13 Oca 2010

Lili'nin İki taraflı kürk yeleği


Bu cicinin içi de dışı da kürk ve Lili ona bayıldı. İsmini bilmediğim bu eşyayı Rusya'da hanımlar pek kullanır o soğukta ellerini ısıtmak için. Önündeki fiyonk ve iki ponpon ise ayrı bir neşe katıyor Lili'ye.
Soru1: Peki ben bunu neyle diktim?

Честно казано не знам на нито един език как се казва това което уших на Лили. Само знам че дамите в Русия го използват често заради големият студ но не знам дали и още е на мода. Вътрешната страна е също като външната страна, т.е. пухкавичко. Двете топчици станаха много забавни за Лилито. Ако внимавате има и панделка там като детайл.
Въпрос 1/ От какво уших това познайте?

Başlığın konusu bu kürk yelek de moda akımına minik Liliyi uydurmak için dikildi. Önündeki düğmenin içinde şeffaf simler var. Çok nezih bir parça daha katıldı Lili'nin dolabına.
Soru 2:Peki ben bunu neyle diktim?

Елечето е пак за Лили. Направих го за да стане още по модерна малката.
Въпрос 2/ От какво уших това познайте?

Aynı yeleğin içine leopar desenli kumaşla astar yapıldı ve yelek iki yönlü kullanılabilecek şekilde dün gece bitirildi.(İki yön fikri dün gece yeleği gören annemden geldi ve hazır yeleği gecenin bir yarısı söküp tekrar diktim elde, Lili uyanmasın diye makina gece açılmıyor da...!)
Soru 3:Peki ben bunu neyle diktim?

Cevap : En altta - en solda, minik resimde. Kendime diktiğim uzun kollu uzun kürkü hiç sevmedim ve hemen kol ve eteklerini kesip bu resmideki hale getirdim. Sonra kollardan soru1'i yaptım. Etekleriden soru 2'yiiii:) İçine astar olarak da şu elbisemden artan kumaşı kullandım, zor yetti(soru3'tü) bu da. test bitti:) Hadi hayırlı fikirler.
Haaa unutmadan, kürkün kalıbı burda dergisinden 2008/10 sayısından. Hatta bir kaşe mont dikmiştim aynı kalıpla kendime geçenlerde.

Елечето е същото само че го облече от обратната страна Лилито. Хастарът е с леопарен десен. Довърших елечето снощи на ръка понеже не мога с машината през нощта за да не се сабуди Лилито. Може да се използва двустранно както се разбира от снимките.
Въпрос 3/ От какво уших това познайте?

Отговори/ В най-долната снимка има една малка снимка в най-дясно в която моделирам аз. Палтото което виждате си го бях ушила сама но с дълги ръкави и дълъг ръст. После реших че не ми отива така и отрязох ръкавите и долната част на палтото. Ето от отрязаните ръкави се получи това на първата снимка. От долната част на палтото уших елечето и подплатата е от останалият плат от тази моя рокля която пак сама си я уших (ако кликнете върху линка ще намерите и инсртукциите) . Това бяха отговорите.
Палтото го уших от кройките на списание Бурда 2008/10. Даже си бях ушила това палто от преди със същият патрон.

28 yorum :

Atolyekedi dedi ki...

çok tatlı ya Allah bağışlasın. Ayrıca yaptıklarınızda çok güzel çok beğeniyorum.(bu arada o zaman ulaşamamıştım içimde kaldı bloğunuzu kapatmadığınız içinde ben çok memnun oldum) yeni paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum

Suzy dedi ki...

Atölye kedi: Teşekkürler canım. O zaman çok kişi yorum bırakmak istediği için sanırım sorun çıktı. Birçoğunun yorumu ulaşmamış veya hiç gönderilememiş gibi maillar aldım. Yine de desteğin için çok teşekkür ederim. Elbette paylaşacağım, görüşmek üzere. Şimdi senin bloğuna bir göz atmaya geliyorum.

Adsız dedi ki...

Kızın çok güzel maşallah.Yelekte cok güzel ve şık olmuş.
Kiril alfabesini siz nereden biliyorsunuz? Rusya ya da bağlantısındaki diğer ülkelerle bir bağlantınız mı var?
Ben de bilirim alfabeyi ama tabi sadece alfabeyi:)
yazmasını ve okumasını...

deniz

Sevtap dedi ki...

canım harika olmuş ellerine sağlık.Yanlız burda çıldırdım lili böle cilveli hareketler yapıyor bended burdan uzakta çıldırıorum onu öpemiyorum :'( çok öp benim için canım

Suzy dedi ki...

