16 Tem 2010

İlaç çerçeve


Bu eseri kim yapmış olabilir? Elbette bir doktor. Ya kimdir bu doktor ki ilaçları çerçeve yapsın? Evet, evet bildiniz. Benim arkadaşım Muji bu. (Ondan bu yazılarımda bahsetmiştim size.)Farklı bir tasarım anlayışı ile beni her zaman şaşırtan bu kız bu sefer de ilaçları çerçeve yapmış ve ben de fikir olsun diye bloğuma koyuyorum. Ancak bunu yapacak olanları Muji uyarıyor:" ilaçlar sıcak ortamda eriyip renk atıyorlar. Cila belki önlem olabilir ancak ben denemedim" diyor.
Bence çok şirin ve eğlenceli görünüyor, hatta ilaçlara farklı bir gözle bakmamı sağladı diyebilirim. Onlardan hep nefret etmişimdir. Bana hep kötü anılarımı hatırlatırlar. Ancak bu çalışmada onları böyle komik görmek bana tuhaf bir intikam duygusu yaşattı. Baktıkça hallerine gülüyorum. "Yaaaa adamı böyle yaparlar" deyip Muji ile gurur duyuyorum. (artık nasıl hırs yaptıysam onlara:) Sözüm şudur ki bu çalışma harika bir geri dönüşüm projesi ve doktorlara çok güzel bir hediye fikri. Yine de bir uyarı yapmadan bu yazımı sonlandıramayacağım (annelik içgüdüsü işte:); "Asla ve asla 3 yaşından küçük çocuklu evlerde bu çalışma yapılmasın ve hediye edilecekse küçük çocuklu eve verilmesin. " derim.
Çocuklar her şeyi her yönü ile tanımaya çalışırlar ve buna tad alma duyusu mutlaka dahildir. Bir çocuk ilk defa gördüğü bir şeyi mutlaka inceler, koklar ve tadar. Siz ne öğretirseniz öğretin merakları sizin öğretilerinizden her zaman üstün gelecektir ve öğrenmek istediklerini kendi deneyimleriyle bilgi hafızalarına almak isteyecekler. Ancak böyle bir birey olduklarını hissederler. Görevimiz onlara öğretmenin yanında onları korumak da, bu yüzden bu çalışma yeni annelere yasak:) !!!

10 yorum :

Elif UYSAL dedi ki...

Çok güzel fikir:))))))) Bu arada çocuklardan uzak tutmak gerek yine de:))

Elif UYSAL dedi ki...

Çok güzel fikir:))))))) Bu arada çocuklardan uzak tutmak gerek yine de:))

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Doktor Muayenehanesinde dursa kimselere zarar vermez.. Çok renkli... ve aynı zamanda yaratıcı..

ANTİGONE dedi ki...

aynen canım. küçük çocuklu evlerde tehlikeli olur bence de ;)

tülin dedi ki...

Hep söylenir ya,tıp fak.nden her şey çıkarARA SIRADA DOKTOR ÇIKAR DİYE..
SEVDİM BEN BU FİKRİ.

müge dedi ki...

Buldum! bonibondan yapalım hihi :) Lili olacağım tuttu yine :)

müge dedi ki...

Buldum! bonibondan yapalım hihi :) Lili olacağım tuttu yine :)

smell.beatiful dedi ki...

düğmelerden de cok güzel oluyor cerceve:D

Hayatın Ressamı dedi ki...

Çok orjinal ama bir okadarda tehlikeli.Çocuklar görmemeli bu çerçeveyi.

ikimiz dedi ki...

ay inanmıyorum yahuu çok farklı aslında çok tehlikeli onları küçük bir çocuk kolaylıkla koparabilir amann suzy liliyi koru :D