4 Tem 2014

Taze Fasulye Kızartması


Zeytin yağlı taze fasulyeyi ailece çok severiz ancak ben farklı yemekler denemeyi de severim. Ayrıca Lili'yi sürekli aynı yemekleri yemeye alıştırmamaya çalışıyorum. Lezzet gamını geniş tutarsam bir gün bizden ayrıldığında, mesela benim gibi yatılı okuyup yemekhane yemeklerine mecbur kaldığında, zorluk çekmesini istemiyorum. Bu nedenle her defasında farklı sunumlar, farklı pişirme yöntemleri ile damak tadını zenginleştirmeye çalışıyorum.
Bu tarif internette var ancak ben kendimce farklı lezzetlendirme yöntemleri kullandım. Yapmaya kalkınca siz de kendinizce değiştirebilirsiniz.
Malzemeler:
1 kg taze fasulye
Mısır unu
4 diş sarımsak
1 tablet tavuk bulyon ya da 1 tatlı kaşığı toz bulyon (bunu tuz yerine kullandım, siz sadece tuzu kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için zeytin yağı
Yapılışı:
Taze fasulyelerin kenarlarını temizleyin
Buharda haşlayın (ya da normal de haşlanabilir, ben vitamini kaybetmemek adına buharda haşlıyorum sebzelerimi.) Onlar haşlanırken 1 kase mısır ununa sarımsaklarınızı ezerek karıştırın. Ayrıca tavuk tablet bulyonu rendeleyin (ya da toz bulyonu katı), karabiberi de katın. Fasulyeler pişince mısır ununa bulayarak zeytinyağında kızartın.
Ben hafif çıtır olmalarını çok sevdim ve sunumda Lili yesin diye domatesleri çiçek şeklinde doğradım ve dereotu ile taze fasulye demeti yaptım.
Sonuç olarak Lili tatmadı bile. Böylece yine babasının ve benim damak tadı zenginleşmiş oldu. Domates çiçekleri bile işe yaramadı:(

8 yorum :

Elift dedi ki...

Şimdi yemese bile, kokusu yeter..İleride o da tüm mutfaklara açık, kendisi de yeni tarifleri deneme cesaretinde bir hanım kız olacak, hiç bir emek boşa değil, göreceksin..

ANTİGONE dedi ki...

ayıp etmiş Lili, nefis görünüyorlar :))

Blogcu Sultan dedi ki...

fasülye kızartmasını bende hiç yemedim ama farklı lezzetleri severim o sebepten denemem lazım :)

Adsız dedi ki...

Hımm cidden fasulyeye yeni bir bakış açısı bu!

Suzy dedi ki...

Elift: Ayyy ileride dener mi bilmem ama kokusu yeter demişsin ya hakkaten öyleydi. Kokusu mükemmel:D Kızartma ne de olsa:)

Antigone: YAniii, ayıp değil de ne. OKur inşallah büyüyünce:D

tokideki ses: denenmeli diyorum. Yarım kilo ile denenebilinir mesela. Belki siz sevmezsiniz kim bilir.

Sinem: hihi:D

Deniz dedi ki...

Daha önce denediğim ve çok sevdiğim bir lezzet. Keyifli oluyor yemesi. Hep patates mi kızartalım hem :P çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

cecilia dedi ki...

bu çocuklar ağızlarının tadını bilmiyorlar gerçekten, biz de onlar gibimiydik çocukken, lezzet gamım oldukça geniş benim çok yemek seçmem, değişik tatlara açığım ama bu olgunlaştıkça olan bişey sanırım :)

Unknown dedi ki...

Hmm çok değişik bir tarifmiş, nefis görünüyor :)