23 Tem 2014

Dramatik valiz hazırlama


Dressale.com 'dan aldığım bu bikiniyi instagramdan hatırlasınız, (@lilibebek intsagram hesabım;) (bikini linki burda :  http://www.dressale.com/jeweled-strap-bandeau-bikini-set-in-graffiti-print-p-107239.html ) Bir an önce giymek için can atıyorum. Fiyatı ben alırken çok uygundu ve freeshipping de tadından yenmedi doğrusu.
İşte zaman geçti ve bayrama sayılı günler kaldı. Bu bir tatil şansı ve yeni bikinileri denizle buluşturma fırsatı bu defa bizim için. Genelde büyüklerin elini öpmeye giderdik ancak bu defa rotamız deniz.

Tabi ki valiz hazırlama faslı tatile çıkmadan önceki son sınavınız. Bu gün de bundan bahsetmeye karar verdim. Genelde bir şeyleri unutmamak için kendimce geliştirdiğim bir yöntem var. Ben ona dramatik valiz hazırlama yöntemi diyorum. Her şeyi siz kapıdan çıkıp tatilden dönene kadar hayal ediyor ve yaşıyorsunuz. Bu arada da valizinizi hazırlıyorsunuz. Nasıl mı? İşte aşağıda bu defaki tatilin draması. Koyu renkli yazılar listemi oluşturacak, dikkat!

tshirt: Sheinside
File kollu bomber ceket: ben diktim burda
Kot: Topshop (burda benzerleri)
Ayakkabı: Alexander Wang (burda)
Sandalet: Giuseppe Zanotti (burda)
Parfüm: Balenciaga
Gözlükler: Firmoo (burda)
Vücut spreyi: Amway Boady Series (kesinlikle öneririm ter kokusuna mutlak son)

Kapıdan çıkıyoruz ve arabaya biniyoruz. Güneş gözlüğümü takarım. Lili i-pad'le oynar, şarjı biterse şarj eder. Uzun bir araba yolculuğunda termosta kahvem olsun isterim. Tabi minik plastik bardaklarla içeriz. Lili susarsa su ve limonata bulunmalı arabada bir de cevizli kurabiyeler. Yolda gördüğüm güzellikleri cep telefonumla fotoğraflarım, fotoğraf makinamla gezilerimizi fotoğraflarım. Şarj ve pilleri de unutmamalıyım. Arabada üstüne limonata dökerse ıslak mendil ve kağıt havlu bulundurmalıyım.
Sınıra geldiğimizde pasaportlar çantamda olmalı, araba ile ilgili evrakları eşim halleder. Sınırdan sonra yanımda bozuk Euro bulunmalı otoban masrafları için
Akşam yemeğinde hava serinse üstümüze ince hırkalar bulundurmalı arabada.
İlk gece kaldığımız hotelde sivrisineklerle sorun yaşarsam sivrisineğe karşı losyon ve tabletler kullanırım ne olur nolmaz.
İlk sabah: Kalkar kalkmaz dişlerimizi fırçalarız (diş fırçası - macunu). Duş alırsak (şampuan - saç kremi - sabun - jöle - tarak), duştan sonra güneş kremlerimizi süreriz. Bikinileri çeker havluları alır, plaj terlikleriyle kıyıya ineriz. Pareomu çantama koyarım ve rahat bir elbise giyerim. Ona uyan bir de sandalet alırsam akşam yemeğini de aynı elbiseyle çıkarabilirim. Akşam yemeği demişken parfümümü ve makyaj malzemelerimi almalıyım bir kaç takı da fena olmaz.
Diğer gün biraz çevreyi görürüz. Gideceğimiz yerlerden birinde kilise var ve içeriye uzun etek ve uzun kolluyla alıyorlar. Uzun etek yerine uzun bir elbise daha pratik olur.
Riskler:
Birden hava kapayıp soğursa diye yanıma bir kot pantalon alsam iyi olur. Bir de Lili'ye tabi ki. Her gün için birer kıyafet ve iç çamaşırı koyarım valize.
Özel günlerime denk geldiği için pedlerimi unutmamalıyım.
Bu arada Lili alerji olursa alerji şurubu ve minik ateşlenmeler için bir şurup ve ateş düşürücü.
...
İşte bu şekilde geliştirdiğim tatil dramama uyarak evin içinde gezine gezine valizi hazırlarım. Ya da oturduğum yerden bunları hayal ederken o koyu kelimecikleri listelerim ve kalkıp bir kerede valizim hazır. Gördüğünüz gibi otobüste işten dönerken bile listenizi oluşturabilirsiniz böylelikle.
Arabalı bir tatil için arabanın içine koyacaklarıma ayrı bir valiz. Makyaj ve kişisel bakım ürünlerine minik bir valiz. Bir de kıyafetler ve ayakkabılar için de bir valiz hazırlarım Lili ve kendime. Babacık kendi seçer giymek istediklerini ben sadece diş fırçasını alırım. Tatilllerde ortak unisex parfüm kullanıyoruz.
Peki siz listenizi nasıl hazırlıyorsunuz?

