13 Tem 2010

Mor etek


Düz bir dikdörtgen parçasını geniş bir lastiğe büzdürerek zigzag dikiş ile diktim. Alttaki astarın ucuna da danteller koydum. Çocuklara etek yapmak kadar kolay. Yine de henüz hiç giyemedim çünkü bu fotoğrafları çekerken bile rüzgar çok esiyordu, o zaman da ya pantalon ya da dar etek giymek farz oluyor.
Kumaşı hatırladım diyenler; evet yanılmıyorsunuz, bu elbiseden artanı sakladım sakladım ve bu sene onu değerlendirmeye karar verdim. Kemere de geçenlerde yaptığım deri broşumu taktım.

19 yorum :

müge dedi ki...

Canım rengine bittim eteğinin, etekucuna da dantel dikmişsin galiba eline sağlık çok güzel olmuş. Bi ara ölçülerini verebilirmisin, benim makinenin siftahını yapayım :)

Elif UYSAL dedi ki...

Kuzum süper olmuş,desen ve renge ayrıca byaıldım:)

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Çok şık olmuş, emeğinize sağlık.

bahar yorgun dedi ki...

canım kumaşın harikaymış gerçekten, senin gibi bir ustanın ellerinde çok güzel şekillenmiş

ANTİGONE dedi ki...

harika olmuş canım! bir doğurayım, renk renk kumaşlardan dikeceğim ben de bu modeli ;D

Unknown dedi ki...

yorum 1,hiç anne gibi durmuyorsun,hiç formun bozulmamış:)
yorum 2,etek süper olmuş her ne kadar basit desende ,hazırlara taş çıkartır

smell.beatiful dedi ki...

bu kumas etekte daha iyi durmuş bence burada da böyle kumaşları bulmak çok zor ya:(

Suzy dedi ki...

müge: İlle de ölçü isterim diyorsun yaneee. Tamam veririm. Dantelleri eteğin altındaki astarın eteğine diktim. Etekten ayrılar yani. Kumaşın enini olduğu gibi kullandığımı hatırlıyorum sadece. Boyu da kısa görünecek diye dantel dikeyim dedim ama kısa mısa ben sevdim, bi rüzgarsız havada yakalayıp giyicem. Azmettim.

pride: Teşekkür ederim. Atılmasın yazıktır diye diktim ama ben de çok sevdim giyince.

hobibox: Teşekkürler.

Bahar Yorgun: Usta mıı:) Hala kendime acemi amatör sıfatını yakıştırıyorum ama senin için öyleysem çok teşekkür ederim.

Antigone: :) Hadi Amin derim. Tabi doğurmana, sonra sen hangi modeli dikersen dik. Ben tontişimi ısırayım 1 kere yeter:)Annesi:)

Dikişdersi:
cevap1:) Formumu bozdurmayan, beni başım dönene kadar yoran, sonra da "yemek yemeeeee" diye bağıran kızım sağ olsun. Formum iyi:)
cevap2:) Kotonda gördüm böyle basit modelleri -vardı ama ; git de gör ne haldeler. Haklısın. Üstelik de emeğime değer verip yorumlarda bulunup beni motive ettiğin için çok teşekkür ederim.

smell.beatiful: pazarda da mı yok. Bizde bazen pazara güzel kumaşlar geliyor. Sirekli gidip takip etmek gerekiyor. Ben artık vakit de bulamıyorum ama ara sıra gönül eğlendirmeye de gitmiyor değilim. (üstelik bence de etekte daha iyi duruyor. O elbise kızkardeşimde alıp onu bozabilirim her an.)

smell.beatiful dedi ki...

ben tokatın turhal ilçesindeyim burdaki pazarda sadece basmalar satılıyo:)iki tanede kumasçı var ve dünyanın parasını alıyolar

Suzy dedi ki...

smell.beatiful: aman kumaşçıları biliyorum. Pazarla kıyaslayınca inanılmaz yüksek fiyatları. Bu arada yazlık ince basmalar varsa çiçekli (benim evde var bir kaç tane) onlardan çok şirin elbise ve tulumlar dikilebilir. Hem moda çiçekli kumaşlar. Bence çok güzel olur onlardan. Bir ara dikebilirsem yayınlarım fikir olsun...

smell.beatiful dedi ki...

evet iyi olur ya valla siteye zor giriyorum dikiş dikmekten senin verdiğin fikirleri dikiyorum durmadan en sonunda makinenin iğnesini kırdım da annemler bir oh çektiler:)

Suzy dedi ki...

Smell.beatiful: dikiş dikmek büyük bir merak ya... biliyorum. Benim bile sık sık içimden bloğu bırakıp sadece dikesim geliyor ama bir çok kız da yararlanıyor. Elim gitmiyor kapatmaya. Ben de çok seviniyorum böyle olunca. Elim değerse dikerim canım. Kasıma kadar çok ders çalışmam lazım çoook. Habire test çözüyorum. Arada bir dinlenmek için de tıkırdatıyorum makinada basit şeyler.

smell.beatiful dedi ki...

en iyisini yapıyorsun valla inşallah dilediğin hersey en iyi şekliyle olur artık bir tane dükkan acarsın:)

Suzy dedi ki...

Suzy: woaaay, yakışır Suzy'e diyorsun:) dükkan:) Valla o kısmet ama ben bütün güzel duğalarına minnettarım. Çok ihtiyacım var gibi hissediyorum son zamanlarda duğalara...Teşekkür ederim. AMİN!

smell.beatiful dedi ki...

yakışır valla o kadar dikişe:)ne demek

Kürksever dedi ki...

Bu etek ve bluzu Londra Oxford Caddesi'nde Topshop'un vitrinine koyalım, bir saat içinde tüm stoklar tükenir! Tam bu anın modasını yansıtan enfes parçalar...

Suzy dedi ki...

Coşkun Hürsel: Woaaaw, Londra mı? Oralara layık mı gerçekten...Çok motive oluyorum. Çok teşekkür ederim. Hobi dediğim uğraşım belki de hayatımın en büyük mutluluğu ve eğer işim haline getirebilirsem o kadar başarılı olmayı çok isterim ve çok çalışırım bunun için gerçekten.

Kürksever dedi ki...

İşte, 5 dakkalık bir taramayla, topshop'ta değil ama İngiltere'de en az onun kadar meşhur asos.com'da çok benzer bir örneğini buluverdim:
http://www.asos.com/A-Wear/Awear-Pretty-Ruffle-Printed-Mini-Skirt/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1076956

Suzy dedi ki...

Coşkun Hürsel: Gördüm gerçekten renkler ve boyu hatırlattı bu eteği. Ancak yine bir fikir verdi bana o fırfırlar...