25 Tem 2014

Suzy'nin 2014 Resort Koleksiyonu


Bütün parçaları bu tatil için tasarladım. Tabi ki fotoğraflarını üzerimde, tatil yerinde çektiğim fotoğraflarla göreceksiniz ama bu da ön gösterimi olsun. Bu arada gezdiğim yerleri de tanımış olacaksınız. 
Bu elbiseleri tasarlayıp dikerken sezonun en hit trendlerinden, ikizlere hamile olan arkadaşımdan, gideceğim yerlerin antik atmosferinden ve o müthiş denize girip yüzme hayallerimden etkilendim,  ha bir de sizin motive edici yorumlarınız da itici bir güç oluyor her zaman!
1 numarada Elbise Heleni; bir yorumda benden çok pratik ama şık bir elbiseyi nasıl dikeceğini soran okur sayesinde dikildi. Kaç zamandır aklımda olan bir fikri dikiş odasına girince daha da pratik bir fikirle ortaya çıkardım. Eskiyen deri sandaletlerimin bağcıkları da elbisemin askılarında aksesuar oldular. Etek kısmı bol olduğu için hamileler için de uygulanabilir bir fikir olacak. Bense antik sokaklarda manastır gezerken uçuşa uçuşa giymek için çok heyecanlıyım. Dilerim çok kırışmaz!!! 
2 numarada Elbise Elena; Bu aralar patlayan (off shoulder) düşük omuz trendi bu elbisenin üst kısmına hakim ama bir de sürpriz var ki omuzlar kapana da biliyor. Bir diğer sürpriz de tek omuzla da giyilebiliyor;) Altın zincir askılarsa çok zarif görünüyor. Elbisenin alt kısmı yine öylesine bol ki... Kesinlikle plaj kenarındaki kayalıklarda harika fotoğraflar çıkaracak bir elbise oldu. ( Bu aralar da diktiklerime isim takma huyum türedi. Elbise bittiğinde onu kaldırıp şöyle bir bakarken isim koyuyorum. Neyin kafası bu bilmiyorum ama elbiselerin dikiş aşamalarını fotoğrafladım. Bayram dönüşü yayınlamayı planlıyorum. Tabi fotoğraflar iyi çıktıysa...)
3 numarada çizgili ve düşük omuzlu parik bir elbise var. Yabancı bir ünlünün üzerinde görür görmez bende de olmalı dedim. Bilgisayarı bıraktım, dikiş odasına gittim ve derhal kendime de diktim. Tabi aklıma gelseydi ünlünün kim olduğunu kayıt ederdim:( Üzgünüm dikiş aşkı blogger olduğumu unutturuyor bazen.
4 numarada www.baykumas.com 'dan gelen kelebekli bir kumaş var. Kendisi artık mini bir tulum. Kelebekler ve çiçekler tam yazlıktı hemen bir şeyler dikmeliydim. Yeterince elbise diktiğime göre ve yaz sıcaklarında şort daha pratik olduğu için bir de tulumum oldu.
5 numarada bir DIY projesi var. Eski diktiğim beyaz etekle TWIST'tin püsküllü eteğini yaptım. Tatil dönüşü DIY projesi gelecek! 
6 numarada ise dün pazarda en sonunda bulduğum botanik desenli jarse bir tulum var. Pazardan pantalon yapmak için aldım ama eve gelince dikiş odasında bana bir şeyler oldu yine ve hızımı alamayıp odadan o kumaşı bir tulum olarak çıkardım. Jarse olduğu için rengi atmaz diye düşünerek yıkama işlemini diktikten sonra yaptım. Biliyorum yine bir dikiş kuralını ihlal ettim değil mi?  Neyse - kurallar ne içindir canım? İhlal etmek için koyulmazlar mıydı onlar:) 

Eee, Lili'nin cicileri nerde derseniz, tabi ki minik prensesime de diktim. Yarın onları da paylaşırım. Şimdi ilham geldi yine dikiş odama gitmeliyim. 

4 yorum :

Unknown dedi ki...

Hepsini merakla mekliyorum üzerinizde görmek için.

Blogcu Sultan dedi ki...

dikiş aşamaları ile nasıl dikildiğinide bizimle paylaşırsan bizde senden ilham alır hemen dikiş makinesini karşısına geçeriz :)

minikmini dedi ki...

yoksa o okur ben miyim ? :)
eminim çok hoş olmuştur

en kısa zamanda detaylı görmek dileğimle :)

sevgiler

gooogoook dedi ki...

Hımm güzellikler bizi bekliyor desene; )) e biz de onları; ).