. sevgiler...

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Bence senin yaptığın daha hoş olmuş, diğeri fazla salaş duruyor. Bunun hırkasını yapabilirmisin?

Sezsel by Sezgi dedi ki...

suzycim ,
canım sende hemen hemen her gördüğümü not alıyorum..inş 1gün yapıcam
:))) böyle kolay ve pratik seyler yapman çokk hoşuma gidiyor...

Suzy dedi ki...

Volkan-Kaldera: teşekkür ederim canım. Pratik salaş hırkalarım var onları biliyorsundur:
http://lilibebek.blogspot.com/2009/04/dikdortgen-hrka.html
http://lilibebek.blogspot.com/2009/05/siyah-salas-hrka.html
burada da yapımı var:
http://lilibebek.blogspot.com/2009/04/pratik-salas-hrka-nasl-yaplr.html
Çok basit yapımı da.

Sezgi: yaparsın canım vakit bulunca veya lazım olunca. Ben kendi yaptıklarımı bile yapmadan önce gözümde büyütüyorum korkuyorum yani olmazsa diye ama yaptıktan sonra öyle çabuk bitiyor ki keşke daha önce yapsaymışım diyorum. Kolay gelsin şimdiden.

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Merhaba:)
Yapımı çok kolay hemde salaş bir model olmuş deniycem bende ellerine sağlık canımm.

"D" elbiseyi yaptım benimkisi "T" gibi oldu ama ossunn yaptım sonuçta.
Mavi yarım omuzlu elbisendende diktim benimkisi yine farklı oldu biraz yarasa kollu yani pes etmiyorum öyle böyle sonuçta değişik modelde olsa oluyo işte..
Elim alışsın diye bişeyler dikiyorum hee bide üst diktim uzun dikdörtgeni ikiye katlayıp yanlardan dikilen model ya ondan yaka kısmına bişeyler geçmem lazım kesik kötü duruyo acemi işi olunca öyle işte bu aralar blogumu boşladım bu aralar resim eklemeye üşeniyorum:( ay neyse çok uzattım yine görüşmek üzere(özlemişim seni)suzişimm.

Suzy dedi ki...

Örgüeli; canikom, şimdi bloğundaydım, yine yazayım çok güzelmiş yoyoly t-shirt. Ayrıca diktiğin her şeyi çok merak ediyorum. Nolur paylaş ki bize de fikir olsun hem de gözümüz gönlümüz şenlensin. Sen yapıcan da çirkin mi olucak,, haha inanayım bari:) Meraktan ölücem hadi amaa... eskiden beri senin yaptıklarına bayılıyorum ben.

bekdikli dedi ki...

ellerine saglık canım çok güzel olmuş.
bende danayecegim not aldım.)))
http://dikismakinam38.blogcu.com/

Suzy dedi ki...

bekdikli: Denemek bedava canım:) öyle bi laf vardır ya:) Kolay gelsin o zaman sana. Biince göster bize de. Sevgiler...

Syhn dedi ki...

ay bunu dikebilmeyi çok isterim

Suzy dedi ki...

syhn: şaka mı diyon canım, dikmekten ziyade kesmekten ibaret. Çok kolay gerçekten. Hemen yap kumaş bulunca. salaş salaş gezelim ortalıkta.

Huzur Moda dedi ki...

sırt kısmına dnteld e örüyolar bunun çok hoş oluyor:))

Suzy dedi ki...

Dilek: Hadi yaaa,süper fikir Dilekçim. Ben görmedim hiç ama tahmin edebiliyorum. Hatta aklıma cin cin fikirler de geliyor. Teşekkür ederim fikir için.

suhuba dedi ki...

Selam süper olmuş. Hemen yapmalıyım ama benim gibi bilmeyen biri 33 cm içerden 1 cm dikiyoruz dedikten sonra neyapacak. Çok bilmediğim için (hatta hiç) soruyorum. Bilmesemde sizi okuyunca yaparım aslanım kaplanım diyip makine aldım zaten. Bunu yapmalıyım ama gerisinide anlatırsanız sevinirim.

Suzy dedi ki...

Hmm, aslında ben de ilk zamanlarda böyleydim endişelenecek bişey yok. Öncelikle resmi (yani grafiği beni değil:) iyice incelemek için sağ tıklayıp yeni sekmede aç. Şimdi iyice bak: birinci şekilde nasıl keseceğin verilmiş. Yani ölçüleri 150 cm 65 cm olan bir dikdörtgen kes ve şekilde görüldüğü gibi önüne yerleştir. Şimdi dikkatlice ikinci adıma geçiyoruz, hazırsan: burada yükseklik hala eşit yani uzun kısmı ikiye katlıyoruz. Hatta kat yeri noktalı çizgili yerler görüyorsundur. Yapacağın şey, sağda 65 cm yazan yeri soldaki 65 cm'in tam üstüne getirmek. Şimdi kat yerin sağda, ve sen kat yerinde iki uca doğru 33 cm ölçüyorsun üst kenardan (kırmızı noktayı gördün mü büyük resimde? İşte tam orasını dikeceksin). Tam 33.cm'i işaretle ve 1 cm dikiş yap. Yani elle bile tutturabilirsin benim gibi, sadece 1 cm uzunlukta yer dikiyorsun. Bitti giyebilirsin:) Bu sefer anlatabildim umarım...

