30 May 2014

Lili - Çizgili Tulum ve Yapım Aşamaları


Lili buradaki tulumu (http://www.lilibebek.com/2013/07/lili-mor-tulum.html) gösterip "Bana bunun aynısından birsürü yap anne!" dedi. Hmm sipariş de alırmışım:) Bu tulum aşkı da nerden çıktı? Belki de bu senenin Lil Trend'i budur;) Yoksaa taytların pabucu dama mı atılıyooorrr? 

Çizgili penye kumaş, http://baykumas.com/ 'un kaliteli penyelerinden. Gerçekten penyeleri çok çok güzel. Şimdiye dek genelde ev için bir şeyler diktim ve penyelerine pek el atamadım ama siparişi aldık bir kere ve işte tulum yapım aşamaları.




1. Önce kumaşınızı yüzü yüzüne bakacak şekilde katlayın ve desenli ise desenleri oturtmaya çalışın.Sonra da bu şekilde bütün bir pantalon kalıbınız varsa kullanın, yoksa iki paçayı karşılıklı olarak koyun ve ağların hizasının aynı olmasına dikkat edin. Yukarıya doğru aynen uzatın. Ölçü kullanırsanız daha iyi olur tabi ama alamıyorsanız prova ile de yapabilirsiniz.
2. Ön - arka ve paçaları birleştirin. Sonra ise dikiş yerinden tulumu katlayarak koltuk altı oyuklarını açın. Çocuklar için 2-3 cm (boya göre) yeterli büyükler için 7-10 cm arası (bedene göre) değişiyor.
3. Sonra kumaşınız sade ise bir kaç aksesuarla görüntüyü şenlendirebilirsiniz. Benim aksesuarlarım http://www.kumasmanya.com/ 'dan.
4. Koltuk altlarını kapatın ve on - arkaya askı için tünel dikin. Prova yapın. Boyu uzunsa paçaları kesebilirsiniz. Ağı düşük olduysa beline ince lastik de geçebilirsiniz. Paçaları kesmek istemiyorsanız lastik geçirebilirsiniz. Nasılsa bu minikler hızlı büyüyor, seneye de açık paça ile giyebilirler.

3 yorum :

gooogoook dedi ki...

Çok güzel olmuş eline sağlık Suzy'ciğim. Çok şık bir minik hanım olmuş Lili;))! güle güle giysin tam yaz için biçilmiş kaftan...:)

Unknown dedi ki...

hımm gerçekten pratik ve çok güzel olmuş birkaç tane dikmek lazım :)küçük mankenimizde pek eğlenmiş içinde belli :)

Unknown dedi ki...

Şahane fikir.Maviler çok yakışmış liliye.