20 Tem 2009

Siyah - düğümlü - degajeli elbise


Bir süre önce kırışık deri görünümlü bir jarse ile çalıştığım bu modeli yine deri görünümlü bir jarse ile diktim ancak bir kaç fark oldu tabi ikisinin arasında. Mesela yakaya dikkat ederseniz anlarsınız. Diğerinde tek koldan düşürülürken bunda ise degaje görünümü veren bir şalı yaka diye ekledim. Degajenin devamı olan kolları var ama yine de kol sayılmazlar şalın devamı diyelim... Şalın devamını arka yakaya monte ettim önden ise serbest bırakarak köşeli bir görünüm elde ettim. Ön eteği de diğer model gibi açmak yerine dümdüz indirdim. Diğerinin kumaşı biraz tutuyordu yürürken ve öyle bir çözümle kazalardan korunmuş oldum hem de farklı bir tasarım oldu, bu jarse ise yeterince kaygan ve yürümeye müsade de ediyor modeli olduğu gibi uygulayabildim.

7 yorum :

Stil Direktoru dedi ki...

Suzy'cim o ne güzel ne sıcak bir yorumdu canım benim ya. Ellerine sağlık güzelim sen aştın bence bu dikiş işini. Sana mailden dönüyorum sevgiler.

Suzy dedi ki...

Stil Direktörü; Sıcaklık senin içinde ki emek verdiğin şeylere yansıyor, bense sadece gördüğümün bana hissettirdiklerine cevap verdim. Sana maildan cevap yolladım ben de şimdi. Beğendiğine de sevindim.

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Aaa benim elbise. Ama gerçekten bu çok çok daha hoş olmuş bayıldım. Ön kısım, yaka harika görünüyorlar. Tüüüüh keşke bu yetişseydi :PP

Suzy dedi ki...

Volkan - Kalderanın annesi; :) sana ne desem bilmiyorum ki, sen arayınca söylerim ben sana:) Beni güldürdün CADI.

Bilun ŞEN dedi ki...

Abiye elbise dikimi zor gelir bana hep, ama bakıyorum da çok iyisin bu konuda :)
Ay karar mercii gibi konuştum, kusura bakma, çok güzeller de onu belirtmek istedim :) Eline sağlık Suzy..

bahar yorgun dedi ki...

sizden gaz alıp tunik denemelerime sevam ediyorum sonuç : lime lime olmuş kumaşlar bozuk bir sinir :(( ben bu elbise işini başaramayacağım galiba. çantalara devam edeyim

Suzy dedi ki...

Bilun Şen; yorumun için teşekkürler Bilun, beğenmene gerçekten çok sevindim. Aslında zor olduğunu düşünmene gerek yok ben bu kadar elbise diktim onların içinden aynı modeli farklı kumaşlara uygulayınca elbiseler farklı görünümler aldı durdu. Yani elbiseyi abiye yapan kumaşı demeye çalışıyorum ben değilim:) Ben sadece biraz aksesuar konusunda kafa yormaya çalışıyorum. Değiştirmek ve bir yaptığımın ikincisine benzememesi hoşuma gidiyor. Denemeye değer aslında hele ki sen aksesuar konusunda bu kadar iyiyken zorlanmazsın. Bir işi yapmanın en iyi yolu onu yapmaya başlamaktır. Bu blogda çok yerde söylerim bunu ben.

Bahar yordunu; sorun nerde acaba düşündürdün beni şimdi... Bence kalıp kullanmaya çalış, burda degisini öneriyorum. Kumaşlara da yazık olmaz... Çantaların da bir harika.