12 Oca 2010

Kemerler

Obi kemer için pazarda uygun kumaşlar bulunca dayanamayıp alıyorum. Kendime de pasajıma da yaptım birer tane. Birinci ve üçüncüsü leopar desenli, ortadaki ise siyah imitasyon deri kumaş (resme tıklayın büyüyecektir). En sondaki kemeri love meagandan öğrendim ama kendime göre birşeyler değiştirdim elbette, mesela daha geniş. Obi kemerleri yine buradaki kemerim gibi çift kattan bütün olarak biçtim ve dikişsiz yaptım. Dikişli obi kemer tarifim de burada.
Fotoğraflardaki taytlarımı da kendim diktim, ilk denemelerim bunlar. Pazarda esnek dantel kumaş bulunca bi şansımı deneyeyim dedim. Ben Laçin gibi terziye gidemediğimden (Liliyle malum) kendim denedim evde, fena değil ama terzi işi çok daha kaliteli yapar tabi. Laçin burada bahsetmiş tayt dikiminden, ben hiç zırvalamayayım şimdi, onun kadar dikiş bilgim yok.

Не мога да се въздържа когато намирам в пазара платове за колани. Първият и третият колан са с леопарен десен а този по средата е плат с кожен ефект (като кликнете върху снимката ще може да видите от близо). Третиат колан го уших по инструкциите на love meagan но с малко промени. Инструкциите за първият и третиат колан са тук но тези двата ги направих без да шия като този.
Вместо да шия използвам цял дълъг плат огът на две и така кроирам. Сед това залепвам от обратната страна използвайки залепващи шерити които се използват в крачолите на панталоните (не знам как се казва този залепващ шерит и видат на тези колани, тук ги наричаме оби колани). Така по този начин коланът изглежда еднакъв и от двете страни.
Дантелените чорапи всушност са стреч. И двата стреча ги уших сама. Единият е от еластична дантела а другият от кадифе с кожени точици, така че ту стои като кадифе ту като кожа.

23 yorum :

Esra E. dedi ki...

Herkez fizik bilir Einstein kadar olmasa da.
Herkes şarkı söyler bir Pavorotti olamasa da.

Sen sensin;
Sevilen,
Keyifle okunan,
Özgün olan...

Herkesin birbirinden etkilenerek birşeyler üretmesi kadar doğal hiçbirşey olamaz.Tıpkı tarih gibi, tıpkı insanlık gibi, tıp ki globalleşme denen olay gibi!
Biz edindiğimiz kültüre başka kültürleri de potamızda eritip kullanamayacaksak,toplumsal kaynasmaya karsı cıkacaksak,gördüğümüz giysiden çizdiğimiz resimden anlatılan hikayeden yediğimiz yemekten etkilenmeyip te farklı girişimlerde bulunmayacaksak zaten büyüyemez gelişemez öncü olamayız.

Kısaca aynen devam diyorum:)
Öpüldünüz analı kızlılar:)

mügerdem dedi ki...

Suzy'cim bunları yapıp yayınlaman çok iyi olmuş, mutlu oldum yahu :)) Evde birkaç senedir duran kemer tokalarım vardı. Ben bu sağdakine ba-yıl-dım. Hemen yapılacaklar listesine eklendi :))

Unknown dedi ki...

ben de bu kemerleri çok seviyorum. blogumda da var bir tane bakabilirsiniz :)

Ghanima dedi ki...

çok hoş olmuş perşembe pazarından alıyorsun dimi

Ghanima dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
naki dedi ki...

cok güzel olmuş hepsı...şu obi kemerden yapmayan bı tek ben kaldım sanıırım :) deneme vaktı :)

aylink. dedi ki...

Her yazınızda laçinin linki var,anladım esinleniyorsunuz da bu laçinden bahsetme meselesi bütün postlarınızın birbirine benzemesine neden oluyor,arşivinizi inceledim de her yazınızda linki var neredeyse ve bu hiç hoş gözükmüyor.
Benimki nacizane bir fikir sadece,sevgiler

Suzy dedi ki...

