26 Oca 2010

Mim 7 adım!


Yukarıda gördüğünüz resimde Lili 7. ayında. Mime uygun olsun istedim ve bu fotoğrafı çıkarttım arşivimden.
7 adımda Suzy'yi anlatmamı isteyen iki hatun da öncelikle Antigone ve sonra da Yeşim oldular. Biraz geç kaldığım için Antigone kulağımı çekebilir ama bu aralar pek bir yoğunum bu yüzden yazmaya vakit ayıramıyorum:)
Hiç de kendimi yazasım yok bu aralar ama yine de bu kızları kıracağıma kafamı kırayım di mi? Hatta bir de jest olsun (Antigone affetsin diye de) Lili'nin 7 li mimini yapayım diyorum. Hemen başlıyorum, kafama göre takılaraktan:
1- Hobilerimle uğraşamayınca acayip sinirli oluyorum.
2- Hayatımda birçok şeyi 2 sayısında yaptım. Mesela, şubatta yani 2. ayda doğdum, İst. Anadolu Güzel Sanatlar Lisesine 2.likle girmiştim, üniversitede 2. tercihim tuttu. 2 uğurlu sayımdır, piyango bileti bile alsam içinde 2 olsun diye bakarım.
3- Hayatımda önemli şeylerin olup olmayacağını rüyamda görürüm (mesela istediğim sınavı alıp alamayacağımı, gibi...). Hatta bazen hayatımdaki önemli insanlarla ilgili çok önemli olayları da görürüm. Bu neden oluyor onu bilmiyorum ama bazen çok sıkıcı oluyor. Özellikle ben rüyamı çözemeden sonuç olduğunda rüyamı vaktinde yorumlayamadım diye suçluluk da duyuyorum zira sonuçlar bazen çok trajik de olabiliyor. Bir de uzaktaki yakınlarımın sağlığı ciddi tehlikedeyken de onları hasta şekilde görürüm.
4- Saçlarımı kısa kestirdiğimden beri (4 yıl) saçıma kuaföre gittiğim zamanlar dışında tarak değmedi:) Kuaförüm öyle bir kesiyor ki onları illa ki karıştırmam gerekiyor şekillendiricilerle. Yani daha salaş ve asi modeller.
5- Üniversitede iken o kadar çok bunalıyordum ki ders çalışmaktan hep şu duğayı ederim "N'olur bir gün tek derdim kırmızı ojeli tırnağımın kırılması olsuuun". Böyle insanlar var çünkü, "Aaaaa tırnağım kırıldııı!" diye üzülen.
6- Adet yerini bulsun diye yazıyorum, son zamanlarda hep mimlerden gidiyoruz ve ben hep bir şey istediğimi yazıyorum ya, işte yine yazıyorum ki quantum fiziği yerini bulsun; Ben fotoğraf makinası istiyorummmmm:) Kesin şimdi okurlarımdan mügerdem kahkahayı basmıştır "Suzy yine Quantum Teyze oldu" diye:) İstiyorum ama, hala da yok:( Olunca yeni yazılarımla devam edeceğim.
7- En sevdiğim sayıya geldik işte. Hayatımda hiç bir önemi ve anlamı olmayan bu sayıyı çok seviyorum ben.
Ya sizin en sevdiğiniz sayılar, hayatınızda en çok önem taşıyanları hangileri? Siz de yazmak isterseniz buyurun bu mim de benden size devrolsun, bense söz verdiğim üzere Lili'nin 7 adımıyla devam edeyim:
1- Lili'nin ilk söylediği kelimecik ne oldu dersiniz? Eminim hepiniz "baba" demiştir Suzy'ye inat diye kıs kıs gülüyorsunuzdur bilgisayarlarınızın başında ama yanılıyorsunuuuuz:) Lili ilk defa "anneanne" dedi. Yuh Lili, "anne" demek daha kolay değil miydi annecim?
2- "Sonra kesin anne demiştir" diyorsanız hala yanılıyorsunuz çünkü Lili anneanne der demez patlattı "dede"yi. Bari "baba" deseydin be kuşum:)
3- Evet nihayet Lili "baba" dedi ama hala bana anne demiyoru:(
4- Artık nihayet bana sıra gedli, işte o kelimecik "anne" geldi dört numarada.
5- Lili en çok roman havalarını severdi bebekken. (şimdi büyüdü ya:) Minik bacağıyla koltuklara tutunup zar zor ayağa bile kalksa tombul bacağını 9/8'lik ritmde sallamaktan geri kalmazdı:) Ne güzel günlerdi...
Hastahanede kolunda serumla yatıyordu bir defasında, serum etkisini gösterip ateşi düşünce başladı yine hemen sağı solu karıştırmaya ve babasının cep telefonunu kurcalamaya. O masum cep telefonundan tek isteği ona müzik çalmasıydı ve babamız bize hemen açardı 9/8 havalarımızı. Çocuk trakya ruhuyla büyüdü napsın? Tekirdağ'da ne ile dans edebilirdi ki, latino değil herhalde...;)
6- Lili ilk defa canlı kaplumbağayı teyzemlerde gördü. Hani şu evde beslenen minyatür kaplumbağacıklardan. Sonra sordu hemen
Lili: Anne bu ne?
Suzy: Kaplumbağa annecim.
Lili: Kakkumba, diye söylediğimi taklid etti.
Sonra ne olduysa kaplumbağa kelimeciği dilin gelişim sürecini aksi yönde sürdürdü ve "kakkumba"dan döndü "kakuti" ye.
Neden ama Lilim be, kakumba daha yakındı ama kaplumbağaya, kakuti neden?
7- Lili ilk resmini 23 aylıkken çizdi. Ne mi çizdi? Bir salyangoz. Bana da gösterdi " anne bak, laylangos çisdim, saylangos":) İşte sizler için bir "saylangos" resmi usta sanatçı Lili'den.

