2 Eyl 2009

Straples elbise


Victoria's Secret'tan modelini beğendiğim bu elbiseyi kendim dikmeye çalıştım. Sonuç fena da olmayınca sizlerle de yapımını paylaşayım dedim. Çünkü yapımı oldukça kolay ve elbiseyi gösteren de aslında üst kısma konulan kemer.1- 130 cm boyunda 168 cm eninde bir kumaş. (Elastik jarse ya da likralı penye kullanın. Kumaşınızın eni daha dar olabilir kendinize göre ayarlamak için kumaşın eninden büstünüzün ölçüsünü çıkarıp önce 2ye bölün ve sonra tekrar 2ye. Çıkan sayıları 2.ve 3. adımdaki 17 cm ve 15 cm'lik ölçüler yerine kullanın. )
2- Kumaşı ikiye katlıyoruz. Noktalı çizgili yerler kumaşın kat yeridir. Üst kısımda gördüğünüz tam kat yerine bir toplu iğne iliştirin ve 17 cm içerden 18 cm boyunca aşağıya doğru dikin.
3- Kumaşı açın ve toplu iğnenizi alt katta kalan dikişli yere de iliştirin. Katlanan ve dikilen yeri de ikiye açın ve tekrar iğneleyin. Bu sefer de yanlardan 15 cm ilerden 14 cm boyunca dikin. Yani sarı ile gösterilen yerleri birbirine dikeceksiniz. Önceki kat yerini dikim esnasında katmayın.
4- Sarı ile gösterilen yerleri de yanlara açarak bu sefer de üstten büstünüzün üst kısmının ölçüsünde 2 cm genişlikte bir lastik geçecek gibi bir tünel şeklinde kıvırarak dikin. 3 cm olarak yazdığım yerde dikiş payı da katıldı, lastiğinizin enine göre değiştirebilirsiniz.
5- Elbiseyi bitirmek için arka dikişi dikin ve etek ucunu kendinize göre ayarlayın. Lastiğinizi geçirdikten sonra kemeri tutması için ince şeritler dikebilirsiniz. Ben ince kurdele kullandım.




5 yorum :

Milena Ivanova dedi ki...

Перфектна рокля!!!

Unknown dedi ki...

Çok beğendim!..Ne güzel bir modelmiş, kemer detayına bayıldım..Ayrıca fiziğini de çok hoş göstermiş ince, uzun(=

ilmekilmek dedi ki...

ellerinize sağlık herşey çok güzel, yaklaşık bir saattir sizin sayfanızdayım ona bak buna bak derken olmuş o kadar, dikişlerinizde süper bende eski bir dikişçi olarak zevkle inceledim modellerinizi, kolaylıklar ve hayırlı bol müşteriler diliyorum... iyi geceler...

ANTİGONE dedi ki...

Maşallah, maşallah, maşallah!!! Diyecek birşey bulamıyorum valla...

Suzy dedi ki...

Milena: blagodarya ti Mileno. Haresah modela na Victoriassecret i si pomislih kak da go napravya sama. İzleze tova. Mislya che ne e zle. Daje bih kazala che mi haresva mnogo:) Dano moga da go nosya nyakoi den zashtoto s Lili e pochti nevuzmojno.

Style by T: Teşekkürler, uzun göstermesi belki de çizgileri dikine kullanmamla ilgili olabilir. Belki de modelin yarattığı bir efekt de olabilir. Öyle pek endamlı boyum yoktur da:)

ilmekilmek: Dikiş benim için yeni bir zevk, beğenmenize sevindim. Bloğumu beğenmenize d ayrıca sevindim. Yorum için teşekkür ederim. size de iyi geceler...

Antigone: deme kız bişey sen de, dik bi tene de kendine. Baksana ne kadar basit bir fikir ve ne güzel duruyor. Bayıldım valla, keşke vakit olsa da başka renklerini de diksem.