8 May 2014

Yeni mor saçım ve farkındalıklarım


Güç | Dayanıklılık | Özgürlük | Duygular | Kontrol | Yolculuklar



Size de oluyor mu? Bazen yeni bir şeye başlayacağınız zaman, mesela hayatınızda yeni bir sayfa açmak gibi... Ancak o kadar iyi bildiğiniz bir şey üzerine ki bu başlangıç, başaracağınıza emin olduğunuz için heyecanlıyken birden bir şeyler olur ve o iş istediğiniz gibi bir türlü sonuçlanmazken siz sürekli bir takım dersler almaya başlarsınız. Kötü de hissedersiniz ama o yolda ilerlemek de istersiniz, neler öğrenirsiniz diye merak edersiniz. Kapıyı yavaş yavaş itmeye devam edersiniz. Tekrar aynı şey olur, siz çok iyi bilirsiniz ki başaracaksınız ancak bir kez daha dış etkenler ya da birlikte yola çıktığınız insanlar bir takım şeyler yaparlar ve siz yine olduramadığınız işinizle başbaşa kalırsınız. Meleklerle çalışıyorum uzun süredir ve sürekli bu tip deneyimler yaşıyorum.


Eğer siz de böyle bir şeyi deneyimlediyseniz acaba tepkiniz ne oldu çok merak ediyorum. Çantanızı alıp gitmek mi sizin çözümünüz? Benim çoğu zaman öyle. Çünkü genelde olacak olan işlerin kolaylıkla olacağına inanırım. Çünkü kaderimizde varsa her şey oluverir. Yoksa ve yanlış yöndeysek işte acaba o olan biten aksilikler bize bir ders mi vermeye çalışıyordur? Belki de birden fazla? Dikkatimizi odaklamamız gereken başka bir nokta mı var o anda?


Yukarıda yazdıklarımı aşağıda anlatacağım ama gelin bu sıralar neler okuduğuma bakalım önce...
Meleklerle meditasyon yapmayı seviyorum diye daha önceleri de yazdım. Çalıştığım kitap Şebnem Özkan'ın "Meleklerin Seninle Konuşuyor" isimli kitabı. Kitap çıktığından beri çalışıyorum aslında yeni değil. Şebnem Özkan'ın diğer bir kitabı da "Şifa Çemberi Rehberleriniz" ki aldığım zaman okuyup fazla bir şey anlamamıştım. Yazarın söylediğine göre rehber hayvanlarımız bizi bazen uyarmak bazen önderlik etmek gibi nedenlerle dikkatimizi çekmek ve bize öğretmek istiyorlarmış.
Şimdi gelin bakalım yukarıda yaşadığım şeylerin benzeri ama daha yüzeysel yaşadığım bir iki macerama.


Geçen hafta elime ulaşan Rolmoda t-shirtlerimin arasında bu atlı olan t-shirt vardı. Hepsi de çok zarif ve birbirinden güzeldi. Özellikle atlı olanını ben seçmemiştim ama gönderdiklerine çok sevindim. Kendi planıma göre ise o gün pembe saçımı yeniden boyaması için kuaföre gidecektim ve sonra fotoğraf çekimlerimi gerçekleştirecektim, seçtiğim t-shirtlerle. Kuaföre gittiğimde, her nedense stil danışmanım morda ısrar etti ve ben de kabul ettim, merak ediyordum ve boyandığında artık hayal ettiğim görüntünün çook uzağındaydım. Eve geldiğimde içimde bir sıkıntıyla melek kartlarımı aldım ve çalışmaya başladım. Kartlarda sürekli içimdeki mistik gücü bulmamla ilgili mesajlar çıkıyordu. Bende var mıydı ki çıksın? Kahve fallarında kuşları görüp karşımdakine "Sana yol görünüyor" demek mistik güçseee, tamam:)


