11 Eyl 2009

Elveda Matmazel- çanta yenileme

Çok beğenip çok sevdiğim şeylere para verirken hiç düşünmem. (Kadınlık içgüdüsü) Bu Matmazel çanta da (kalpli fotoğraftaki matmazel:) benim için nedense çok özel oldu, onu ilk gördüğüm anda vuruldum ona. Hala verdiğim paraya şaşsam da çanta yıllarca bana hizmet verdi ve artık liğme liğme olduğunda onu bırakmam gerektiğini anladım. Ne var ki öyle olmuyor atmaya gelince. Dolabın bir kenarında durdu bu yüzden. Atamadım gitti o çok sevdiğim kıvırcık saçlı matmazeli. Fotoğrafta nasıl da elveda der gibi el sallıyor. Elveda parıltılı, kocaman, halka küpeli, büyük gözlü, kıvırcık saçlı Matmazel.
Ondan imitasyon güderi kumaşla kızılderili çanta yaptım. Saçakları itibarı ile kızılderililerin püskülleri gibi oldu. Aşağıda fotoğraflarla adım adım anlattım nasıl yaptığımı. Sizin de atamadığınız çantalar varsa ayrılmayın onlardan. Yüzlerini bir daha göremeseniz de onlar derinlerde bir yerlerde sizlerle kalabilir.

Üstüne tıklayın (sağ tıkla yeni sekmede aç da diyebilirsiniz), fotoğraf büyüyecektir.
1. Fotoğraftaki gibi çantanızla vedalaşın . Artık onun deliklerini ve yırtıklarını görmek zorunda değilsiniz.
Elinize silikon tabancanızı alın, eskiyi katletme vakti:)
2. Önce minik ayrıntılardan başlayın (fotoğraftaki gibi). Sonra sapını kaplayın. (önce ölçü alsanız iyi olur. görüntü kaba olmaz böylece.)
3. Çantanızın ölçülerinde bir kumaşı kesip üzerini kapladıktan sonra bu şekilde- dışta olan fermuar yerleri için de bir sır vereyim. Elinizle fermuarın başlangıç noktasını bulup oradan itibaren düzgün bir çizik kesin. Sonra hafif kenarları yukarı doğru çıtlatıp içe katlayıp öyle yapıştırın. düzgün duracaktır.
4. Fermuar kenarları zordur, dikkatli yapıştırın. Yoksa böyle silikon taşıp çirkin görünür:)
5. Saçaklarınızın uzunluğuna karar verin (10 cm) ve çanta kumaşının eninde eşit parçalar kesin. Parçaları 4-5 cm üst üste sıra ile alttan başlayarak yapıştırın (sadece üstten 1 cm yer yapışmalı geriye kalan şerit aşağıya sarkmalı). (fotoğrafı büyütürseniz bu adımı daha net görürsünüz.)
6. En alt şeritten başlayarak saçaklarınızı oluşturun. Makasla eşit saçaklar kesmeniz yeterli.

Çanta bitti ve kızımla takmak için yarışıyoruz artık. Üst fotoğrafta da gördüğünüz gibi meraklısı çok çıktı çantamın. İtiraf etmem gerekirse çanta onda daha net görünüyor fotoğrafta. Minik mankenim pek başarılı sunumlarda canımmm... Yüzünü fotoğrafayamadım malesef, fotoğraf makinama da ortak çıktı. Çekebilene aşk olsun. Siz bu kadar fotoğrafı çekebildiğime şükredin.

9 yorum :

ANTİGONE dedi ki...

ya Suzy'cim, nerden geliyor bunlar aklına? süpersin yine ;))

Milena Ivanova dedi ki...

Браво, Сузи! Много хубава чанта си направила! Чудесна е!

Suzy dedi ki...

Antigone: Atamadığım için geliyor bir de yeni bişey istediğimde onu ben nasıl daha güzel yaparım kendim yaparsam diye düşünürken geliyor. Napayım ama, kafam sadece buna çalışıyor gibi son zamanlarda. Hatta başka bişey düşünmek bile istemiyorum. Oh rahatlıyorum ben böyle uçarken:) Bak ayaklarım yere değmiyor beniiim:) Sıyırdım gene galiba...

Milena: mersi milo. Sigurno si razbrala ot snimkite kak e napravena. Vuobshte ne beshe trudno da ti kaja, daje zabavno.

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık.. güzel bir dönüşüm başarmışsın.. ve püskülde çok severim ben.. ayrı bir havası vardır her zaman..

Stil Direktoru dedi ki...

Kuzum dikiş makinası evde bana bakıyor dur bakalım bende çanta vs işlerine başlarım belki, ellerine sağlık.

Suzy dedi ki...

Stildirektörü: bilsen kuşum bilsen aynı bende de. Liloş kızım kuduruyor dokunamıyorum bile makinama. Bikaç fotoğraf daha kaldıdikiş olarak göstereceğim ondan sonra bilem artık ne yazarız:)

Suzy dedi ki...

Celebi74: teşekkür ederim. Kolaydı da ne yalan söyleyeyim, zevkle yaptım bi çırpıda.

Birileri anlatsın dedi ki...

Çok güzel olmuş emeklerine sağlık.
Bu sene püsküllüde çok modaymış, koluna takıp gezersin artık :))

Suzy dedi ki...

birileri anlatsın: ay sorma canikom, bu gün siftahı yaptım. Milletin gözü kaldı. Bir an önce herkes eskiyen çantasını (içi sağlamsa benimki gibi) yapsın böyle. Kadınların başı kopuyodu bakarken:) İyi iş yapmışım dedim kendi kendime. Mutlu oldum valla. Yorumun için de teşekkür ederim.