19 Tem 2010

Zincir bolero ve kombinleri





Boncuklarla yapmayı istediğim boleroyu evde yeterli boncuğu el altında bulamayınca zincirle yaptım. Aslında zincirlerle uğraşmaktan nefret ederim ama fikrin çok hoş görüneceğini düşündüğüm için kendimi yapmaktan alıkoyamadım. Altındaki deri jarseyi şimdi fotoğraflamak için diktim. Sabrım yetseydi de bitirebilseydim boleroyu keşke. Bir gün bitirebilirsem size bitmiş halini de gösteririm. Şimdilik bu boleroya, daha fikir aşamasındayken talib olan arkadaşım Aytenkaya sorarım "Nasıl ama?"...
Bazı yorumlarda "Bu bolero nasıl giyilir, ya zincirleri nasıl ekleriz?" diye sorulunca ayrıntılı fotoğraf çektim. Bolero tıpkı yelek gibi kolları vardır; giyilir (en alttaki fotoğraf) ve kolye gibi de klipsi vardır; iliştirilir(en üstteki fotoğraf). Zincirleri de kolye yapmakta kullanılan haklka demirlerle birbirine tutturdum. Bir nevi takı işte ama kıyafet görünümüde.
Burada da başka bluz ve t_shirtle denedim. Sanırım önyargılarımı kırmalıyım. Yakışmaz sanıyordum oysa. Bana bunu yaptırdığın için çok teşekkür ederim Coşkun Hürsel:)

33 yorum :

müge dedi ki...

Muhteşem, bayılıyorum böyle asi ayrıntılara tuttum bunu :)

tatlıhayat dedi ki...

Çok hoş olmuş,deri jarseyide anlatırmısın lütfen?Sevgiyle...

Suzy dedi ki...

Müge: Bazen ben de bayılıyorum, çoğunlukla ruh halim yönlendiriyor beni zaten. Bilirsin:)

tatlıhayat: Penye strapless bluzum vardı ama deri görünümlü jarse strapless olsa bununla daha uyumlu olur diye düşünerek elimdeki artan parça jarselerden iki dikdörtgen kestim ve onları birbirine diktim. penye strapless bluzu kalıp olarak kullandım. Göz kararı da kesilebilir çok da zor değil.

BirSen dedi ki...

Cok degi$ik bir bolero olmu$..sevdim bu fikri!:)

serpil dedi ki...

Kesinlikle harika.. Sanırım bitince daha fazla zincir olacak aşağı doğru sarkan, ya da boyun bölümüne de mi bir takım eklemeler olabilir acaba.. Çoook beğendim elinize sağlık , sevgiler.

HADİYE dedi ki...

Merhaba,

Ne hoş olmuş.İlginç bir tasarım.Ellerine sağlık.

Sevgiler*

iki dirhem bi çekirdek dedi ki...

çok tarz olmuşsunuz... makyaj falan süper uyum içerisinde

Nur dedi ki...

Off Suzi çok hoooş bişey bu yahu...

Suzy dedi ki...

BirSen: teşekkürler.

Serpil: evet bolero gibi öne doğru geleceklerdi ama sabır buna yetti:) Yine de sizlerden gelen yorumlar çok güzel olunca bana da onu bitirmek adın enerji geliyor. Sanırım tekrar başına oturabilirim bu gün artık. Teşekkürler.

Hadiye: Teşekkür ederim.

iki dirhem bir çekirdek: Teşekürler, bordo ruju bu kombine yakıştırdım ve siyah kalemle ince bir çerçeve uyguladım. Hiç yapmadığım bir şey aslında ama bu zincirler taşır diye düşündüm. Sanırım hemfikiriz:)

Nur: Deme beyaw, bir de bitirseydim sen o zaman göreydin dimi:) Belki size sürpriz yapıp bitiririm bu günlerde, çok güzel yorumlar aldım. Sanırım bitirmeye değer.

GeCe dedi ki...

harika bayıldım

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Çook beğendim. Süper bence.. Peki bu nasıl giyilir?

Suzy dedi ki...

Gece: Sağ ol:)

evimindekoratörü: Şimdiiii:) önce kollarını sokuyorsun ve kolyeyi arkadan klipsini takıyorsun bitti:) Zor bişey sandın di mi:) Bir nevi kollu kolye gibi.

Kürksever dedi ki...

Harika! Hem deri hem de zincirler muhteşem görünüyorlar. Çok temiz çalışıyorsunuz, elinize emeğinize sağlık. Bizlere bir de zincirlerin bağlantılarını vs gösteren yakın çekim sunabilirseniz çok sevinirim.

