12 May 2014

Pink Make-Up Brushes | Pembe Makyaj Fırçaları


Do you use make-up brushes while doing your make-up or simply you love to do it with your fingers? Maybe both!

Makyaj yaparken fırçaları kullanır mısınız? Yoksa cildinize parmaklarınızla dokunmak daha mı çok hoşunuza gider? Belki de ikisi de!




Since I changed my hair colour, I focused on different make-up styles on internet. Mostly I’m watching Michelle Phan on youtube and I really like her ideas. Then I’m trying them on me but I realized that I need more brushes. So I bought this pink kit of 24 brushes from sammydress.com which is really more than enough for me. My package arrived in about two weeks and everything was OK! Brushes are so soft and their colour is so sweet don’t you think?
Now let’s see how I used them…

Saçımı değiştirdiğimden beri yeni makyaj stilleri keşfine odaklandım internette. Genelde Michelle Phan’ın videolarını izliyorum ve gerçekten fikirlerine bayılıyorum. Sonra da onları uygulamaya çalışıyorum ancak bir anda fark ettim ki daha çok fırçaya ihtiyacım var. Ben de bu 24'lü fırça setini sammydress.com’dan aldım ki gerçekten yeterli benim için. Paketim elime yaklaşık iki haftada ulaştı ve bi problem yoktu. Fırçalar da çok yumuşak ve renkleri çok şirin değil mi? Hadi gelin şimdi bakalım onları nasıl kullandım.


  1. I started with liquit foundation. (Look brush number one.)
  2. Then I tried to get rid of my black wrinckles with concealar. Used brush numer two for this.
  3. Brushes around number three – four and five are for lips and eye make-up. With number three I put some bright pink to all my eyelid as a base for giving a bright shining effect to my eyes.
  4. With brush number four I’m applying a little bit darker purple colour shadow in the middle of my eyelid as a horizontal line but I’m painting a triangel to the corner of my eyes. It gaves a hypnotik effect, don’t be afraid from dark colours.
  5. Using gel eyeliner with the brush number five.
(I also put some violet colour eye shadow close to my eyelashes for having more colour on my face.)
  1. I put some pink blusher with brush number six and after the mascara I’m done.
  2. Ups! Lipstick:)

  1. Bir numaralı fırça ile likit fondöteni uygulamaya başlıyorum.
  2. İki numaralı fırça ile siyah halkalardan kapatıcı ile kurtuluyorum.
  3. Üç – dört ve beş numaralı fırçaların etrafındakiler far ve dudaklar için. Üç numaralı ile uçuk pembe farı bütün göz kapağıma sürüyorum. Bir çeşit fon oluşturuyorken aynı zamanda parlak bir ışık da veriyor.
  4. Dört numaralı fırça ile biraz koyu mor bir farı gözümün ortasına bir çizgi olarak sürüyorum ve göz kenarlarına gölge olarak üçgenler yapıyorum. Bu hipnotize edici bir etki yapıyor çünkü gölgeleyerek gözlere derinlik veriyor. Koyu renklerden korkmayın. Az alınca sorun olmuyor.
  5. Jel eyeliner sürmek için kullanıyorum. Sert ve ince bir fırça işime yarıyor. (Ayrıca kirpiklerimin hemen üstine biraz viole renk sürüyorum. Yüzümde daha fazla renk istediğim için)
  6. Altı numara ile biraz bembe allık ve olayı bitiriyorum. Tabi maskarayı unutmadan!
  7. Ups! Ruj:)











Hiç yorum yok :