Esraca: off ooofff. Ne diyeyim ne cevap yazayım, diğer yorumunu da sildim bilesin. Katılıyorum çoğuna ama içinde yaşadığımız çevreye uyum sağlamaya çalışırken böyle benim gibi ne yapacağını şaşırabiliyor insanlar. Gerçi o çevrede senin gibi düşünenler, bana taklitçi damgası vuran ve dost görünenlerden çok çok daha fazla ama yine de bu lafı artık duymak istemediğim için dikkat etmeye çalışıyorum linklere. Eğer hatırladığım ve yaptığım şeye benzeyenini bir yerlerde gördüysem veriyorum linki. İnsanların taklitçi olduğumu düşünmeleri kaçınılmaz tabi çünkü bir kere o lafı yiyince arınması zor. Bu damgayı vuranlar işin farklı yönlerini düşünmezler. Olayların benim açımdan nasıl durduğunu düşünmek ve hesaplamak işlerine gelmez. Mesela ben don da giyiyorum ama Adem ve Havvaya link mi vermeliyim yani, onlar da don yerine yaprak takardı mı yazmalıyım:) Gibi:) Böyle bişey olabilir mi? Ben ihtiyaçlarım doğrultusunda üretiyorum daha ziyade. Mesela istediğim taytın çok pahalı olduğunu gördüm ve şu anda çalışmadığım için ucuz yollu bu ihtiyacımı çözdüm. Aslında olay bu kadar basit işte. Bloğuma tayt koyayım filancada var diye abes ve fuzuli bir fikrim asla olamaz tabi. Bu komik:) Yine de beni gerçekten okuyanlar beni doğru tanımış. Görüyorum. Elbette diğerleri de olacak, katlanıcaz onlara. Tekl kötü yönü herkesi kendileri gibi bilip beyinlerini insanları anlamaya açmamaları. Ben de hiç anlatmıyorum kendimi bilerek çünkü ben ne kadar anlatsam karşıdaki kapasitesi kadar anlayacak. Mesela sen nasıl doğru anladın beni? Davul zırnaya gerek yok, sivrisinek vızıltısı bile yeterli fikri-zihni geniş olana.

Mügerdem: Hadi sevindim işe yaradığına. Kolay gelsin.

Serap: Hemen geliyoruuum:)

Ghanima: Eveeeet:)

Naki: Hadi nakiii, acele et, modası geçicek daha beklersen:)

Suzy dedi ki...

Aylink: Haklısın sen de, herkes haklı zaten. Senin gibi düşünenler çok fazla olsa da beni onu taklit etmekle yargılayanlar da sayı olarak az da olsalar çok sıkboğaz ediyorlar ve mecburen bi yol bulup yayınlamak zorunda kalıyorum linkini. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Neden mi? Çünkü senin o her yerde link var dediğin linkler yetmiyor bazılarına. Link vermiyorsun, her fikrin ondan ve çakması gibi davranıyorsun ama çakması bile olamazsın gibi yorum kılıklı hakaretler alıp duruyorum. Sen olsan ne yapardın, nacizane fikrini tekrar alabilir miyim?

Ayten dedi ki...

suzimmm kuşlar bana haber verdi dün, liloşkanın kürk yeleğinin postunu isterim en yakın zamanda, görenler bayılmış..müdür beyin yeşil kürküüüü:))

Suzy dedi ki...

Aytenuşkaaam:) hemen, çektik fotoları dur biriki değişiklik yaptım o yelekte. Söylemiycem burdan dur sürpriz:)

ŞIKELLA dedi ki...

çok güzel olmuş. eline sağlık canım

Suzy dedi ki...

Esraca: cicilerim geldi Esracım, aklın kalmasın. Çok teşekkür ederim Liloşumun hediyesi için de. Şimdi oyun oynuyor onunla.

