25 Tem 2013

Lido di Camaiore & Santa Mergherita Liguere


Lido di Camaiore
Kaldığımız kıyı şehri bir harika.
Genelde sakin ve huzurlu. Cuma akşamları kafelere akın eden insanlar yüksek volümlü müziği bastıracak kadar gür sesli:) Minik butik hoteller genelde çok keyifli ama internet sadece lobide iyi çekiyor.


Kocaman bir sahil ve buz gibi bir su. Denize tam puan veremiyorum malesef. Fethiye'nin denizinin güzelliğini Dünya'nın hiç bir yerinde bulabileceğimi sanmıyorum. 


Santa Mergherita Liguere
Portofino'ya uğramak için çok geç olunca soluğu Santa Mergherita Liguere'de alıyoruz ve son pizzamızı orada yiyoruz. Çok daha zengin bir görsellikle karşılaşıyoruz. Evler çiçekli - palmiyeli bahçelerin içine gizlenmiş. 
İnsanlar restoranlarda pizza sırasında, yiyecek yer zor buluyoruz. Öncesinde arabamıza park yeri bulamadığımız gibi...


Güneş batarken objektifime yansıyan güneş, evlerin ve bahçelerin güzelliğine bir kat daha büyü katıyor. Bir sabah orada uyanmayı hayal ediyorum. Orada olduğum için bir kez daha şükrediyorum.


Etraftaki güzellikleri çekerken hafıza kartım doluyor, başlıyorum elimin titrediği resimleri bulup silmeye... Daha gezilecek koskocaman bir Genova var. 


Yollar o kadar virajlı ve dik ki bu güzel şehirde yaşamayı hayal ederken kızlarla aklımıza takılıyor; peki kışın bu dik yolu ve tehlikeli virajları nasıl geçiyorlar. Pizza yerken bir yerli ile sohbet ederiz diye düşünemiyoruz bile, İngilizceleri çok da iyi değil. 
Hava kararınca Genova'ya yola çıkıyoruz. Bizi neyin beklediğinden haberimiz bile yok!

Hiç yorum yok :