19 Oca 2010

Şapkacı

Yukarıdaki şapka Mujinin şapkası. Başkası örmüş ama süslenmesi için bana verildi. Bu süslerle tamamladım. Artan bir iple vakti zamanında örülen bir yıldız (hatta geçen senelerde yeniyıl ağacı süsü yapılmıştı ondan), kumaş parçaları, inciler ve pullu bir kurdele şeridi kullandım. Tam benlik oldu ama umarım Muji de sevmiştir. Hoş sevmese de şu an dışarısı buz ve kar(takacak uleyyyn:)...

Черната шапка е на една моя приятелка. Даде ми я за да я украся. Украсих я с цветя от платове и една оплетена на една кука звездичка с която през миналата година направих украса за новогодишна елха. Дано да и хареса на Мужито, па и да не и хареса вънка е студ и сняг, ще го носи и още как...

Bu yukarıdaki şapkayı da teyzem ördüğüm bordo şapkamın beyazını istediği için ördüm. Çiçeğini de öyle abartı bişey olmasınmış diye tembihledi. Evdeki artan simli bir iple biraz çiçeğe ruh katmaya çalıştım iyice öyle bembeyaz bütün renkler içiçe giriyordu.
Ay dışarıda nasıl kar var anlatamam. Lili'ye "çıkalım da sitenin minik ormanında fotoğraf çekelim, çok güzel kar yağıyor" diyorum; "Sevmiyoyum anne ben kayı - sevmiyoyum." diyor:(
Bu arada benim fotoğraf çekme arzum çok hoş da fotoğraf makinamın nasıl can çekiştiğini fotoğraflardan anlamışsınızdır herhalde. Hani öldü demiştim ya, eşim onu bir nebze de olsa bitkisel hayata döndürmeyi başardı. Tabi bu kadarını bile elde etmek için çok efor harcadım birsürü fotoğraf çektim, o ayrı.

Тази бяла шапка я оплетох за леля ми. Помоли ме да и оплета от същата шапка която бях оплела преди в бордо. Само че ме предупреди че не иска толкова грамадно цвете. И аз смесвайки два цвята оплетох това цвете.

17 yorum :

mügerdem dedi ki...

Muji de, teyzende güle güle kullansınlar, döktürmüşsün yine :))

ateşböceği dedi ki...

Sevmiyoymuş annesi kayı, niye ısyay ediyoysun Lili'ye ;))) çok güldüm okurken, Allah'ta sizi güldürsün emi ;) Bu arada şapkaya bayıldım Suzycim, dikişte iyisin ama örgünde süpermiş, elin çok düzgün.. Eline sağlık, teyzende güle güle kullansın :)

Yasemin Asli Canbolat dedi ki...

Cok güzel olmus, begendim. :)

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Pişt cadı, biliyormusun ben beremi kaybettim :/ Şİmdi bu şapkaları görünce bir kez daha üzüldüm :((
Sahipleri güle güle giysinler inşallah her ikisi de çok cici olmuş.

STYLE M dedi ki...

cok guzel omus ellerine saglik ,güzel günlerde kullan ins. sevgiyle ..

ANTİGONE dedi ki...

bayıldım ben bu berelere, çiçeklerle de tam havalarını bulmuşlar. ellerine sağlık canım ;D

Sevtap dedi ki...

kayı sevmezmiş yerim seni lilim yerim çok güzel ikiside canım ellerine sağlık.

MizahiGeveze dedi ki...

Şapkalar çok hoşmuş :)

elaninsu dedi ki...

süsleme süper siyaha bayıldım eline sağlık

Esra E. dedi ki...

suzycim canım benim kargonu aldım.
çok teşekkür ederim aksamdan beri taç kafamda kemer belimde pijamaların üstünde hevesimi alıyorum vallahi:)) sacımı da boyadım:((( ancak hiç istediğim gibi olmadı bu nasıl fındık kabugu sasırdımm :(((( iyice kızıllastı valla saçlarım resimli post yayınladım bakarsın blogumdan öpüyorum canım tekrar cok sağol mailleşiriz.

Archilemi dedi ki...

Siyah şapkaya ve süslemesine bayıldım.Modelini biryerlerden bulma şansımız varmı acaba?

Suzy dedi ki...

Mügerdem: :) yokk beee... uydurdum buydurdum işte:)

Fatma Sultan: Gülmesene:) korktu çocuk ilk defa bembeyaz gördü dışarısını:) Gözlerini görücektin, tırsık tırsık bakıyo:)

Yasemin aslı: Teşekkürler

Volkan-Kaldera: Aaa üzüldüğün şeye bak... Bere bitmiş dünyada. Örelim vakit bulunca, ya da göndereyim hazırlardan. Ne bileyim!Üzülüp duracağına...

Style m: teşekkür ederim.

Antigone: Siyahındakileri diyosundi miiii? benim de favorim onlar. Diğeri banal tarzda teyzeme. O öyle takılmayı sever. Sıradışılığı pek kabullenemez.

Karabıdıkım: Çok sağ ol:)

Bora Man: Sağ ol:)

Elaninsu: Benim de favorim o.

Esraca: Güle güle kullan tacını ve kemerini. Umarım güzel günlerde süslenmek nasib olur:) Saçını dedim sana kuaför yapsın adam akıllı diye. Dinlemiyosun ki şu ablanı. Üzülmeeee, hallolunur o.

Archilemi: Modeli şu yandan dökülenlerdendi bere gibi. Hatta ben de örmüştüm geçen senelerde bunun sarısını. Sadece diğer tarafı çekmemişim. şapkalar linkimden girerek bulabilirsin örgünün altında üstte. Nette her yerde vardır örneği bunun. Ben yazmadım sanırım ama bulursam sana atarım.

müji dedi ki...

Ay teşekkür ederim pek guzel oldu bi de soluna taksaymışın cicisini .:) he he buldum da bunuyom di miiiiii öptüm seni

Suzy dedi ki...

Mujiii olum solda ya cici, ayarımı bozmasanaaa:)Nerde cicisi, nerene takııyon sen onu. Bak çıktım dakkada zıvanadan...

Suzy dedi ki...

Hee bir de söyleyeyim, dert değil çünkü hepsini kumaş üstüne işledim ve kumaşı kenarlardan diktim. sökmek istersen dert değil kolay sökülür. Söküp istediğin yere takabilirsin. Ya da ben gelip oraya dikerim bi ara. Sen tak da, bu soğukta ben anlamam. hasta Muji sevmiyorum ben.

Milena Ivanova dedi ki...

Шапките са много красиви!

Adsız dedi ki...

Gerçekten çok güzel olmuş, daha hoş bebek şapkaları için aşağıdaki siteyi de ziyaret edebilirsiniz :

http://www.bebekorguleri.com/p/bebek-sapkalari.html