Amma da benziyor beeee:)

20 yorum :

bahar yorgun dedi ki...

canım gülümseyerek okudum mimi :))

mügerdem dedi ki...

Quantum Suzy teyze olucak, olucak gayet iyi gidiyorsun bence. O Lili'yi yerim ben ya kız zoru başarmış "anneanne"yle "dede"yle :))))

Ayten dedi ki...

"aateeenn"i kaçıncı sırada söyledi bu minnoş?

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

AYYY YERİM BEN O KAKUTİYİİİ :))
Çok özledim ben kuzumun sesini yaaa :/ Dur bugün bi aralık... :))

Esra E. dedi ki...

Canımmm , en kısa sürede fotograf makinene kavusursun inş:/ quantum fiziği olayını anlayamadım ama merakla bekliyorum fizikçi olmamdan ötürü:)) lilişkomun da salyangozu çok güzel olmuş 23 aylık bir çocuk için gayet güzelllll maşallah

Suzy dedi ki...

Bahar Yorgun: :)

Mügerdem: Valla bence bana kıllık olsun diye en son beni söyledi. Ben de azimli kızım ama heeee. Sabıra bekledim anne de desin diye.

Aytenuşkam biz senin adını telefonda söylettiydik di mi? Sen İst. dayken diye hatırlıyorum.Ama sırasını valla bilmiyorum.

Volkan-Kaldera: Okullar tatilde ya annem Liloşumu hacıladı benden. Gidiyorum gene yanına zaten. Ama cep yanımda biliyosun.

Esraca: Amin:) bu quantum fiziği bizim dedelerimizin hani bir şeyi 40 kere söylersen olur dediği şey diyeyim ben sana. Yine de bu konuda kitaplar yazan R.Şanal'ın kitaplarını okuyabilirsin. İlginç bir yaklaşım ama başarmak ve alt beyindeki bazı emirleri silmek zor. Neyse, ben kendi başıma uğraşıyorum bununla. Elimdeki tek kaynaklar kitaplarım.

STYLE M dedi ki...

dedigin kitaba bakacagim.mim cok hostu.
bu arada biz blog arkadaslarla diete girdik isten varsa katilsin bizeeee.;D

Yeşim dedi ki...

Suzyciğim beni kırmayıp cevapladığın için teşekkür ederim. Gülümseyerek okudum yazdıklarını :) İyi ki mimlemişiz seni Lili'yi de lütfen benim için öp yerim ben onu :)

Suzy dedi ki...

Style M: Bak bakalım, bu söylediğim yazarın kanal 8de hayata evet diye programı da vardı. İlginç... Diyette de başarılar diliyorum her yapana.

