9 Tem 2014

Asimetrik drape etek



Helmut Lang tasarlamış; bana da DIY'lemek düşer!



İlk defa bu kış görmüştüm bu eteği ve hemen elimdeki www.Baykumaş.com penyesiyle bir deneme yaptım.  Sonrasında daha uygun bir jarse buldum pazarda, ancak yaz gelince işler değişti ve o kumaşla şuradaki hardal sarısı drapeli elbiseyi yaptım: http://www.lilibebek.com/2014/06/drapeli-sar-elbise.html . Penyeyi iki kat kullanmasaydım daha hoş görünürdü eminim ama ben temkinli olmak istedim! Genelde giyindiğini sanıp soyunanlardan olmamak adına;)


Eteğin orjinaline Helmut Lang'ın sitesinden ulaşabilirsiniz. ( http://www.shopstyle.com/browse?fts=drape+wrap+skirt ) verdiğim linkte çeşitli renkleri mevcut. Ya da benim gibi kendiniz yapabilirsiniz. Hatta bir iki gün önce bir okurum yorumla bana penyeden etek olur mu diye sormuştu. Mesela bu model olur! Helmut Lang olur diyorsa oluuuur:)


Yaz gelene kadar bu eteği giymek için bekledim ve sonunda üzerimde. Kışın soğuk renklerle kombinlemeyi düşünüyordum bu eteği ancak yaz gelince işler değişti. İşte renklerim...

Etek kumaş: www.Baykumaş.com (DIY bana ait)
Sandaletler: DIVERESSE eski sezon


Şimdi yapımını belki merak edeceksiniz. Aslında çok basitti. Basene sararak oturttuğum dikdörtgen bir eteğin ön alt ucunu tutarak yukarıya yanlardan drape vererek sabitledim. Düz bir eteğinizle de bunu yapabilirsiniz, yeni keseceğiniz eteklik bir parça ile de. Yok illa ki ben görsel anlatım isterim Suzy diyenler yorum bıraksın. Yeniden yapmalı ve fotoğraflamalıyım. Genelde bir kez yaptığımı bir daha yapmayı sevmiyorum ama sizin için neden olmasın minik kuşlarım. Nasıl olsa kumaş sponsorum Baykumaş, beni kaliteli penyeleriyle yeniden donatır.


4 yorum :

Dikostyle dedi ki...

Renkler çok uyumlu olmuş. Kelebek baskılı tişört harikaymış.

Adsız dedi ki...

Hem asimetrik hem drapeli ve çok tarz. Fizik de taşıyabilince çok COOL olmuşsunuz. Yarışma programı sunucusu gibi oldu biraz yorum değil mi? Çok beğendim ne yapayım ? :)

Suzy dedi ki...

Anisa Diko: Çok teşekkürler, T-shirt Rolmoda'nın. Linkini verdim;)

Sinem: Çok teşekkür ederim spikervari yorumla kendimi programa çıkacak sanatçı gibi hissettirdin;) Sevgiler meleğim...

Elbise dedi ki...

Harika <3