Sonunda çekime bu t-shirtle başlamaya karar verdim. Mor saçımla en büyük uyumu o sağlayacak gibiydi. Sonradan aklıma geldi, üzerindeki at sembolü belki de "Şifa Çemberi Rehberiniz" isimli kitaba göre rehber hayvanımdı! Mesajları ise en başta yazdığım kelimecikler. Özel olarak atın mesajı ise şimdi çantamı alıp gitme vakti değilmiş. Şimdi ruhumu dinleme ve önsezi yeteneğimle insanlara yardımcı olma vaktimmiş. Kahve fallarını bırakıp bir de hatırlamadığım rüyalarıma mı odaklansam? Nedir bu önsezi gücü, nedir bu içimde gizli kalmış mistik güç meselesi:)
 Size o güçlerimle ne zaman yardımcı olabilirim bilemiyorum tabi. Önce bu mistik güçlerimi içimde arayıp bulmam lazım. Kelin ilacı olsa başına sürermiş misali... Kızmaca yok, hayat öğrenmek, öğrenmektir Suzy dur bakalım... Hayatın bir arama motoru olsa da neyi aradığımı ona sorsam keşke:D
Belki de yeni kitap zamanıdır? Pek iyi bir öğrenci olarak atfedemiyorum kendimi şu durumda. Tavsiye alıyorum millet, paylaşırsanız. Sevinirim.


Tırnak yüzük: benzeri burada
Ahtapot klips küpe: burdan
Atlı t-shirt: Rolmoda (burdan da satın alabilirsiniz)
Pantalon: Colin's
Ayakkabılar (Alexander Wang): burdan
Çanta: Yerel mağaza

12 yorum :

gooogoook dedi ki...

Suzy'ciğim, merhaba günaydın canım.
Yazdıklarını her zaman ama her zaman çook büyük bir keyifle okudum:)! Hatta bloğum yokken başladı bizim tanışıklığımız tabi ki yine senin bloğun aracılığıyla oldu bu ve senin cesaret vermenle biraz da başladığım ben de bloglamaya.. Blog camiasında tanıdığım belki de en kompleksiz ve içi insan sevgisiyle dolu birisin. Meleklerin yoğun mesajlarının ya da rehberlerin bir şekilde farklı yollarla sana mesaj vermelerinin bundan kaynaklandığını düşünüyorum.

Hatta bana Melek kitabını "Şebnem Özkan", "Aykut Oğut" ilk öneren ve bu kitaplar sayesinde bana vesile olarak benim de birbirinden enteresan olayları deneyimlememe vesile olan insansın!!:)) Bu sebeplerle de ayrıca teşekkürler. Bu yazıdan da çıkarılabileceği üzere bazı insanların tecrübeleri başkalarının tecrübelerini de dinleyerek derinleşecek ve belki insanoğlu göremediği daha farklı noktaları yine başka insanlar aracılığıyla da tecrübe edecektir. Tecrübelerini paylaştıın için teşekkürler. Mor renk seçimi kuaförüne ait gibi görünse de evrenin şu sıralar bu konulara yoğunlaşmanı beklediğini düşünüyorum. Yukarıda yazdığın anahtar kelimeler senin gözlemlerin mi yoksa mor renk çakraya ait anahtar kelimeler mi tam bilemesem de... Mor renk çakranın anlamı üzerine ve rehber hayvanlar üzerine çalışmaya devam etmelisin;)) benim çıkarttığım mesaj bu;) tecrübelerini paylaştığın için de teşekkür ederiz. Sevgiler canım.

Ebrushka Blog dedi ki...

Yürüdüğünüz yolda engeller yoksa o yol sizi bir yere götürmez derler birde. Bende kaderde varsa herşeyin kolayca olacağına inanmakla beraber, asıl güzelliklerin mücadeleyle kazanıldığını da düşünüyorum zaman zaman. İnsan hayatında her dönem farklı şeyler yaşanıyor, sonu iyi olur umarım :)
Bu arada mor saçın yakışmış.

Suzy dedi ki...

gooogoook: Canım ya, di mi neler paylaştık şu melek oyununda:D Bazen gerçekten dostların bizi kendimize aynalaması lazım. Eleştiri acıtabiliyor ama gerçekten hep aynı olayları deneyimlediğim için kendimi şehrin merkezinde kaybolmuş habire ortadaki heykelin etrafında dönen turist gibi hissediyorum. Çok acemi hissettiriyor bana bu çalışmalar. Oysa hayatta kendi yaşıtlarıma göre fazla tecrübem var ve komplekssiz olmam buna bağlı diye düşünüyorum.
Yukarıdaki kelimeler, İkinci kitapta at sembolünün mesajlarının özet kelimeleri. Ben bulmadım yani, Şebnem Hanım yazmış:D
Fikrini paylaştığın için çok teşekkür ederim. İhtiyacım vardı güvendiğim birinin fikirlerine:) Kocaman sevgiler...

