24 Tem 2013

Pisa ve Floransa


 Mucize severleri Mucizeler Meydanına alayım şekerim. 

Gerçekten mucizeleri yaşadığım şu dönemlerde Mucizeler Meydanı / Piazza dei Miracoli 'ye gitmek tesadüf olamaz değil mi. Aslında gidebilişim bile bir mucizeydi benim için. Bütün tesadüflerin bir araya gelerek gidebilme koşullarımı yaratmaları olağanüstüydü.
 Böylece gördüm ki mucizeler yaşanması zor işler değil, aksine insanoğlu için yaratılmış ve hayatlarına serpilmiş olağanüstü mutluluklardırlar ve sadece nasıl hayal edeceğimizi bilirsek gerçekleşirler.


  "Campo di Miracoli" Vaftizhanesi
Giriş ücreti olarak 5 Euro ödedik. Bu biletle altta resmini gördüğünüz Pisa del Duomo Katedraline ücretsiz girebildik. Diğer yapıları gezecek zamanımız olmasa da gördüklerimiz bizi yeterince büyüledi. Diğer yapılara girmek isterseniz her bir esere giriş ücreti 5 Euroyken, ikisine giriş 7Euro ve üçünü tercih ederseniz de 9 Euro ödersiniz ve Katedrali yine ücretsiz görme hakkına sahip olabilirsiniz. Ki görülmeye kesinlikle değer...



 Pisa del Duomo Katedrali
 İç mekanda mermer heykel ve sütunlar, akşap kakma ve altın varaklı tavan, duvarlarda çeşitli resimlerle süslenmiş. Zengin ve zevkli tasarlanmış. İşeride flaşlı fotoğraf çekimi yasak ve çok kısa şortlarla içeriye girmek hoş karşılanmıyor. Buna önlem olarak önlükleri kapıdan temin ediyorsunuz. Benim üzerimdeki gri AMEN diy elbise sınavdan geçti ama;)


 Biletleri almak için bu binaya gittik. Önündeki kalabalıkta her milletten insan var. Hediyelik dükkanlardan hediyelerinizi depolayın çünkü diğer yerlerde bu kadar ucuzunu bulamayacaksınız. Yemeğinizi oralarda bir yerde yiyecekseniz salça soslu olanları tercih etmeyin derim ve dışarıda oturacaksanız mutlaka sivrisinek ilacınızı yanınızda bulundurun.


 Floransa'ya geçersek gördüğüm en zarif şehir buydu. Öncelikle şehir turunu tren garının karşısında bulduk. Tren yolculuğunu özellikle tavsiye ederim, otobüs ya da araba ile virajlı yollarda içiniz çıkabilir (otoban hariç tabi). Şehir turları bir günlük 20 Euro ve bütün hatlara binebiliyorsunuz gün içerisinde. Binebileceğiniz 3 adet farklı uzunlukta şehir turu var. İki günlük tura 35 Euro'ya sahip oluyorsunuz. Fişinizi kaybetmemek koşuluyla tabi.


 Ponte Vecchio / "Eski Köprü"
Tur görmeniz gereken bütün önemli eserlerin önünden geçiyor. Bu güzel köprü gibi.

 
Santa Maria Novella Kilisesi
Yapı dıştan bile büyüleyici. Mermer heykeller her yerinde... Mermer kakma ve işleme olağanüstü titizlikle yapılmış mükemmel bir şaheser. Giriş ücreti 10 Euro tabi o koca sırayı beklemeyi göze alırsanız. 
Floransa çok zarif ve sıcak bir şehir olarak aklımda kaldı. Kendime en yakın bulduğum şehir buydu diyebilirim. Tabi İtalya'da gezmediğim diğer şehirleri görünce fikrim değişebilir!
Yarın gezimin geri kalanı ile devam...

5 yorum :

Content Director - Strong Female Leaders dedi ki...

What a cool dress. I like its asymmetrical factor.
Beauty Fashion Skin Care Blog - Girlie Blog Seattle | Cheap Makeup Reviews

Unknown dedi ki...

Son bitirdiğim Dan Brown 'un Cehennem isimli kitabını okurken zaten çok görmek istemiştim buraları .
Senin güzel fotoların ve verdiğin bilgilerle kafamda daha da güzel canlandı.
teşekkürler

bahar yorgun dedi ki...

Gerçekten çok büyüleyici görünüyor...

beijaa vintage dedi ki...

en çok senin elbiseni sevdim :)

Atolyekedi dedi ki...

Özlemişim. Teşekkürler