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Kim ne derse desin, senin beğendiğin şeyleri ne zor ve yok şartlarda temin etmeye çalıştığını, emeğini nasıl konuşturduğunu ben biliyorum. Şartlarınızdan tarzınıza kadar o kadar çok farkınız var ki göremeyen gözler utansın :))
Sipariş listemi tam aldınmı sen bakayım :PPP

Suzy dedi ki...

Şıkella: teşekkür ederim.

Volkan-Kaldera: hınk, liste miii, emin değiliiim:( Şaka şaka;) Sanırım eminim:)

Esra E. dedi ki...

aiyy güle güle oynasın:D
Artık bir göz makyajı yapar fotograflarsın dimi:)))

Suzy dedi ki...

Esraca: Ay ben de öyle aceleyle hiç makyaj yapamam ama Liliye rağmen bişeyler yüzüme bular fotoğraflarım. Gerçi yüz fotoğrafı da koymak istemiyorum ama çözerim bi şekilde canım. Bu gün rimeli denedim, genelde çok alerjikimdir ama hala bir reaksiyon yok. Sanırım gözlerim sevdi rimelini. Teşekkürler tekrar. Kalanını maildan görüşelim:)

ANTİGONE dedi ki...

canım arkadaşım, yine harikalar yaratmışsın. ellerine sağlık ;D

Suzy dedi ki...

Antigone: teşekkürlerrrr....bana göyle dediğinde sevindirik oluyorum:)

aylink. dedi ki...

Ya haklısınız esinlenme olabilir ama kendiniz de diyorsunuz bütün bunlar yaptıklarım ihtiyaçtan doğuyor diye...Bakın ben bir trakyalı olarak(Keşanlıyım bu arada) sizinle ve yaptıklarınızla guurur duyuyorum,kimin ne dediğini umursamanızı anlamıyorum,taklit de diyebilirler,zaten meyve veren ağaç herzaman taşlanmaz mı?O kadar gereksiz insan var ki işleri güçleri yok bişiler yapan insanlara bulaşmaya çalışıyorlar,Siz o taklit diyenlerin yorumlarını yayınlamazsınız olur biter,bakın size örnek veriyim;linkini verdiğiniz bloglarda etsyde yapılmış o kadar şeyin aynısını görüyorum ki,ve bu sizin tasarımınız değil etsyede görmüşsünüz diye yorum yazıyorum,ve bakıyorum yayınlanmıyor,siz de öyle yapın takılmayın insanların söylediklerine hem burası sizin değil mi?İstediğinizi diker giyer istediğinizden esinlenirsiniz,ben bunu anlatmaya çalıştım yorumumda,kırdıysam sizi özür dilerim:)siz paylaşmaya devam edin,ben gururla izleyenlerdenim sizi,tekirdağa geldiğimde görüşmek umuduyla
sevgiler

Suzy dedi ki...

Aylink: yok kırılmadım da dediğini yapabilsem zaten yapardım. Diğerlerinin nereden gördüğünü bilmiyorum ama yeni şeyler üretmek için bütün gün nette durduğum ve yenilikleri takip ettiğim yok, yani etsy hiç uğramadığım bir yer. Daha ziyade dergileri karıştırmayı seviyorum ya da ünlü modacıların elbiseleri genelde çok etkili oluyor. Seni de anlıyorum, elbette sen de kendince haklısın. Sorun benim böyle olmam diyebiliriz. Kırılmıyorum yazanlara daha ziyade bloğumu kirlettikleri için kızıyorum çünkü bu bloğu kızıma bildiklerimi bırakmak için yazıyorum. O zaman da yayınımı durdurmak istemekte haklıydım bu durumlara karşı ama okuyup sevenler varmış - kaldı onlar için. Takmamayı öğrenmeye çalışıyorum, umarım başarırım. Beğenmene sevindim. Umarım sana da hayatını kolaylaştırması açısından fikirler veriyorumdur. Ne diyelim, görüşürüz diyelim o zaman:)

embir dedi ki...

ya yine güzel güzel kemerler dikmişsin. Emeğine sağlık canım.

Unknown dedi ki...

Sitenizdeki kareler çok güzel