7 Tem 2009

Nostalji ve retro elbise

Retro tarza ait olan bu elbiseyi 2007/11 Burda dergisinden dikmiştim. O tarihlerde Lili yeni doğmuştu ve ben 46 beden civarındaydım. Hızla kilo vermemin yanında evde oturmanın adaptasyon sürecine bile uyum sağlayamıyordum. İçimden sürekli çalışmak geliyordu ve dikiş makinamla diktiğim ilk elbise bu oldu. Ne kadar çok zorlanmıştım, ipi bile doğru takamıyordum ama dikmek istiyordum. Kumaşın hafif esnek olması da işimi zorlaştıran etkenlerdenmiş, yanlış iğne kullanmam da ama bunları ancak şimdi anlayabiliyorum.
Kendime elbise dikecektim ama doğumdan dolayı öyle kilo almıştımm ki kaç beden olduğumu tahmin bile edemiyordum. Tuttum, bu elbisenin 44 beden kalıbını çıkardım, dikerim olmazsa daraltırım demiştim. Dikince bir de baktım ki çok bol - ben de daralttım. Daralttım ama o aralar emzirdiğim için hızla kilo veriyordum ve ben elbiseyi daraltana kadar bir beden daha düşmüştüm. Yine daralttım ve giydiğimde yine olmadı ve ben daha fazla ısrar etmemem gerektiğini anlamıştım. "Ne bu elbise ne de dikiş dikmek bana göre," deyip moral bozmuştum. Zaten elbisenin önü çok kötüydü, kıvırmayı başaramamıştım ve kapatmak için dantel örüp koydum oralara.
Bir gün annemler ve teyzemler bizdeyken elbiselerimi ayırıyordum, giymediklerimi giyecek olanlara vermeleri için. Bu elbiseyi aldım elime;
"Bu ayrı", dedim "atılacak".
Teyzem; neden? diye sordu. "Çok güzel, neden atıyorsun?"
" E bana olmuyor, başkasına da veremem ben diktiğim için güzel değil giymezler" demiştim.
" Ben giyeyim " dedi teyzem (nasıl yani diye düşündüm, teyzem, benim teyzem markasız bir elbise mi giyecek) meğer sesli düşünmüşüm.
" Evet" dedi, "harika bir elbise ve çok farklı, düğünde giyerim"
" Saçmalama," dedim " bu elbise günlük olmak üzere dikildi"
" Ama dantelleri parlıyor, bir de takı takınca çok şık olur"
Daha niye ısrar ediyorum ki belli ki beğendi teyzem, denedi ve üzerinde de harika durduğunu itiraf edeyim. O günden beri elbise teyzemin ve özel günlerde kullanılıyor boyunda bir inci ile tamamlanıyor. Ben de sizler için görüntüledim onu yoksa buradaki fotoğrafta hiçbir şey anlaşılmıyor, dantelin modelinden başka.

5 yorum :

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Sen acemiliğde bu elbiseyi yaptıysan şu an yaptıklarına şaşmamak gerek.
Harika duruyor sen nesini beğenmedin ki???
Teyzen akıllı kadınmış vesselam :)

Suzy dedi ki...

evet canım acemice hem de nasıl. Neyini beğenmedim dersen bol geldi hep kilo verdim fdaraltana kadar. Bir kere daha daraltsam model tamamen fiyaskoya dönecek diye daraltmadım bir daha. Teyzemse tam bir marka takıntılısı, nasıl diyeyim burda bir elbise var ama ben onu pazardan aldığım kumaşla kendim diktim... Hemen burun kıvırırdı, böyle ise kendi gördü ve sen mi diktiiiinnnn! hayretler içinde kaldı. Bir de bizimkilerde benim yaptıklarımı onaylamama ve sürekli aşağlama gibi bir taıntı var. Ne yapsam yaranılmıyor, neyse farklı mevzular bunlar bu aralar buna canım sıkkın döküverecektim içimi sana ama elbiseleri göndermeye gitmem lazım:) Dur da adresini bulayım.

ANTİGONE dedi ki...

Kendine haksızlık etmişsin, çok güzel bir elbise bence. Hem kıymetini bilen bilmiş ;))

GeCe dedi ki...

azmin rlinden birşey kaçmıyor demkki ama yine de o kaar kötü değil ben beğendim

Suzy dedi ki...

Antigone; teşekkür ederim. Değerlendi şükür ki, onu atmaya baya bir süre kıyamadım, işte o gün ne olduysa atıyorum dedim ve kararlıydım da amaaa dediğin gibi kıymetini bilen çıktı. En güzeli de her giydiğinde arkadaşlarından elbisesine birsürü iltifat duyması ve nereden aldığını sormaları.

Gece; Teşekkürler, azimli kızımdır alimallah. Çok sabırlıyımdır gerçekten doğru tesbit.