8 Tem 2009

Sık sık çanta değiştirenlere....

Her kıyafetinize ve ayakkabınıza uygun farklı çantalarınız varsa ve sık sık değiştirmek durumunda kalıyorsanız bu fikir sizin hoşunuza gidecek.
Ben her çanta değiştirdiğimde içinde birşeyler unutur sonra da; "tüüük cep telefonum kalmış, vaaaah nüfus cüzdanım da kalmış", diye hayıflanır dururdum ama en sonunda bu yöntemi üretip geliştirdim kendimce. Buyurun yapım aşamalarına...
Her alışveriş yaptığımızda bir takım torbalar verilir bize mağazalardan; bez, karton, poşet. Dileyen karton, isteyen bez, isteyen de benim gibi kağıtımsı bez torbalar kullanabilir çantasının içine ve böylece çantanızı değiştirirken tek yapmanız gereken torbayı alıp diğerine koymak olur. Tabi bu yöntem için bütün çantalarınızın aşağı - yukarı aynı büyüklüğe yakın olmaları gerekir.
Resim 1- Bez torbanızı seçtikten sonra içinin daha düzenli olması için yapışkanlı tela bantlardan alıp benim gibi cep telefonu veya cüzdanınızı koymak için daha kullanışlı bir hale getirebilirsiniz.
Resim 2- Çantanızı ters çevirin ve cep telefonunuzun büyüklüğünde bir göz oluşturacak şekilde bantı tersten ütüleyin. (Uyarı;eğer çantanız benimki gibi kağıtımsı bez çanta ise ütünün tüm yüzeyini değdirmeyin, yapışıyor)
Resim 3- Bantları çıkartın.
Resim 4 - Kumaşı bantların üzerine yerleştirerek tekrar ütüleyin.
(Not; ben içine cep için kullandığım kumaşı jarse seçtim ama güzel sonuç alamadım sanırım keten gibi sert kumaşlar daha iyi olur, jarse bayılıyor ve çok ince kaldığı için cebi bulmakta zorluk çıkartıyor.)

6 yorum :

ANTİGONE dedi ki...

Çok kullanışlı görünüyor, deneyeceğim. Fikir için teşekkürler. Sevgiler...

Suzy dedi ki...

Antigone; Hem de çok kullanışlı, yıllardır bu yöntemle evden en çabuk çanta değiştirip çıkan kız bendim şimdi de evden en çabuk çanta değiştirip çıkabilen anne oldum:)

cafemis dedi ki...

hayırlı cumalar dılerım

Suzy dedi ki...

cafemis; teşekkür ederim...

Güneş Akay dedi ki...

Bunu çok sevdim ben :)

Suzy dedi ki...

Güneş; teşekkürler, umarım yararlı olur bana olduğu gibi.