16 Tem 2014

Bahçede...


Bahçede zaman geçirmenin beni rahatlattığını fark ettim. Hem de öyle zevkle kafam boşalıyor ve hafifliyorum ki anlatamam. Zevk aldığım nokta ise domateslerin kokusu. Onlara dokunup yapraklarından o mis gibi kokuları yayılınca aklımdaki bütün endişeler uçup gidiyor sanki.
Aşağıdaki fotoğraflarda elimde domates yaprakları göreceksiniz. Onları neden kopardığıma gelince, öğrendim ki domates dallarının iç kısmından çıkan minik dallar oluyor ve eğer onlara müdahale etmezseniz gerçek daldan çok daha büyük olabiliyorlar. İşte onlara koltuk deniyormuş ve domatesin tüm gücünü sömürüyorlarmış. Sonuç olarak domatesiniz olmuyor ya da küçük oluyor ya da seyrek oluyor... Her ne ise! Fotoğraflarda koltuk temizliyorum anlayacağınız.

Ben koltukları temizlerken bir yandan da üstümdeki kot tulumun çekimini yapıyoruz. Kendisini eski bir kottan dönüştürdüm ve bahçede kullanıyorum. Çünkü eğer domatesle uğraşacaksanız yapraklarının çok zarif olduğunu ve sizi, onlara dokununca boyayabilecekleri gerçeğini kabullenmelisiniz. 

Bu hafta artık kızaran domateslerim, moraran patlıcanlarım, yaprakların altına saklanıp buzdolabından büyük olan kabaklarım var bahçede. 
Bloğumda ise yarın bir kotu nasıl şort tuluma dönüştürdüğüm hikayesini bulacaksınız. Eski kotlarınızı hazırlayın. Size bir beden büyük olanlar da olabilir, yırtık pırtık olanlar da... Uygundur.


9 yorum :

minikmini dedi ki...

ne güseeel,ben de çok severim bahçe ve bitkilerle ve de özellikle çiçeklerle uğraşmayı,özenilecek fotolar :) sevgiler

bişi soracağım;basit elbise dikimi ile ilgili bir post hazırlayabilir misiniz,hiç bilmeyenler için...

Suzy dedi ki...

minik mini: Aslında bloğumun DIY sekmesini tıklarsanız çeşitli kıyaftelerin yapım aşamaları var. Belk aradığınız elbiseyi orada bulabilirsiniz. Ya da bana hangi modelden hoşlandığınızı söylerseniz onu yapmanın pasit bir yolunu da bulabilirim kim bilir...

bahar006 dedi ki...

Kısa saç da tulum da size çok yakışmış, nasıl yapıldığını da merakla bekliyorum. Dikiş bilmem ama belki birgün öğrenirim, kenarda dursun dimi? Sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Ben yeni projeyi merakla bekliyorum. Ne zamandır bir salopet şort istiyordum çünkü ;)

darkolivee dedi ki...

o domates kokusuna bende bayılırım
hatta domates alırken çaktırmadan koklarım kokuyorsa mis gibi öyle alırım :)

minikmini dedi ki...

elimde yıllar evvel alınmış bir kumaş var,kumaş biçmekten anlamadığım için (ama çok ilgim var da becerim yok) basit ama değişik bir elbise yapmak istedim.çok zor bişi istedim di mi ? :(
nişan,düğün gibi bir yerde giymek istiyorum da,kumaş da o tarz bir kumaş...

Suzy dedi ki...

bahar006: Yayına girdi bileee:)

nuryyl: Hadi o zaman postu şimdi yayına aldım, orda görüşürüz;)

darkolivee: Haha ben de maydanozu kokluyorum ve köyden gelenler mis gibi oluyor genelde:)

minik mini: Çok basit bir fikir var aslında. Hoş kumaşının cinsini bilmiyorum ama şu linkteki bluzü elbise gibi düşünebilirsin.
http://www.lilibebek.com/2009/07/esarp-bluz-yapm.html
Linkte eşarptan yapılmış bir üst var. Orda eşarp ikiye katlanıyor. Sen katlamadan sadece tek üst kısmı kıvırıp içinden bir kolyeni geçirirsen. Sır kısmını kapatarak güzel bir elbise edersin. Tabi kumaşının daha bol olması lazım. Yok sırt dekoltesi bana fazla dersen aynı işlemi arka parça için de yap ve yanları kapat gitsin. Elimde şu anda bunu gerçekleştirecek bir yeterli kumaş yok ama ilk fırsatta edinip bloğa koyarım. Daha önce keşke koysaymışım. Bence güzel kumaşlara fazla abartılı modeller olmaz zaten.

Deniz dedi ki...

Bahçede bir şeylerle uğraşmak rahatlatmaz mı, açık havada olmak bile güzel. O sebzelerin büyümesini izlemek de bambaşkadır. Hiç kendi diktiğim birşeyin büyümesini izleme tecrübem olmadı ama toplama keyfini çok yaşadım. çok dinlendirici. Kot tulumunuz da çok hoş. Eskileri değerlendirmek de başka bir zevk :)

minikmini dedi ki...

öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim,çok nazik ve düşüncelisiniz :) dün bir mucize oldu,ben sanırım bir beden zayıflamışım,çünkü geçen sene üzerime olamayan şarabi renkte tafta bir elbisem var,dün denedim üzerime oldu,kuzenimin önümüzdeki aylarda nişanı var,sanırım onu giyeceğim,blogumda paylaşırım inşallah :)
bu arada bir fikir de geldi aklıma,hemen uyguladım.göbek kısmı mutfak tezgahındaki çamaşır suyuna sürülmüş çok sevdiğim bir siyah tişörtüm vardı,bir de yakası çok açık bir penye siyah elbisem var,içine birşey giymeden giyemiyorum.mahfolan tişörtün göğüs hizasından aşağısını kestim,siyah elbisemin içine giydim,çok kullanışlı oldu,ben sizin kadar becerikli olamam da :) belki fikir olur dedim :)
sevgiler