10 Tem 2009

Kızılderili elbisesi

Deseni görünce aklıma kızılderililer geldiği için bu ismi taktım bu elbiseye ama modeli daha önce tasarladığım ve sizlerle paylaştığım Batik desenli - Sarı elbisenin modeli. Sarı renklisini arkadaşım Muji aldığı için kendime bunu diktim. Yine alsalar yine dikerim, seviyorum bu modeli.
İşte yapım yolu.

15 yorum :

Unknown dedi ki...

ne kadar güzel getirmişsin beden kısmının desenini...

Adsız dedi ki...

merhabalar elbisen gerçekten çok hoş durmuş çok güzel
bende yapmak istiyorum ama kalıp çıklartmayı bilmiyorum elbisenin kalıbını basitçe çizebilirmisin birazda nasıl dikildiğini anlatırsan sevinirim
şimdiden çok teşekkür ederim

Ayca Karaoglan dedi ki...

suzycim, senden görüp görüp özeniyorum :) bugün sonunda cesaret edip, bir tane elbisemden kalıp yapıp elbise kestim :) bakalım becerebilecek miyim :) öpüyorum, iyi pazarlar...

Suzy dedi ki...

Minik mimik; Kumaşı pazarda görünce hemen bu şekilde oturtmak geldi aklıma, yapabildiğime sevindim ama şu basen bölgesinde beyaz rengin gelmesi hiç iyi olmadı, iç çamaşırı seçimini çok dikkatli yapmak gerekiyor yoksa çirkin görünebiliyor. Aklınızda bulunsun jarseler ne kadar desenli olursa o kadar iyi bence, astarsız kullanabilmek açısından bu sıcaklarda tabi... Bunu da ekleyeyim dedim burada.

Adsız; Ben de aslında profesyonel değilim ama kendimce uyguladığım bir yöntem var onu anlatabilirim tabi... Bu elbisede; Büstü için istediğim genişliğin iki katı bir dikdörtgen kesip onu üzerime yerleştiriyorum ve sıkı sıkıya iki kat gelecek şekilde dikiyorum. Alt kısmı uç kısımlarına da eteği yerleştiriyorum. Eteğin kesimi için büstünüzün hemen altından ölçün, çıkan sayıyı ikiye bölün ve iki parça etek kesimi için kumaşaın üst kısmına çıkan sayının yarısı kadar (çift kattan) işaret koyun. Aşağıya doğru üçgen gelecek şekilde kesin. Biraz pile olsun istiyorsanız ön kısımda (göbek ve kalçaları biraz kapatmak için ben sık sık kullanıyorum:) işin sırrı üçgeninizi kumaşın kat kısmından biraz (10 cm kadar) içten işaretmeyip kesmekte. Böylece ön büstün altında büzdürerek ya da basit bir iki pile koyarak elbisenizi hem daha hareketli hem de daha hata kapatıcı bir hale getirebilirsiniz. Bundan sonra ön askı için uzunca bir şeriti tersten dikip yüzünü çevirin bir de 3/10 cmlik bir kumaşı tam ortaya içten büste yerleştirip onu 3 ayrı çizhiden paralel olarak şerit gibi dikin dikey olarak tabi ki içinden askınızın geçeceği 2 tünel olsun. Askıyı içinden geçirin ve giyin. Umarım anlatabilmişimdir. Çizim içinse en kısa zamanda bloğa koymaya çalışırım.

Ayça; En kısa zamanda yayınlamanı bekliyorum, meraktan ölücem, çok eğlenceli iyi ki yapmışsın çok seveceğine eminim:)

çiğdem dedi ki...

merhaba
ben kalıbı nasıl çıkarttığını anlatmanı istemiştim cevap verdiğin için çok teşekkür ederim
blogunu hergün takip ediyordum ama hiç yazmamıştım bundan sonra daha sıkı takipçinim
tekrar çok teşekkür ederim.

Suzy dedi ki...

Çiğdem; umarım anlatabilmişimdir canım, çok yakında görsel olarak bişeyler hazırlamaya çalışırım bu elbise ile ilgili. Takip etmeye devam et söz yayınlıyacağım senin için.

embir dedi ki...

Çok güzel olmuş canım, emeğine sağlık.

Adsız dedi ki...

evet gerçekten iyi anlatmışsın sanırım yaparabilirim artık sıra uygun kumaş almakta:)
görselini benim için hazırlamana gerek yok artık çok saol :)

Suzy dedi ki...

embir; teşekkür ederim embirim:)

adsız; anlatabildiğime sevindim, keserken dikiş payı bırakmayı da unutmayın tamam mı yazdım mı hatırlamıyorum da.

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Bu elbisenin modeline bayılıyorum. Ama bu modeli yapabilen süpürgeliye de bayılıyorum :))
Kumaş tam cadı işi :))

Suzy dedi ki...

kaldera-volkan; yok yaaa, kızılderili cadılar da var mı? Haha olsun ikisi de büyü yapabiliyor:)

ANTİGONE dedi ki...

Gerçekten çok hoş bir elbise. Kumaşın desenine bayıldım. Kumaş alışverişi yaptığın özel bir yer var mı?

Suzy dedi ki...

antigone; evet çok özel bir yerim var:) Tekirdağ perşembe pazarı:) Gerçekten, hem de metre ile değil parça kumaşlar satanlardan alıp alıp dikiyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba elbiseleriniz süper ama alt kısmını nasıl diktiniz yani yan taraflardanmı birletirme yaptınız yoksa hepsini öndemi birleştirdiniz teşekkür ederim şimdidden.

Suzy dedi ki...

Adsız:) Keşke adını da bıraksaydın:( Elbisenin yapım aşamalarını daha önce bir postumda yayınlamıştım ve bağlantıyı postuma ekledim. Bir tıkla ayrıntılı açıklamaya atla bakalım. Geldiğin için teşekkürler. Yine beklerim.