8 yorum :

minikmini dedi ki...

genelde ben de sizin gibi yaşıyor muşum gibi düşünürüm :) ama yanıma belli başlı şeyler alırım,aşırıya kaçmam.bir de benim gittiğim yerde değişik bulduğum giyecekleri alıp hemen giyme gibi bir huyum var :)
ben de c.tesi akşamı yola çıkıyorum kısmetse,valizim hazır,sadece yanıma alacağım çantama koyacaklarımı hazırlamadım,o da bu akşam inşallah :) şimdiden iyi tatiller dilerim
sevgiler

gooogoook dedi ki...

Onca güzel yorum yaptım ulaştı mı ulaşmadı mı bilmiyorum ama yeniden yazayım, satırları ağzım kulaklarımda, bir heyecan içinde okuyorum ki sanırsın ben tatile çıkacağım, hepsi senin suçun, kilometrelerce ötedeki insana bile heyecanını öyle güzel yansıtıyorsun, orada sanki yayınızda gibi olmamak imkansız, hatta bak arabada lilinin yediği kurabiye parçalarının bir kısmı benim üzerime bile döküldü bilesin;)). Ama benim için tatil biraz geç olacak bu sene, sizin için ise aliecek güzel bir tatil diliyorum canım, evet her sene büyüklerin elleri öpülürdü Bulgaristan'a gidilip iyi biliyorum;)) Sevgiler canım, öptüm.

Adsız dedi ki...

ben üç kişinin eşyasını tek valize sığdırırım bazen ekstra bir sırt çantası. bir sandalet bir spor ayakkabı hakkı olur herkesin, gün sayısına göre çamaşır, her gün alınması gereken ilaçlar, bir rol on, seyahat boyu şampuan, diş fırçaları ve macun, valizde kalan alanın aldığı kadar giysi çoğunlukla şort ve tişörtten oluşur bunlar kendime sandaletime uygun bir elbise. arabaya her birimize serin akşama uygun birer hırka vs üst tamam.

Suzy dedi ki...

minik mini - kısa tatillerde ben de pratik olurum ama bizimki bayramdan sonraya da sarkacak bu nedenle çocukla teferruatlı olmak zorunda hissediyorum. kısmet olur da gidersek teşekkürler şimdiden.

gooogoook: Canııım:D Gerçekten mi yaşattım:D E dramatik demiştim ama! Hihi, limonata da dökültü mü üstüne:D Çok teşekkür ederim tatlı yorumun için.

ornitorenkhandmade: Kısa ve öz diyorsun yani;) Pratik anneler harika!!! Belki de tecrübe ile ben de bir gün öyle olurum.

Unknown dedi ki...

güzel bir yazı olmuş bizim tatil de ağustos ortalarına sarktı maalesef :( bu arada 7 yıldır amwayin deodorantından başka deo kullanmıyorum tek kelime ile muhteşem :) daha doğrusu %100 amway ürünleri kullanıyorum :))

Unknown dedi ki...

iyi tatiller diliyorum :))))

ANTİGONE dedi ki...

süper yöntemmiş canım, iyi tatiller!

GlassesShop dedi ki...

like that white shoes