Mutfaknotlari dedi ki...

arkadaşım ben bunu anlayamadım yaaaaaaaaa:(
nereden dikiyoruz o kafamıza geçirdiğimiz parça nereden çıktı
bana bi anlatırmısın
çok hevese geldim
aslında eşarp bluzlarına bakmaya gelmiştim ama bunu hemen dikiveririm diye takıldım
anlatırmısın bana:)
mutfaknotlarim@hotmail.com

Suzy dedi ki...

Parçayı kesince ve 1 cm dikince bir delik oluşacak. Geçir kafandan hem kafanı hem kolları, o diktiğin yer boynunda kalsın. Giydin işte:)

Mutfaknotlari dedi ki...

arkadaşım utanarak ben geldim yine:(((
nereyi kesecez anlayamadım
ya valla bu kadar salak değilim normalde:)
ama çok istedimya anlayamadım

Mutfaknotlari dedi ki...

fotoğrafı evirip çeviriyorum
yazının her satırını ezberledim:)
kafam durdu bi an
ama şükür herhalde bu kez oldu
kumaşum uygun değil esnek bişi ile deneyeceğim
canım seni yordum baya
teşekkürler
ama peşini bırakmayacağım:)

Suzy dedi ki...

Melisa: istediğin zaman sorabilirsin canım. Ben kendimi ifade edemediğimi sık sık yazıyorum zaten:) kızmıyorum asla. Böyle bir his uyandırdıysam da affet. Kumaşlar konusunda mutlaka söylediklerimi dinle çünkü genelde söylediğimin dışındakilerde numaralar tutmayabiliyor. Sen en iyisi bi fikrin ve kumaşın varsa bu olur mu diye sor. Her neyse ya esnek şeylere genelde yapıyorum pratik şeyleri, kulağına küpe olur böylelikle:) Umarım esnek kumaşla işi bitirirsin ama sormaktan çekinme.

Adsız dedi ki...

sırt kısmında açık var ama anlatımda kesimden bahsedilmiyor LÜTFEN kesim işi hangi aşamada anlatırmısınız

ayd_senay@hotmail.com

TŞK

Şenay AYDOĞDU

Suzy dedi ki...

Şenay: Kesim işi başta, yani dikdörtgen kesiyoruz. Başka kesim işi yok. Dikim de sadece 1cm. Aynen anlattığım gibi. Giyerken de deliğin içine girip 1cm dikilmiş yeri ensemize geri asıyoruz. Kumaş yeterince esnekse bu model oluşur. Bunu anlatmanın başka yolu yok malesef. Zor gibi görünen şeyler bazen onca zor değildir. Başka kesim yeri yok unutmayın...

ceyda dedi ki...

süper olmuş canım.anlatım için teşekkürler.bunu deneyeceğim.ellerine sağlık...dikiş dersleri ve anlatımlı şemalar çok işime yarayacak.başarılar diliyorum.sevgiyle kal...

http://kadinca.benimforum.org/

Suzy dedi ki...

ceyda: Beğenmene sevindim. Umarım giyerken de seversin. Bütün güzel dileklerin için de ayrıca teşekkür ediyorum. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhabalar, ben serap, harika bir yelek bu ya. ben dikiş falan bilmem. ama bu aralar meraklandım. hazır almaktansa evdeyken kendi kendime bişeler çıkarsam istedim açıkçası. bunuda en yakın zamanda deneyeceğim. çok teşekkür ederim ama birşey sorsam; 1 cmlik dikişi tam olarak nereye olduğunu ben anlayamadımmmmmm.... :(((

Suzy dedi ki...

Adsız: Arkadaşım, şekilde 1. dikdörtgen kumaşın. İkincisi ise ikiye katlanmış şekli. Noktalı yerler kat yeri. Kırmızı nokta da diktiğin yer; kat yerinden 33 cm içerisi işte bu kadar. Postu okursan daha net anlaşılır. Kolay gelsin.

Elifin Terazisi dedi ki...

Aa çok güzel ve pratik olmuş. Şişle örüp deneme istegi uyandı, elinize sağlık:)

Unknown dedi ki...

slm... bende deniyecem :D ellerine saglik cok güzel olmus