26 May 2014

Şeker gibi şişko


Lili'nin bu zamanlarını paylaşmış mıydım? İşte tam bu zamanlarda bir gün markete gittiğimde tombul bir bayan yanındaki tombul oğluyla kangurumda taşıdığım Lili'ye şöyle demişti: "Nasıl şişmiş!" . Nasıl kızmıştım. Ama nasıl! O cocuğu havada uçurup tekvando filmlerindeki gibi ayakları ile kafalarına patlatmak geldi içimden. Ben onu beslemek için neler çekiyordum hiç haberleri var mı? Hep çocuğum yemediğinde inadıma yiyemeyen bir anne oldum. Hala o yemeğini yemeyince çok kızıyorum, hırslanıyorum, kendimi suçlu buluyorum vs... vs...
Doğru mu acaba bu tutumumuz? Çocuklarımızın gelecekte obez olmasına yol açmayalım istemeden! Peki ya obezite nedir ki aslında? 




Obezite nedir sorusunun açıklanması için biraz araştırdım ve verdiğim linkte detaylı açıklamalar buldum. En çok ilgimi çeken şu satırlar oldu. Bence sorumuza özet bir cevap vermiş oluyor:






  • Obezite Nedir? - Obezite, ŞEKER HASTALIĞI sahibi olmaktır..
  • Obezite Nedir? - Obezite, HİPERTANSİYON hastası olmaktır..
  • Obezite Nedir? - Obezite, KALP KRİZİ geçirmektir..
  • Obezite Nedir? - Obezite, AĞIR UYKU APNESI nedeniyle yorgun uyanmaktır..
  • Obezite Nedir? - Obezite, İNME nedeniyle felç olmaktır..
  • Obezite Nedir? - Obezite, giyinirken ayaklarını görmemektir..
  • Obezite Nedir? - Obezite, İNSÜLIN DİRENCİ nedeniyle sonu gelmeyen açlıktır.
  • Obezite Nedir? - Obezite, DİSLİPİDEMİ nedeniyle damar tıkanıklığıdır..
  • Obezite Nedir? - Obezite, İNME nedeniyle felç olmaktır..

Yukarıda yazılanlara bakarsak, eşimin ailesinde de şeker sorunu olduğuna göre temkinli davranmam gerekecek gibi görünüyor Lili ve beslenme alışkanlıkları konusunda. Ancak çocuklarda kontrol çok zor oluyor elbette ayrıca yukarıda sonu gelmeyen açlıktan bahsediliyor. Bu da demektir ki şimdilik korkmama gerek yok. Zira Lili'nin sonu gelmeyen bir tokluğu var diyebilirim. Sadece spordan sonra acıkan bir kızım var benim.


Kendinizi bu tedavi edilmesi zor hastalıktan korumak için günlük yürüyüşler yararlı olacaktır ya da rutin olarak yapacağınız herhangi bir egzersiz planı. Yine de artık bu hastalıkla boğuşuyorsanız DiaSurg obezitenin cerrahi tedavisinde Türkiye çapında özel çözümler sunan bir ekiptir aklınızda bulunsun. Çünkü obezite hastalığı sadece egzersizlerle tedavi edilemiyor malesef kotrollü zayıflama diyetleri de gerekli. Tabi hızlı kilo vermek vücudun elektrolit ve metabolizma dengesini bozduğu için tedavi sürecinde yanınızda güvenilir bir ekip bulunması şart.  

2 yorum :

berry dedi ki...

Çok faydalı olmuş kesinlikle eline sağlık :)

Unknown dedi ki...

Tam ısırmalıkmış ya .