Yeşim: Ne demek canım:) İyi vakit geçirdiğine sevindim. Böyle düşündüğüne de sevindim:) Lilimi de öperim öpmem miiii:)

ANTİGONE dedi ki...

canım benim yaaa! bu ne güzel bir jest böyle. okurken hem çok güldüm, hem de duygulandım valla. bizim veledin (yeğenim) ilk söylediği kelime neydi biliyor musun? "bıyaaaak!" nasıl hareketli ve yaramaz olduğunu tahmin et artık! bu arada resmine de bayıldım, elerine sağlık güzel minnoşun ;D

Suzy dedi ki...

Antigone: Ohhh rahatladım:) Kulağımı çekmeyeceksin diye:) Canım benim "bıyaaak" ha:)Yesinler onun tatlı dilini. Doyum olmuyo bu miniklere. Bu Lili'nin yukarıdaki resminde gözündeki yaş damlasını gördün mü? O damla, fotoğraf makinasını vermiyorum diyeydi:) O zamandan beri vardı gözü o makinada. Nihayet canına okudu şirinem:) İnsan kızamıyor bunlara be, son olarak anne demeyi öğrense bile:(

yarimay dedi ki...

selam, yeni bloguma bekliorum :)
http://butterfly-moda.blogspot.com/

ateşböceği dedi ki...

Annesi, yerim ben onun laylangos diyen dillerini :)) Rabbim nazarlardan saklasın.. 41 kere MaşAllah.. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, Lili'nin maceralarını büyük bir zevkle okuyorum ;)

Duygu dedi ki...

Nasıl keyifli bir mim olmuş,zevkle okudum:)Lili'yede 41 kere maaşallah:)

Suzy dedi ki...

Butterfly: Geldim gördüm canım, hayırlı olsun. Yine dar zamandaydı bir msj bırakamadım ama bil ki hep oralardayım canım.

Fatma Sultan: Canım benim, çok güzel duğalarını bizden esirgeme. Çok teşekkür ederim hepsi için. Sıcak arkadaşlığın için de.

Duygu: Teşekkürler Duygucum. Keyif alman beni mutlu etti.

b'locked dedi ki...

ya ben onu yerim kakkumba sını da yerim bitiririm onun beeen maşşallah subhanallah ya bayılıyorum vallahi size o kadar ki anlatamam teyzeme gösterdim geçen panço modelini o arada lili'yi gördü daldı gitti Hay Allah'ım ne tatlı şey maşşallah diye çok seviyorum sizi ya görmesem de tanımasam da

Suzy dedi ki...

b'locked: hehe kakkumba yaaa:D Çok teşekkürler unutmuşum bu kaydımı sayende yine okudum ben de güldüm. İyi oluyor yazması. Sizi tanımak da güzel. Bizi seven herkese selamlar o zaman.

Dilan dedi ki...

merhaba suzy abla =) abla diyorum çünkü ben 11 yaşındayım =)bu bloğu arkadaşım söylemişti bana =) yaptııklaarııınııızzaaaaa HAYRANıım =) ilham perisi gibisiniz =) bu arada lili çooookk tatlıı yaa =) bir de sizin hakkınızda çok şey bilmiyorum yani ana diliniz türkçe değil Yunan mısınız?? Lili türkçe mi konuşuyor yunanca mı? sizin siteye yazarken çeviri kullandığınızı biliyorum pki normalde de türkçe biliyo musunuz?

Suzy dedi ki...

Dilan: Merhabalar küçük arkadaşım, Yunan değilim, hakkımda daha detaylı bilgiyi hakkımızda butonundan (yukarıda) bulabilirsin. Lili de ben de türkçe konuşuyoruz ve sadece ben yurt dışında doğduğum için ana dilim yabancı bir dil olmak zorunda kaldı. Yine de yazarken çeviri kullanmıyorum da, hata yapmamak için Türk Dil Kurumunun sitesinden yazım kurallarına bakabiliyorum. Buna rağmen çok hatam oluyor çünkü üç dil biliyorken diğer dillerin minik gramer kuralları birbirine karışmıyor değil. Yoksa translator kullanarak bildiğim diğer dillerden türkçe doğru bir gramerle yazmak çok zor olurdu. Bir dili konuşurken en önemli olduğunu düşündüğüm kural o dilde düşünmektir. Öncelikle bu başarılırsa herhangi bir dili daha akıcı konuşabilirsiniz. Hatalarıma gelince mükemmel olduğumu hiç bir zaman iddia etmedim ama en azından çabalıyorum ve hayatın "öğrenmek" olduğunu çoktan kabul ettim. Dilerim bloğumda yine görüşürüz...

Dilan dedi ki...

=) Teşekkür ederim =)