Deniz: Evet bağlantım var:) Sofya üniversitesi mezunuyum, Bulgaristan doğumluyum, ana dillerimden biridir diyebilirim bu yüzden. Rusça bilmem, yani eğitimini almadım ama bazen konuşulanları anlarım birçok slavyan dilini anladığım gibi. Mesela Makedoncanın %70ini, Sırpçanın %40nı anlayabiliyorum konuşurlarken vs.. Rusça harfeleri bilip anlamamak nasıl oluyor ben de bunu anlamadım ama neyse:) Bence hepsi bir takım olarak öğrenilebilir ancak. Öte yandan slavyan dillerini sonradan öğrenmek kadar zor bişey yoktur bence (çince hariç:). Saatin bile cinsi var (kadın - erkek)o kadar diyeyim...

Karabıdıkım: öptüm bilemmmm....

sibel dedi ki...

manken şkr yelekle manşonda şekere göre şeker ..sevgiler

Suzy dedi ki...

Sibel: ooo Sibelcim teşekkür ederim, çatladım bunun adı ne diye düşünürken. Yaaaa manşonmuş demek:) Teşekkür ederim.

ANTİGONE dedi ki...

çok güzel olmuşlar, ben de yeğenime dikeyim bari. bu arada lili de gün geçtikçe güzelleşiyor maşallah ;D

Suzy dedi ki...

Antigone: Dik yaaa, çok havalı:) hihi, görsen bayılıyo Lilicik. Canım benim, bana ise çirkinleşiyor gibi geliyor. Bebekliğini özlüyorum:( Çok şişman nasıl tatlı bonbonşekerimdi benim o:) Sizinkini koymuyosun sen ama, bi göreyim ya bu şirineyi. Kızımın arkadaşı yapalım onu bi ara tamam mı?

bahar yorgun dedi ki...

anne bu kadar marifetli olursa lili tabi modayı takip eder. maşallah ne tatlı. ben o kızgın bakışlara bayıldım

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Zerre kadar seni görmek istemiyorum, tüm derdim liloşumu yemek :P :))

Maşallah maşallah maşallah Allahım nasıl şirin olmuş, nasıl yakışmış meleğimeee :)

Yahu bu cumartesi bir pazarmı bulsam kendime gidecek nedir :P Başka nerede kürk bulamilirim bilmiyorum ki :/ Daha çıtçıt da bakacağım, unutmadım :)

Suzy dedi ki...

Bahar Yorgun: Ona göre o kızgın bakışlar pozları onun:) Düşün artık:) Aynanın karşısında böyle mi anne, böyle mi anne diye diye bakıyor:) Ben de çekiyorum. Sonra da fotoğraf makinamı bozuyor hayin minik cadı.

Volka-Kaldera: Onu getirmiycem kiiii:) Dur be ben bakayım benim parçalardan ne çıkacak... Biraz daha kısa bir bolero tarzı çıkar belki. Ne dersin olur mu, yoksa üşümesin sıcak tutsun diyorsan bi arayayım ben de bari.

ateşböceği dedi ki...

Suzycim Eline, emeğine sağlık her zamanki gibi süper olmuş ama ben mankenine bittim..bittim. Allah nazarlardan saklasın..Harika pozlar vermiş..Yerim ben onu yerim yeriimm..

Suzy dedi ki...

Fatma Sultan: Teşekkürler canım. Linki de kontrol ettim bende açılıyor. Sen bi de burdan dene, yapıştır bunu adres çubuğuna o zaman da açılmazsa sanırım güvenlik ayarlarında bişey var. http://www.lovemaegan.com/2009/10/modern-victorian-collar-diy-ruffled.html

eylo dedi ki...

ALLAHIM NE TATLI BİR BEBEKSİN SEN ÖYLE ALLAH BAĞIŞLASIN ÇOK GÜZEL BİR KIZIN VAR UMARIM BENİMDE BÖYLE BİR KIZIM OLUR DARISI BAŞIMA BAYILDIM BAYILDIM O POZLARA YERİM SENİ

Suzy dedi ki...

