6 Tem 2009

Düğümlü parti elbisesi


Geçen senenin Burda pratik dikiş 2008/1 dergisinden modelini çıkarttığım bu elbisenin kemerindeki taşları ne kadar aradım bilemezsiniz. Tekirdağ'da istediğim güzellikte taş bulamayınca İstanbul - Tahtakale'den aldığım taşlarla kemeri bitirmiş oldum ve nihayet sizlere sunabiliyorum. Kumaşından bahsetmem gerekirse likra içermeyen, sentetik, ince, üstü lame simli ve kırışık bir kumaş. En ilginci de o kırışıkların siz ütüledikçe yer değiştirmesi ve asla kaybolmamaları. Kumaşı alırken en çok korktuğum şey de onların kaybolmasıydı çünkü kırışık olmazsa çok kötü duracağına emindim ama öyle olmadı. Ütü yaparken beni görmeliydiniz, ütünün buhar düğmesine basıp nasıl kırıştığını hayretler içerisinde izledim dakikalarca. Başka bir ayrıntı da kumaş ve astarı için toplam 4 TL masraf yaparken taşlara 18 TL harcamam. Astarı yüzünden pahalıya çıktı denir ya, benim kemerim yüzünden pahalıya çıktı. Sonuç olarak güzel oldu mu; oldu.

17 yorum :

Unknown dedi ki...

deri saten ...çok güzel olmuş ...taşlar evet her zaman daha pahalıya mal oluyor ..benimde diktigim gelinlikte 500 liranın üzerinde tutmuştu ..ama degiyor lily güle güle kullan ...

Ayca Karaoglan dedi ki...

Suzy'cim bence bu masrafa değmiş, elbise harika görünüyor. Ellerine sağlık :)

Suzy dedi ki...

minikmimik; teşekkürler, deri saten demek ki adı:) çok sağ ol. Ders almadan dikiş dikmeye meraktan başladığım kuramadığım cümlelerden belli oluyorsa da ben kendimi durduramıyorum hep dikesim var. En büyük zorluğu da kumaş isimlerini açıklarken çekiyorum.

Ayça; Teşekkürler canım, değmez mi, kendimi bu elbisenin içince 14 yaşında hissediyorum artık nasıl bir etkiyse bu...

allımorlu dedi ki...

bu elbise gayet başarılı.düğümler hoşluk,zerafet katmış.güle güle kullanın.sevgiler...

Suzy dedi ki...

allımorlu; teşekkürler, diktikçe tecrübe kazanıyorum ve artık benim için dikiş dikmek daha kolay bir hale geldi diyebilirim artık.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Olmuş gerçekten, çok güzel olmuş. Dikiş dikemediğime hayıflanıyorum şimdi. Annem demişti oysa :(
Güle güle kullan.

fikir işçisi dedi ki...

yine çok güzel bir iş çıkarmışsın güle güle giy canım acaba bende hızlanabilecekmiyim dikişte nasıl çıkıyor bu kadar güzel elbise anlamıyorum dikişte çok yeni olduğumdanmıdır nedir tın tın tın gidiyor ne kadar hızlanmak istesemde belli bir hıza ulaşamıyorum bu işin püf nokalarından bahsedermisin hızlanabilmek için, şimdiden teşekkürler

NlyStyle dedi ki...

çok hoş bi elbise olmuş ellerine sağlık..

Ayca Karaoglan dedi ki...

oo süper bir etki bu :) ben de mi böyle bir elbise diksem kendime :) belki bende de yaş etkisi yapar :)

balböcükleri dedi ki...

marifetli kadın.ben böyle bakarım ancak.çok şık olmuş

HADİYE dedi ki...

Merhaba,

Blogunu izleye izleye dikiş makinasını ortaya çıracağım yakında.
Maaşallah ne güzel bir elbise olmuş.
Kumaşı nasıl oluyorda 4 tl anlamadım.Şaka gibi !

Sevgiler*

GAMZELİ ANNE dedi ki...

çok güzel olmuş canım ..ellerine sağlık güle güle kullan:)

ANTİGONE dedi ki...

Yine harikalar yaratmışsın. Ellerine sağlık..

gül dedi ki...

çok güzel ya eline saglık süper

Suzy dedi ki...

Marifetli peri; anneni dinleseymişsin keşke, çok eğlenceli bence. Dedim ya kendimi alamıyorum kesip dikmekten. Her gün yeni bir elbise düşünsene...

Fikir işçisi; hızlanmak sanırım yavaş yavaş dike dike öğreniliyor. Her şey elinizin alışmasına bağlı gerçekten yoksa öyle özel bir antrenmanı filan yok.

Moda - yemektarifleri; teşekkürler.

Ayça; :) ne bileyim, ben giyindiğim kıyafetlerden çok etkileniyorum, hangisini giyersem birden onun etkisinde kalıyorum, renkleri ve modelleri beni çok etkiliyor. Kendimi genç ve iyi hissettiğim şeyleri alıyorum, bu yüzden belki de bana çok gençsin yaşını göstermiyosun diyorlar. Yaşım öyle fazla büyük değil ama beni evlenecek yaşta bile görmeyenler var:) Sanırım ben bu giyim kuşam işini kıvırıyorum efemmmm...

Serpil; çok sağ ol canım, bakmana gerek yok sen de yapabilirsin, aslında zor gibi görünüyor ama bu elbise o kadar zorlarından değil. Korkutma gözünü.

Hadiye; bence çıkar yerinden o makinayı paslanmasın orada, kumaşı pazardan parça kumaş satanlardan aldım 3 tl ve astarı için de 1 tl harcadım etti 4 tl. Ben hep öyle yaparım yani metre ile almak pahalı geliyor.

Gamzeli anne, Antigone, Gül; beğendiğinize sevindim arkadaşlar, teşekkür ederim.

GeCe dedi ki...

bazen öyle oluyor ufacık birşey daha pahalı oluyor ama önemli olan sonuç o taşlar olmasa belki birşey eksik kalacaktı

Suzy dedi ki...

Gece; evet o taşlar olmasaydı bu kadar beğenmezdim, neyse ki tesadüfen bir iş için tahtakaleye gitmişken bu işi de aradan çıkarabildim. Gönlüme göre oldu şükür ki.