23 Tem 2009

Elbisenizi basitlikten kurtarın


"Çok basit, sade, saten bir elbise istiyorum. Böyle minicik kolları olsun, üstüme otursun ama fazla değil." dedi teyzem. (Yine evet yine teyzem... Sonucun ne olacağını şimdiden kestirebiliyordum. Dikecektim elbette ama beğenmeyeceğini biliyordum. ) "Siyah renk" diye ekledi. Yoktu siyah renkli satenim hazırda, "Mora yakın bir bordo satenim var olur mu?" dedim. "Aaa oluur, çok severim moru." dedi. "Macera başladı işte, şimdi uğraş dur beğendirmek için." diye söyleniyordum.
Diktim elbiseyi ve prova ettik hafif bol geldi belden; daralttık ama yüzü gülmüyordu bir türlü. Biliyorum, çok basit istedi öyle de oldu elbise. Neyse ki aklıma şu anneme hediye ettiğim abiye atletten artan danteller geldi. Gülleri tek tek kesip omuzundan aşağıya dökülür gibi durmalarını sağlayacak şekilde dizayn ettim ve sabitlemek için nazikçe diktim. Ortalarına da siyah birer kristal boncuk diktim. Kemer olarak da metre ile satılan taşlardan, 4,5 m aldım beyaz renkli (ki ayakkabısına ve kolyesine uysun.) Taşları 3 eşit parçaya bölüp üç sıra olacak şekilde bir kaç yerden sabitleyip öylece beline doladı bir düğünde.
Elbise aşırı sadelik ve basitlikten kurtuldu, ben ferah bir nefes aldım bu işin altından kalktığım için ve kemer de çok şık oldu.

8 yorum :

nazardeğmesin07 dedi ki...

çok güzel nasıl güzel değerlendirmişsin arkadaşım ellerine sağlık iyi günlerde kullanman dileğiyle

Milena Ivanova dedi ki...

Браво на теб! Бродерията е много хубава! Роклята изглежда изключително!

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Bu sınavı verdin ya daha sırtın yere gelmez :)))

Suzy dedi ki...

Nazardeymesin07; teşekkür ederim canım, bu fikri paylaşmak istedim ki böyle sıkıntı çekerseniz hemen elinizin altındaki malzemeden bişeyler yapıverin.

Milena; Blagodarya ti Mileno, roklyata bez cvetyata izglejdashe mnogo bedna chestno kazano i az reshi da otryaza rozite ot danteleniyat tyul, ushih gi vurhu roklyata i po sredata im slojih cherni munisti. Tolkova...

Volkan Kaldera; Haha AMİİİNNNN...

Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuş elbise valla bayıldım.Rengi de süper olmuş.Ellerinize sağlık...

ANTİGONE dedi ki...

Yine çok zarif olmuş Suzy, ellerine sağlık.

Suzy dedi ki...

Sibel; teşekkürler az daha çirkin ve basit bir elbise olup çıkacaktı, şükür ki şu dantel parçaları vardı evde.

Antigone: Yine çok teşekkür ederim. Fikir bunlar hep alıyosun dimi, sıkışınca çıkar cebinden kullan birini:)

sakibekılıç dedi ki...

DAHA ÖNCE FARKETMEMİŞTİM BU ELBİSEYİ AMA HARİKA OLMUŞ AYRINTILAR BAMBAŞKA BİR HAVA KATMIŞ