Elen: :) Umarım canım, istediğin gibi sağlıklı sıhhatli bir evlat ya da kaç tane istiyorsan evlat nasib etsin sana da allah:)

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Ayy çok şeker bayıldımm. Bizde istiyos ama ben bulamdım böle kürklü anne bu konuda marifetsiz:( Ellerine sağlık senin kızla benimkisi benziyolar:)

ateşböceği dedi ki...

Canım benim, sorun bizim işyerinin güvenlik ayarlarından kaynaklanıyor, yani normalde ulaşılıyordur.. Ama ben anladım senin tariften, çok kolaymış ;) Senin bu pratikliğine bayılıyorum.. ;)) Sevgiler..

mügerdem dedi ki...

Tüylü tüylü harika! Ama ben Lili'nin mimiklerine bayılıyorum esas sevimlilik abidesi.

Suzy dedi ki...

Örgüeli: Deme yaa, yaramazlıkta da benziyorlar mı? Beğenmene sevindim.

Fatma Sultan: Heee, bazıları bilerek bozuk link veriyorlarmış da öyle sanma diye öyle söyledim ben de. Tmm. Anlatabildiğime sevindim.

Mügerdem: Kokoş kızım benim o... aslında sağlıksız bu kürkler ama annem illa ki istedi böyle bişeyi olsun diye. Ben ona polar bile giydirmiyorum sağlıksız diye ama neyse zaten hızlı büyüyor fazla giymeyecek.

gunde dedi ki...

maşallah çok tatlı yaaa:)

ateşböceği dedi ki...

Bloguna ilk girdiğim gün samimiyetini farkettiğim için, o zamandan beri takipçinim canım.. Yoksa bir sürü kişinin blogu var, ama samimiyet 0.. Ve bu yüzdendir ki blogunu kapatma kararına karşı çıkmıştım ;) Ve aylardır sessiz sessiz takip ederken sesimi çıkartmıştım. Seviyoruz seni (takipçilerin adına ;)

mügerdem dedi ki...

En güzel kokoş ama :)) Yok böyle bi güzellik :) suzy'cimm

Suzy dedi ki...

Gunde: teşekkür ederiiim, onu da ben yatım:) Hihi kötü espri tamam tamam, bi daha yapmıycam...

Fatma Sultan: Yaa sizi de üzüyorum ben bu komplexle, bu böyle yorum yazanlar beni komplekse soktular. Bi arınsam şu psikolojiden artık diyorum. Ayarlarım bozuldu, bu gece bi restart çekip fabrika ayarlarıma döneyim bari:) Beni anladığın için çok teşekkür ederim (o derece :) Hehe, koptum gene dur toparlanayım. Heee, ne diyordum. Samimiyet mii, ya aslında bunun nasıl olduğunu düşündürdün bana şimdi. Yani nasıl böyle oluyor da beni net gibi soğuk bir ortamdan doğru anlayanlar bile çıkabiliyor:) Neyse çok uzattım aklıma senin yolladığın şu atkı modeli takıldı. İçim gıcıklarıyor şimdi yapmak için. O yorumda cevaplarım fikirlerimi cevap olarak. Haydi oraya...

Mügerdem: Çok teşekkür ederiiim. Kızıma siz iltifat ettikçe benim koltuklarım kabarıyor sanki kendim yapmışım gibi:) Allaha şükürler olsun demeli.

ikimiz dedi ki...

allahımmmm yerim ben cadıyıııı şunun surata bak yaa suzy liliyi bi reklam ajanına kayıt ettir yahuu :D

Suzy dedi ki...

ikimiz: kızçemi vermem çalıştırsınlaaar:D Oynasın bu evde yaaa, yaramazlık yapsın bana:D Zaten okullar başlayınca okula başlıyor bu sene. Kocaman oldu, büyüdü benim kızım:D

ikimiz dedi ki...

suzy aynı düşünce annemde var bırak çocuk çocukluğunu yaşasın der beni okula yazdırdığında hüngür hüngür ağlamış ben yokum evde alışık tbai hiç ayrılmamışız :D

Suzy dedi ki...

ikimiz: biz de hiç ayrılmadık ama bakalım okula nasıl alışıcaz. Bunları da yazarım merakta kalma canım:D