28 Tem 2009

Ucuza nasıl pike mal edilir?

Şu pazar denilen yer çok garip. Bazen aldığın şeyler dükkandan pahalıya çıkıyor, bazen çok ucuza bişeyler alıp mutlu da ediyor insanı ama çoğu zaman kalite endişesi yaşatıyor insana. Bazen de bazı şeyler kenarda köşede kalıyor, kimse bakmıyor renkleri solmuş, üstleri yıpranmış görünüyor diye. Ben böyle şeyleri keşfetmeyi çok seviyorum ama bu seferki keşif ben değil komşucuğum Semahat Hanım'a ait.
Pazardan 2,5 tl'ye pikeler aldığını, ortalarında dikiş olduğu için yani bütün olmadıkları için insanların almadıklarını, zaten çok soluk göründüklerini ama yıkanınca yüzlerinin güldüğünü söylemişti. Kendisi onların dikiş yerlerini dantellerle kapatıp onları kullanılabilir hale getirdiğini söylemişti.
Ben de denemek istedim ve pikelerden iki adet aldım. Bütün hepsinin rengi mavi ve ortalarından yukarıya daha yakın yerde dikişleri vardı (yukarıdaki fotoda, "önce" yazanda hafif görünüyor dikiş yeri). Kurdele ile dikiş yerini kapattım, uyum sağlayıp sağlamayacağını düşünmeden uygun renk kumaşla süslemeye çalıştım üst tarafı. Birinin kenarlarını da aynı dantelle diğerini ise saten lacivert kurdele ile döndüm. Bana ait bu yorumlama ile ucuz yollu pikelerim şimdi evdeki kalabalığa karıştı. Ben şu merakım yüzünden evi depoya çevirdim ya neyse...
Sizin de aklınızda bulunsun ucuza bulduğunuz pikelerle ister hediyelik ister yazlıkta kullanmak için, ister de eviniz için bu fikirden yola çıkarak birşeyler yaratabilirsiniz.

4 yorum :

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Giyim kuşam bitti dekorasyona da el attın :) Çok güzel görünüyor...

Suzy dedi ki...

Volkan-Kaldera; teşekkür ederim. Makinamla herşeyi dikmek istiyorum herşeyi;)

Unknown dedi ki...

süüper olmus canım ellrine saglık güle güle kullan

Suzy dedi ki...

Özge; teşekkürler. Ekten püften kel kıza kaftan işte:)