Ben de daha dün gece bloguma, Leighton Meester'in son Chanel defilesine giydiği muhteşem işlemeli siyah deri elbise hakkında bir yazı koymuştum. Tam denk düştü:
http://kurksever.blogspot.com/2010/07/leighton-meester-ve-chanel-defilesinde.html

Bir de, bence bu kadar güzel işler yaptıktan sonra tek bir fotoğrafla, tek bir kombinle geçiştirmeyiniz. Sizden daha fazlasını istiyor, bekliyoruz! Mesela, bu zincirlerin altına beyaz (veya siyah) bir tişört nasıl durur acaba?

Suzy dedi ki...

Coşkun Hürsel: Hemne böyle bir çekim yapıp bloğa eklerim, mantık kolye yapmaktan farklı değil. Sadece halka demirlerle tutturuyorum.
Bloğunuza da uğrayıp o muhteşem elbiseyi gördüm:) Deri de vazgeçilmez bir malzeme doğrusu. Yine de herkese göre değil vücuda yapışan deriler giymek. Hem cesaret hem fizik istiyor bir de taşınacak yer elbette:)
Daha fazla fotoğraf için de çabalarım ama sanırım biraz dar bir bakış açım var ki bunun deri ile uyum östereceğini düşündüysem asla t-shirt kullanmıyorum. Hemen denemeliyim ama sonucun pe de iyi olacağını düşünmüyorum nedense. Yine de denemeden bilemeyiz. Gidip görelim o zaman:) Ben şansımı denemeye gidiyorum.

ikimiz dedi ki...

suzy harika olmuşşş ellerine sağlıkkk derili sırtlaptezli kombine bittim süper olmuş ama bence birazcıkdaha zincirlar kayabilrisin sanki yarım kalmış bigi görünüyor :D ama ellersine sağlık kuzum 2012 genç modacılar yarışmasına katılsana ay vallahim süper olur sende bu marifet var valla

Suzy dedi ki...

ikimiz: Bitmedi zaten:)Teşekkür ederim. İlk fırsatta bitirmeyi düşünüyorum artık. İlk moda yarışması 2012de mi? 2011De yok mu? Acaba...

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Çok şık çok zarif...

Suzy dedi ki...

hobibox: teşekkürler.

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Süper olmuş arkadaşım, ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

harika bir fikir ,kimsede de göörmedim diyebilirim :)aklınla bin yaşa sen

Suzy dedi ki...

nurten beğendi:Teşekkürler...

dikiş dersi: çok sağ olası hocam:)

Nilgün Komar dedi ki...

valla bende tuttum bunu.. süperr... kışında balıkçı yakalarla çok güzel olur bence..

Suzy dedi ki...

celebi74: teşekkürler, denemek lazım o fikri de.

ANTİGONE dedi ki...

kesinlikle çok tarz!

Kürksever dedi ki...

Harikaydı, harika ötesi olmuş, çok güzel! Blogun, etkileşimin, iletişimin gücü bu işte. Tebrikler!

Suzy dedi ki...

Antigone: Çok sağ ol:)

Coşkun Hürsel: Teşekkürler, sayenizde, buna emin olabilirsiniz.

touch the sky dedi ki...

bu tasarıma bayıldım kesinlikle çok yaratıcı ve büstiyerle inanılmaz şık durmuş, ellerinize sağlık 8)

touch the sky dedi ki...

bu tasarıma bayıldım kesinlikle çok yaratıcı ve büstiyerle inanılmaz şık durmuş, ellerinize sağlık 8)

Suzy dedi ki...

touch the sky: Teşekkürler...

biyasimadahagirdim dedi ki...

çok güzel olmuuş, çok şık. ellerine sağlık, tuttum bu fikri;)

Suzy dedi ki...

biyaşımadahagirdim: Teşekkürler:)

Beetle dedi ki...

kesinlikle supersin.
daha once ben de zincirden bu tarzda yelek gibi bir sey yapma fikrine tutulmustum ama hic denemedim.

nette aratmistim ama bulamamistim :)

http://yenilerleheyecanlan.blogspot.com/2010/01/bir-fikir.html

Suzy dedi ki...

Betül: Takı yapmayı seviyorsan ve sabrın varsa deneyebilirsin. Kesinlikle çok sabır istiyor. Bir de bu sıcaklarda elleri terleyince insanın o zincirler nasıl kayıp insanı sinir ediyorlar anlatamam. Hobi bir sinire dönüşüyor. Bu yüzden serin bir anda dene...sevgiler...