15 Oca 2010

Pratik tozluk ve eldiven

Geçen akşam misafirliğe giderken siyah kürk yeleğimi giyeyim dedim. (Kürk yelek için yine aynı, Lilinin yeleğini dikmek için kollarını kestiğim kürk paltomun kalıbını kullandım Burda 2008/10 daki dergiden. ) Giyicem ama kesin kollarım üşür diye siyah uzun eldiven giyeyim dedim. Siyah yünden uzun eldivenim de olmadığı için aklıma kaç zamandır hiç giymediğim örgü motifli örme hırkam geldi. Hemen kollarını alttaki gibi kestim ama bileklerim için çok geniş geldiler, ben de makinada kenarlarını geçip onları tozluk olarak bacağıma geçirdim o gece. Uzun eldivenleri de hırkanın ön kısımlarını iki dikdörtgen gibi (aşağıdaki fotoğrafta gösterdim) keserek parmaksız eldiven haline getirdim. Şipşak çıktım. Çok da hoşuma gitti bu uzun tozluk işi. Uzun çoraplar moda ama ben cesaret edip giymezdim. Bahane ile denemiş oldum. Gayet de taşıyabilirim bundan sonra da. Neden olmasın?
Онази нощ семейно отивахме на гости. Облякох си коженото елече което си уших от Бурда 2008/10, същият патрон с който уших палтото за който писах че му скъсих ръкавите и направих с тях елечето на Лили. После разбрах че ще ми е студено с елечето и реших че му трябват дълги-плетени ръкавици които ги нямях. Точно в този момент се сетих за плетената жилетка която не я нося от дълго време. Отрязох ръкавите и, както е показано в снимката горе, но бяха широки за ръцете ми и аз ги обух като дълги чорапи. За ръкавиците новият план беше да отрежа предните два часта като правоъгълник и да направя от тях ръкавици но без пръсти разбира се. Уших ги набързо и вече бях готова за излизане.

6 yorum :

Atolyekedi dedi ki...

bayıldım harika fikir. süper kızsın vallahi.

Suzy dedi ki...

Atölye kedi: Ben mii:) Utandım:) Beğenmene sevindim. Umarım işine yarar bir yerlerde...

Sevtap dedi ki...

suzyde çarelermi tükenir.Benim giymediğim kazaklarım nerde acaba?

Suzy dedi ki...

karabıdıkım: Ben de şimdi öbür kazaklarıma katil gözüyle bakıp duruyorum. Zor tutuyorum kendimi kesmemek için kollarını beyaz ve sarı kazağımın. Haklarında hayırlısı...:)

Atolyekedi dedi ki...

tabiki canım sen..utanma lütfen iltifat falan değil.tabiki çok beğendim. işime kesinlikle yarayacak. teşekkür ederim. güzel üretim ve fikirlerinin devamını merakla bekliyorum.

Suzy dedi ki...

Atölye kedi: gelecekler anaacııım:) kendimi tutamıyorum ben üretmeden birşeyler...