Ebru Bayrak: Eğer karşımda gerçek zorluklar olsa mücadele etmek zevk haline bile geliyor inan bana. Söylediğim zorluklar saçma sapan şeyler ve bir bakıyorsun DON KİŞOT gibi rüzgara karşı savaşıyorsun. Hani nasıl güreşçiler kendinden hafif biri ile güreşmezler, öyle bişey, dişime göre olunca problemleri severim bile:D Hayat bence bana bunlarla gelmemeli artık yahu:D Lisede - ortaokulda kaldı bu işler. Hala aynı çocukça davranışlar sergileyen insanlar mesela. Yıllar beyinlerine hiç yansıyamamış:( Yazıık. Şimdi o kendini geliştirememiş ben mi geliştireyim. Saçımı beğendiğine sevindim:D Biraz renkli takılalım bakalım:D

shadoweyes_ontheway dedi ki...

Saç güzel olmuş Suzy ya. Bazen beklediğin değil, yaşadığın şey doğrudur o an için. Her şeyde bir hayır var gerçekten ;)

bir kum tanesi dedi ki...

Belkide bunları yazman yeni meleklerden yardım almanın önemi üzerine çalışan birine umut olsun diyedir.Meleklerle ilgili araştırırken hiç alakasız bir bloğu (kendime göre )açıp gene meleklerle ilgili birinin düşüncelerini almaktır.Olamaz mı olabilir:))sevgiler

darkolivee dedi ki...

Hayatta karşılaşılan her güçlük bir deneyimdir, ders niteliği taşır ki ileriki zamanlarda farkındalığımız artsın,
bende kolay pes etmezlerdenim ama iç dünyamda çökmemem için biraz destek almalıyım, bi kaç söz bi bakış beni olduğumdan daha güçlü yapar nedense ama dısardan hep kızılcık şerbeti içerim :)

Suzy dedi ki...

Shadoweyes Ontheway: Saçım evet ya aslında bu defa pembeden sonra gelicek defada mor yapmaktı planım:) Eninde sonunda deneyecektim:)

bir kum tanesi: Woaay öyle mi olduuu:) Hihi:) Belki de işe yarıyor:D

darkolivee: Canımsın:D Sağlam karakterin fotoğraflardan bile hissediliyor. Yorum için çok teşekkürler:)

arch.fikriye dedi ki...

Suzycim bu blog olayina seninle adim attim 2 yildir takip ediyorum seve seve,taklit degil ozendim seni benimsedim,dikise bile basladim,yani farkli bir isik oldun yoluma,artik bende yas oldu 32 takmiyorum kafama evim ve cocuklarim disinda hicbirseye,hic kimseye,bende inanirim isaretlere evren yonlendiriyor bizi,olmasi yasamamiz gerekeni yasiyiruz,artik calismiyorum 2. Bebegim oldu coj sukur,onlarla ilgilenmek ama en buyuk hedefim bir atolye acmak inan bu cogu seyi senin blogunu kesfedip seni tanimakla oldu,vesile oldugun icin sagol cnm,Allah herzaman gonlune gore versin

berry dedi ki...

ben sizin gibi degilim çok kolay pes eden arkasını dönüp rahatlıkla giden zorlamayan hayatı akışına bırakan ve zamanı geldiğinde akışı değerlendiren bir yapım var.anı yaşıyorum ve şimdinin iyi yanlarını çoook ilerde düşünüyorum :) ancak mücadeleci bir yanımda olsaydı keşke diye hep düşünürüm :)

sld dedi ki...

Saç rengin harika olmuş.

Unknown dedi ki...

Bence yapmış olduğunuz işlerle ilgili birçok kişiye ışık oluyorsunuz. Ben de bloğum olmadan önce ve halen de sizin sıkı takipçinizim. İnsanlara idol olmak,yol gösteren olmak sizi daha da başarılı işler yapmaya sürükleyecektir. Elbet hayatımız hep yaz değil ama her kışında bir baharı olduğunu hiç unutmamalıyız. Size gerekli olan güç bence yine sizde bunu keşfedeceğinize eminim.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Melekler. Çakra.hayvan rehberligi. Semboller....Bırakın bunlari allasikina. Dua en güzel ilaçtır. Elinizden geleni yapin ve tevekkül edin.. Muhteşem bir rabbimiz varken onun yarattığı ve emrindeki melekler hayvanlar vb medet ummakta neyin nesi:) azıcık iman ve inanç lütfen:)
Ve hakkınızda herseyin hayırlısı olsun inşallah
filiz